מרק תירס שכולם יאהבו

גרסה עדכנית למרק התירס עם נטיפי הביצים של ילדותנו, בתוספת סיומת פריכה ומרעננת של בצל ירוק ונבטים. נטרף, באחריות

איילת הירשמן | פורסם:13/02/2022
צילום: איילת הירשמןמרס תירס (צילום: איילת הירשמן)
הדבר השני שאני עושה כשאני מגיעה לבית חדש, בחיים או בחופשה, הוא להעמיד סיר מרק, כדי שתהיה הרגשה של בית. הפעם זה היה מרק תירס שכולם אוהבים.
המרכיבים (8 מנות):
  • 2 כפות שמן קנולה או תירס
  • 2/3 כוס בצל ירוק קצוץ, כולל החלק הלבן (כ־2 גבעולים)
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר (אפשר מוקפא)
  • 800 גרם גרגירי תירס קפואים (אין צורך להפשיר) או משומרים ומסוננים, או 4 כוסות גרגירים טריים
  • 1 כף דבש או סוכר חום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1/8 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל לבן
  • 5 כוסות (1/4 1 ליטרים) מרק ירקות (מסונן) או מים
  • 2 ביצים, טרופות
  • אפשרות להגשה: נבטים טריים, כוסברה, שמן שומשום, מעט פלפל חריף או שמן צ'ילי.
ההכנה:
  1. מחממים בסיר גדול את השמן. מוסיפים מחצית מכמות הבצל הירוק ומטגנים כ־4 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והתירס, מערבבים ומטגנים עוד 3–4 דקות.
  2. מוסיפים את הדבש (או הסוכר), הסויה, שמן השומשום, המלח והפלפל. יוצקים את המרק (או המים), מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 10 דקות. מסירים מהכיריים.
  3. טוחנים את המרק (בעזרת בלנדר מוט, או שמעבירים חלק ממוצקיו למעבד המזון, טוחנים ומחזירים לסיר). מחזירים לכיריים, מערבבים ומביאים לרתיחה חוזרת.
  4. כשהמרק רותח, מוסיפים לו את הביצים הטרופות, בזרם דק, ומערבבים מיד בכף עץ כדי להפרידן לרצועות. מבשלים דקה נוספת ומכבים את הלהבה. מוסיפים את יתרת הבצל הירוק.
  5. מחלקים לצלחות, מוסיפים נבטים ואם רוצים, גם כוסברה ועוד שמן שומשום וצ'ילי או שמן צ'ילי. מגישים (אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר).
לכתבה זו 2 תגובות
הוספת תגובה