עוגת שקדים ותפוזים

אפרת סיאצ'י
המצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ): 3 ביצים גדולות 3/4 כוס (150 גר') סוכר 1 כפית תמצית וניל 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק שתייה קלה) 1/4 כוס (60 מ"ל) מים 1/2 1 כוסות (210 גר') קמח רגיל 1 כוס (100 גר') שקדים טחונים דק 1 שקית (10 גר') אבקת אפייה קליפה מגוררת מלימון אחד
לסירופ - 1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים 1 כף גדושה סוכר
לקישוט - חופן קוקוס טחון עוגת שקדים ותפוזים
9 צפייה בגלריה
עוגת שקדים ותפוזים
עוגת שקדים ותפוזים
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מקציפים את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר ומממשיכים להקציף כשדקות נוספות, עד לקבלת תערובת תפוחה.
  3. מוסיפים את תמצית הווניל, השמן, מיץ התפוזים והמים ומערבבים.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, קמח השקדים, אבקת האפייה וקליפת הלימון. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים רק עד לאיחוד המרכיבים.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. מכינים את הסירופ: מערבבים את המים הרותחים עם הסוכר ויוצקים על העוגה באופן אחיד בעודה חמה. מפזרים קוקוס טחון.

פאדג' שוקולד

סאני דרעי
המצרכים: 300 גר' שוקולד 250 גר' חמאה, חתוכה לקוביות 200 גר' סוכר 4 ביצים 85 גר' קמח קורט מלח
לגנאש שוקולד - 150 גר' שוקולד מריר 120 מ"ל שמנת מתוקה
9 צפייה בגלריה
עוגת פאדג' שוקולד
עוגת פאדג' שוקולד
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. ממיסים בבן מארי (או במיקרו) את השוקולד.
  3. מקציפים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  4. כשהשוקולד נמס מוסיפים לו את המלח ומערבבים. מוסיפים בבת אחת את כל השוקולד הנמס לתוך החמאה תוך כדי ערבוב. עוצרים ומגרדים את דפנות הקערה בכדי לפחות גושים.
  5. מקציפים במהירות בינונית עד לפתיחת הגושים, מוסיפים את הביצים בהדרגה, עד שהן נטמעות לחלוטין. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומקציפים במהירות גבוהה את המסה עוד כדקה בערך עד לקבלת קצף תפוח במראה של מוס.
  6. את המסה מעבירים לתבנית גדולה בקוטר 26 עם נייר אפיה בתחתית ושוליים משומנות, ואופים כ20-25 דקות, עד אשר העוגה יציבה, אך לא מידי (העוגה צריכה להיות רכה).
  7. מכינים את הגנאש - מרתיחים את השמנת ושופכים אותה מעל השוקולד. מערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד חלק.
  8. שופכים את רוטב השוקולד על העוגה האפויה, מצננים מעט ומגישים (מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר).

עוגה עם סילאן

אפרת סיאצ'י
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק): 2 ביצים 2 כפות גדושות סוכר 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן 1/3 כוס (80 מ"ל) סילאן 1/2 כוס (120 מ"ל) מים פושרים 1 כוס (140 גרם) קמח תופח 1 כפית שטוחה קינמון טחון 1/3 כוס (כ-35 גרם) אגוזים, קצוצים או טחונים
9 צפייה בגלריה
עוגה עם סילאן
עוגה עם סילאן
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מערבבים את הביצים עם הסוכר (ידנית או במיקסר). מוסיפים את השמן, הסילאן והמים, ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את הקמח והקינמון, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (ערבוב יתר עלול לפגוע באווריריות העוגה). מוסיפים את האגוזים ומערבבים קלות.
  3. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

עוגת טחינה בחמש דקות

סאני דרעי
המצרכים: 3 ביצים 240 גר' סוכר ( 1/4 1 כוסות) מעט תמצית וניל 180 מ"ל שמן (3/4 כוס) 240 מ"ל מיץ תפוזים (1 כוס) 280 גר' קמח (2 כוסות) 1 שקית אבקת אפייה (10 גר') 180 גר' טחינה גולמית (3/4 כוס) 1/2 שקית שומשום חופן שערות חלבה וטחינה גולמית לקישוט
9 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מחמים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה ביתית שמים יחד את הביצים, סוכר ווניל וטורפים 2-3 דקות עד שהביצים מעלות טיפה קצף (אפשר גם במיקסר לא חייב). מוסיפים בזרם דק את השמן והמיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה וטורפים בעדינות עד למסה חלקה ולבסוף את אותה הפעולה עם הטחינה הגולמית.
  4. משמנים את התבנית היטב ומפזרים שומשום בכדי שידבק לתבנית. מוסיפים את המסה ואופים בין 45-55 דק' עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

עוגת קלמנטינות

אסתר דורון צרפתי
המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק): 4 ביצים גודל L 1 כוס שמן קנולה 1 כוס מיץ סחוט מקלמנטינות טריות 1/2 כוס סוכר חום + 1/2 כוס סוכר לבן 1 כפית תמצית וניל 1 כף סירופ מייפל טבעי 1/3 2 כוסות קמח תופח אבקת סוכר (לקישוט)
9 צפייה בגלריה
עוגת קלמנטינות
עוגת קלמנטינות
(אסתר דורון צרפתי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים קלות את התבניות.
  2. שמים את כל המצרכים, למעט הקמח ואבקת הסוכר בקערת המיקסר עם בלון הקצפה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה ללא גושים.
  4. מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות ואופים במשך 40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מעלים את הטמפרטורה ל- 180 ואופים 5 דקות נוספות עד להזהבה יפה. מוציאים, מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

עוגת סולת

שרה ליברמן
המצרכים (לתבנית בגודל כ-33X27 ס"מ): 3 ביצים 1 שקית אבקת אפייה 1 כוס (240 מ"ל) סולת 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים 1 כוס קוקוס טחון 1 כוס קמח גרגירים ממקל וניל אחד או 1 כפית תמצית וניל
לסירופ - 1/2 כוס (120 מ"ל) מים רותחים מיץ מ-1/2 תפוז 1 כף גדושה דבש
לקישוט - חופן קוקוס טחון
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את הביצים ואבקת האפייה ומקציפים כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבלים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים אותה.
  4. אופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים ופני העוגה מקבלים גוון זהוב-שזוף עדין.
  5. מערבבים את כל מרכיבי הסירופ ויוצקים על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור. העוגה תספוג את הנוזל.
  6. מניחים לעוגה להתקרר ומפזרים עליה קוקוס טחון. לפני ההגשה אפשר לפזר על העוגה גם מעט עלי טימין טריים.
  7. העוגה תישמר 4-3 ימים במקרר, כשהיא עטופה היטב בנייר אלומיניום.

עוגת פרג לימון

מיכל וקסמן
המצרכים: 1/2 1 כוסות קמח מנופה 3/4 כוס סוכר 3/4 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית סודה לשתייה קמצוץ מלח 3 כפות פרג טחון טרי גרידה מלימון טרי 3 ביצים טרופות 200 גר' חמאה רכה 1/4 כוס חלב
9 צפייה בגלריה
(צילום: מיכל וקסמן)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, גרידת לימון ופרג בקערה.
  2. מוסיפים חמאה, חלב וביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורטובה.
  3. מרפדים תבנית אינדליש קייק בנייר אפיה.
  4. יוצקים לתוכה את התערובת ואופים במרכז תנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.

גאלט תותים

מורן גיל
המצרכים (לגאלט בקוטר 24 ס"מ): לבצק פריך - 150 גר' קמח לבן 100 גר' חמאה קרה 50 גר' אבקת סוכר 1 חלמון ביצה
למילוי - 100 גר' אבקת שקדים 100 גר' אבקת סוכר 100 גר' חמאה מומסת 1 כפית מחית וניל 1 ביצה 1 אריזת תותים
9 צפייה בגלריה
גאלט תותים
גאלט תותים
(צילום: מורן גיל)
אופן ההכנה:
  1. לבצק הפריך - מחממים את התנור ל-170 מעלות, על תוכנית טורבו.
  2. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, אבקת סוכר וחמאה לפירורים דקים.
  3. מוסיפים את החלמון ומערבבים רק עד שנוצר בצק.
  4. מרדדים את הבצק לצורת עיגול בין שני ניירות אפייה לעובי 2-3 מ"מ, לקוטר שיהיה גדול ב-4-5 ס"מ מקוטר הרינג (24 ס"מ).
  5. לציפוי גנאש - בקערה מערבבים את כל המוצרים (חוץ מהתותים) לקרם חלק.
  6. מורחים את הקרם במרכז הבצק ומשאירים 4-5 ס"מ מקצוות הבצק ריקים מהקרם. אלו הקצוות שנקפל פנימה.
  7. מורידים מהתותים את הגבעולים וחותכים אותם לפסים דקים. את הפסים מסדרים באיזו צורה שרוצים. אני בחרתי לסדר אותם בצורת ספירלה.
  8. על נייר האפייה התחתון שעליו רודד הבצק, מתחילים לקפל את הקצוות הריקים מקרם השקדים פנימה לכיוון מרכז הטארט ומהדקים כך שנוצרת מעין קערה מקופלת פנימה.
  9. בשביל למנוע מהגאלט להתפרס, לוקחים רינג בקוטר 24 ס"מ, מצפים בחמאה את דפנותיו הפנימיות ותוחמים בעזרתו את הגאלט.
  10. את הגאלט מכניסים עם הרינג המתוחם לתנור החם למשך כ-35 דקות, עד שהבצק שזוף היטב בקצותיו העליונים.
  11. מקררים את הגאלט בטמפרטורת החדר, או אוכלים חם לצד כדור גלידה שאוהבים.

עוגת בננה

המצרכים: 1 כוס סוכר חום 1 כוס קמח 1 סוכר וניל 2-3 טיפות תמצית וניל 70 גר' חמאה מומסת 2 ביצים 3 בננות בשלות, מעוכות במזלג (כמו פירה) 1/2 כוס שמנת מתוקה
לציפוי - 3 כפות סוכר חום
9 צפייה בגלריה
עוגת בננה
עוגת בננה
(צילום: shutterstock)
אופן ההכנה (לתבנית אינגליש קייק):
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, סוכר הוניל ותמצית הוניל.
  3. מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את הביצים שלמות, בזו אחר זו, ומערבבים.
  4. מוסיפים את הבננות המעוכות לקערה, מוסיפם את השמנת ומערבבים.
  5. משמנים בחמאה תבנית אינגליש קייק, ומעבירים את כל המסה של העוגה לתוך התבנית.
  6. מפזרים מעל בצורה אחידה 3 כפות סוכר חום (בזמן האפייה הסוכר יהפוך לציפוי הקריספי של העוגה), ומכניסים לתנור למשך 35-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם שנעצתם במרכזה יוצא יבש. העוגה צריכה להיות רכב מבפנים ובעלת מעטה מעט קריספי מבחוץ.

עוגת גבינה בחושה

קרן אגם
המצרכים (לתבנית 24 ס"מ עגולה מתפרקת): 5 ביצים גדולות 300 גר' סוכר לבן 500 גר' גבינה לבנה 5% 250 מ"ל קרם פטיסייר 100 גר' שמן קנולה ספריי גרידת לימון מחצי לימון 280 גר' קמח לבן 2 כפיות אבקת אפייה 35 גר' קורנפלור
לציפוי - אבקת סוכר
9 צפייה בגלריה
קרן אגם
קרן אגם
(צילום: שניר (סופגי) גואטה, ערוץ האוכל)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. בקערה של המיקסר מקציפים ביצים וסוכר, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קרם פטיסייר, גבינה לבנה וגרידת לימון. מקציפים מעט ומוסיפים שמן בזילוף איטי תוך כדי הקצפה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, אבקת אפייה וקורנפלור.
  4. מעבירים את התערובת היבשה למיקסר עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40-50 דקטת עד שהעוגה מקבלת צבע שחום יפה וקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
  6. מצננים היטב ומקשטים באבקת סוכר בעזרת מסננת.