עוף בלימון

נופר זוהר
המצרכים:
4 שוקי עוף עם עור (כ-600 גרם) 1 כף סוכר חום 5 פלפל שושקה מתוק יבש 3-4 חתיכות לימון כבוש או כף מחית לימון כבוש שאפשר לקנות בצנצנת 1 כף מלח ים אטלנטי 1 כפית כורכום 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית משייה, טחונה 1 כפית זרעי כוסברה גרוסים במכתש ועלי 5 שיני שום, שבורות צרור פטרוזיליה טרייה 1 כוס מים מיץ מחצי לימון טרי ממש בסוף
6 צפייה בגלריה
נופר זוהר - עוף
נופר זוהר - עוף
(צילום: נופר זוהר)
אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הפלפלים היבשים ומוסיפים את השום.
  2. במחבת נפרדת צורבים את העוף עד להזהבה ומוסיפים לו משייה, כורכום, מלח ופלפל.
  3. מעבירים את העוף לסיר עם הפלפלים, מוסיפים כוס וחצי מים ומבשלים על להבה נמוכה בין שעה לשעה ורבע עד שמתרכך ומתפרק מהעצמות.
  4. רבע שעה לפני הסוף מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, לימון כבוש ומיץ לימון.

טבית

המרכיבים (לסיר גדול):
1 ק"ג חלקי עוף (רצוי כרעיים, מחולקות לשוק וירך) 2 בצלים, קצוצים 4 כפות שמן 3 עגבניות, קלופות וקצוצות 3 כוסות אורז מוארך 5 כוסות מים רותחים 2 כפות בהרט 2 כפות רסק עגבניות 1 כף מחוקה מלח פלפל שחור, לפי הטעם
6 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר )
אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הבצל בסיר גדול המתאים לתנור עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד דקה.
  2. מוסיפים את חלקי העוף ומבשלים אותם (הופכים מדי פעם כדי שיתבשלו מכל הצדדים) עד שהבשר נראה אטום, כ-10 דקות.
  3. מוסיפים את האורז, המים, הבהרט, המלח והפלפל. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים, על להבה גבוהה, עד שרוב הנוזלים נספגים, כ-15 דקות.
  4. מחממים את התנור לחום נמוך מאוד (כ-100 מעלות). מכסים את הסיר ומעבירים לתנור למשך הלילה.

נתחי אנטרקוט מוקפצים

אפרת סיאצ'י
המצרכים:
2 כפות שמן לטיגון הפטריות ועוד 1 כף שמן לטיגון האנטריקוט 2 בצלים בינוניים, קצוצים לגודל בינוני 1 סלסלה (250 גר') של פטריות שמפיניון טריות, חצויות 1/2 פלפל צ'ילי חריף, קצוץ (לא חייבים) 500 גר' נתח אנטרקוט בעובי כ-1 ס"מ (אפשר להשתמש גם ברצועות סינטה) 2 כפות רוטב סויה 1 כף סילאן 1 כף דבש 2 שיני שום, כתושות מלח ופלפל שחור, לפי הטעם 1/3 כוס בצל ירוק, קצוץ
6 צפייה בגלריה
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את הפטריות, הצ'ילי ומעט מלח ומטגנים במשך 6 דקות, תוך כדי ערבוב. מעבירים לצלחת.
  3. מנגבים את המחבת מהנוזלים ומחממים בה את כף השמן הנותרת. מוסיפים את האנטריקוט ומקפיצים אותו על להבה בינונית-גבוהה 60-30 שניות מכל צד.
  4. מחזירים למחבת את הבצל והפטריות. מוסיפים את רוטב הסויה, הסילאן, הדבש, השום, המלח והפלפל. מקפיצים ומערבבים במשך 3-2 דקות, לפי מידת העשייה הרצויה.
  5. רגע לפני הסוף מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ומגישים.

תבשיל ירקות כתום

אסתר דורון צרפתי
המצרכים:
שמן לטיגון 1 בצל, פרוס לרצועות 500 גר' דלעת, חתוכה לקוביות גדולות 2 גזרים פרוסים 1 בטטה גדולה, פרוסה לקוביות גדולות 5 גבעולי סלרי, עם מעט עלים, חתוכים לקוביות קטנות מלח ופלפל מעט כורכום מעט פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
  1. מחממים מעט שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את יתר הירקות ומטגנים אותם כ-5 דקות.
  2. מוסיפים מים עד לגובה הירקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה, עד שהירקות רכים. מגישים מעל קוסקוס או אורז.

קדירת עוף וירקות

דינה משה
המצרכים:
2 כפות שמן 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית ראס אל חנות 1/2 כפית פלפל שחור 10 שוקי עוף או 5 כרעיים 3 גזרים, פרוסים לטבעות 3 פלפלים אדומים, פרוסים 2 עגבניות, פרוסות 1 כף לימון כבוש 4 שיני שום, קצוצות 1/2 כפית צ'ילי גרוס 1 כפית מלח גס כ-2 כוסות מים
6 צפייה בגלריה
תבשיל עוף עם ירקות, דינה משה
תבשיל עוף עם ירקות, דינה משה
(צילום: דינה משה)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-125 מעלות.
  2. מחממים את השמן בסיר גדול ורחב שמתאים גם לתנור. מוסיפים את הבצל עם חצי כפית ראס אל חנות ו-14 כפית פלפל שחור, מערבבים ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את העוף ומטגנים עד להזהבה על להבה נמוכה. מוציאים את הכול לצלחת.
  4. לאותו הסיר, מוסיפים את יתר המרכיבים (גם את יתרת ראס אל חנות והפלפל השחור), מערבבים, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
  5. מחזירים את הבצל והעוף לסיר ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. מוסיפים את כוס המים השנייה ומכניסים לתנור ל-4 שעות. בודקים מדי פעם שנותר רוטב בסיר ואם צריך מוסיפים מעט מים.

עוף בירקות שורש

המצרכים (ל-4 מנות):
2 כפות שמן זית 400 גר' בצלצלי שאלוט, חתוכים לרבעים 5 גזרים, קצוצים לקוביות 1 ק"ג ירכי עוף ללא עצמות ועור (אפשר גם חזה) 3 שיני שום, קצוצות גס 2 עלי דפנה 1 מקל קינמון חופן שעועית, מבושלת רוטב טריאקי רימון או שזיף רימון 500 גר' ציר עוף או מים רותחים צרור פטרוזיליה צרור כוסברה
להגשה - אורז לבן
אופן ההכנה:
  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על להבהב בינונית. מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומטגנים במשך 8-10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  2. כשהבצלים מתרככים וקצת מקורמלים, מוסיפים את הגזרים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את העוף, השעועית, השום, עלי הדפנה, קינמון, רוטב רימון ואת הציר (או מים).
  4. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה על מנת לצמצם את הנוזלים.
  5. מבשלים במשך 45-50 דקות עד שהעוף מבושל ורך.
  6. מתבלים במעט מלח פלפל, מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה ומגישים לצד אורז לבן.

תבשיל דג עם ירקות

המצרכים:
400-500 גר' פילטים של דג סול (עם או בלי העור) 3 כפות מיץ לימון + רבע כפית מלח (להשריית הדג) 4 שיני שום פרוסות 1 פלפל אדום (גמבה), חתוך לרצועות דקות 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות 1 גזר גדול, חתוך לחצאי עיגולים
לתיבול - 1 כפית דבש (לא חובה) 1/2 כפית פפריקה מתוקה מלח לפי הטעם קמצוץ פלפל שחור
6 צפייה בגלריה
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. חותכים כל פילה דג ל 3-4 חלקים. מתבלים ב-3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח ומניחים בצד עד שהירקות מוכנים (לאחר ההשרייה לא שוטפים את הדג).
  2. מחממים מחבת רחבה עם שתי כפות שמן ומוסיפים פרוסות שום, פלפלים וגזר. ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 7-9 דקות, עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים (לבינונית). מעבירים את הירקות לצלחת ומנגבים את המחבת בעזרת נייר מגבת משאריות נוזלים.
  3. מחממים כף שמן ומטגנים את נתחי הדג במשך כדקה וחצי מכל צד, עד שצבעם הופך ללבן (בשלב זה העור אמור להתנתק מהדג ואפשר להסיר את העור בקלות).
  4. מוסיפים את הירקות, מתבלים בדבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש (מומלץ לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם). סוחטים לימון, ומגישים.

תבשיל בשר עם פול

המצרכים:
1.2 ק"ג בשר בקר צלעות, חתוך לקוביות
לרוטב - 300 גר' פול ירוק טרי 1 לימון קלוף וחתוך לקוביות 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות 1 כוס מים או ציר עוף 4 שיני שום, פרוסות 1/2 פלפל חריף אדום או ירוק (לא קצוץ) 3 כפות כוסברה, קצוצה 4 כפות שמן זית מלח 1/4 כפית כורכום 1/4 כפית כמון 1/2 כפית פפריקה
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. יוצקים את השמן לסיר, מוסיפים את השום ומטגנים קלות על להבה בינונית. מוסיפים פול, עגבנייה ופלפל, מטגנים כ-3 דקות ומוסיפים את התבלינים. מוסיפים את נתחי הבשר לסיר.
  2. מטגנים קלות ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות ברתיחה עדינה.
  3. מכניסים את הסיר לתנור למשך שעתיים. מוציאים מהתנור ומגישים עם אורז לבן.

סופריטו עוף ולפת

המצרכים (ל-8 סועדים):
6-8 יחידות כרעיים, חתוכות לשוק וירך 15 לפתות קטנות, קלופות וחצויות לשניים 6 בצלים קטנים, קלופים וחצויים לשניים 2 בצלים לבנים, קלופים וקצוצים דק 5 שיני שום, קצוצות 1/2 כף מלח 1/2 כף פלפל שחור גרוס 1/2 כפית פלפל סודאני גרוס או שאטה (לא הכרחי) 2 כוסות מים או ציר עוף
אופן ההכנה:
  1. מחממים בסיר רחב ועמוק 1/2 כוס שמן זית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד להזהבה. מוסיפים את השום, השאטה, הפלפל השחור ומאדים עוד חצי דקה תוך כדי ערבוב.
  2. ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף ומוסיפים לסיר. צורבים קלות קלות משני הצדדים יחד עם הבצל והלפת עד להשחמה קלה.
  3. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה.
  4. מוסיפים את העוף והלפת והבצל המטוגן לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי. מדי פעם יוצקים מהנוזלים על העוף.

תבשיל עדשים עם ירקות

המצרכים:
2 כפות שמן זית 1 בצל בינוני קצוץ דק 1 כוס עדשים ירוקות או שחורות 1 כפית מלח 3 סלקים, חתוכים לחצי 1 כוס דלעת ערמונים או דלעת אחרת חתוכה לקוביות 3 גזרים קלופים ומגוררים 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה 1/2 בקבוק רוטב צ'ילי שום מתוק
אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן זית בסיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים בצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
  2. מוסיפים את העדשים, מלח פלפל ו-1/2 3 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה.
  3. מוסיפים את הסלקים והדלעת ואת הרוטב צ'ילי-שום. מצמצמים לאט ותוך כדי ערבוב במשך 20 דקות.
  4. מוסיפים את הגזרים ומבשלים למשך עשר דקות נוספות, או עד שרוב הנוזל נספג.
  5. מסירים מהלהבה ומערבבים לתוך התבשיל את הפטרוזיליה.

עוגת שוקולד עשירה ללא אפייה

אפרת סיאצ'י
המצרכים:
200 גר' (2 חבילות) שוקולד מריר או חלב 200 גר' (2/3 כוס) חלב מרוכז ממותק 1 כפית תמצית וניל 2/3 כוס אגוזי מלך, חתוכים גס
6 צפייה בגלריה
פאדג' שוקולד ואגוזים
פאדג' שוקולד ואגוזים
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה את השוקולד והחלב הממותק, ומחממים אותם במיקרוגל בפולסים קצרים עד להמסה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. מוסיפים את תמצית הווניל ואת האגוזים ומערבבים עד לפיזור אחיד.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית ומצננים במקרר במשך שעתיים. מוציאים וחותכים לריבועים בגודל 3X3 ס"מ (לפריסה נוחה טובלים סכין במים רותחים, לפני כל חיתוך).
פורסם לראשונה: 20:15, 07.04.22