10
850

קרן קדוש מכינה קראנץ' שוקולד חלבה

לקרן קדוש יש טריק שכדאי לאמץ: בשבת בבוקר היא מכניסה לתנור עוגה ואז כל הבית מתמלא בריחות אפייה משכרים שמטריפים את החושים לכל בני המשפחה - הפעם היא מלמדת איך להכין עוגת קראנץ' שוקולד וחלבה שאף אחד לא מצליח להוריד ממנה את הידיים

קרן קדוש | פורסם:25/03/2022
אחד הסודות הכמוסים של מתווכים בבתים למכירה הוא להכניס מאפה לתנור וכך לעטוף את הקירות בריח משכר של אפייה שמתפזר בכל הבית. מי לא היה רוצה לגור בבית כזה שמטריף לו את כל החושים? אז אני אימצתי את הטריק של עולם התיווך ואני משתמשת בו בעיקר בשבת בבוקר. למרות שאת העוגות של המשפחה אני נוהגת לעתים קרובות לאפות בבית הקפה שלנו והן מגיעות הביתה כבר אפויות, בשבת אני אופה רק בבית וכך אנחנו מפיצים ריח של אפיה שמשגע את כל בני המשפחה. ממליצה לנסות את זה בבית.
צילום: אלכס קולומויסקיקרן קדוש: ממלאת את הבית בניחוחות של אפייה (צילום: אלכס קולומויסקי)
אז איך בעוגת השמרים המושלמת הזאת מקבלים טעם של חלבה בלי חלבה? זה טריק פשוט שאני חולקת עכשיו אתכם: טעם של חלבה אפשר לקבל מערבוב של טחינה וסוכר. יחד עם הקקאו שמתווסף לעגה הזאת, הטעמים מאוזנים והתוצאה היא חגיגה בפה.

קראנץ שוקולד חלבה

המצרכים:
לבצק - 25 גר' שמרים טריים או 9 גר' שמרים יבשים 1/2 כוס (115 גר') מים 2 ביצים 500 גר' קמח לחם 1/2 כוס (110 גר') סוכר 1/4 כפית מלח 80 גר' חמאה מומסת
למילוי - 4 כפות (40 גר') קקאו 1/4 1 כוס (250 גר') סוכר 150 גר' חמאה מומסת 100 גר' טחינה גולמית
לזיגוג - 1/2 1 כוס (300 גר') סוכר 3/4 כוס (150 מ"ל) מים
צילום: אלכס קולומויסקיקראנץ' שוקולד: לא לפחד מבצק שמרים (צילום: אלכס קולומויסקי)
אופן‭ ‬ההכנה:
  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים שמרים מפוררים, מים, ביצים, קמח וסוכר. לשים היטב במהירות נמוכה עד לקבלת מסה אחידה.
  2. לאחר קבלת בצק אחיד מוסיפים בהדרגתיות מלח וחמאה רכה, ולשים במהירות בינונית כ-4 דקות.
  3. מניחים לבצק להתקרר במקרר במשך לילה.
  4. פותחים את הבצק בעזרת מערוך.
  5. ממיסים את החמאה, ומערבבים אותה עם כל חומרי המילוי. מורחים את המילוי על הבצק.
  6. מגלגלים את הבצק לרולדה. חותכים את הגליל במרכז ומגלגלים את שני החלקים לבורג. מניחים בתבנית אינגליש קייק ומכסים להתפחה עד הכפלת הנפח.
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות, לאחר שהתנור מתחמם מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים כ-35 דקות.
  8. מכינים את הסירופ לזיגוג - מרתיחים יחד סוכר עם מים ומבשלים כ-10 דקות ומקררים היטב.
  9. מוציאים את העוגה מהתנור ומזגגים בסירופ בעודה חמה.
קרן קדוש היא הקונדיטורית והבעלים של קפה קדוש בירושלים
לכתבה זו 10 תגובות
הוספת תגובה
10

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
5.

למרות שבמרשם ראיתי שאין מספיק סוכר והרכיבים לא מאוזנים ניסיתי את המתכון שצילמתי ממסך הטלוויזיה והסופגניות יצאו כמו לחם גרוע .... הקונדיטורים הישנים של פעם היו קנאים למרשמים שלהם וקשה להם לשחרר אותם לציבור עד היום......

comment-2-comment

נו מה חשבתה שיחלקו לך מתכון כך חופשי? הכל חרטא. מקבלים פירסומת חינם ודוהרים קדימה. לכן לא קונה במקומות המופרעים האלה. בעיקרון.

comment-2-comment

4.

3.

2.

אין לכם עוד טבחים מה נתקעתם אתה?

1.

comment-2-comment

comment-2-comment

אין להתווכח עם קדושים!

comment-2-comment

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה