למרות ההבהרה מצד הבית הלבן, ההצהרה של ביידן לא תואמת את המדיניות האמריקנית של "עמימות אסטרטגית", שבה נהגו ממשלים שונים בוושינגטון לאורך שנים ארוכות, ובמסגרתה האמריקנים לא הבהירו אם יהיו מוכנים להגן על טייוואן בכוח צבאי, ולא להסתפק רק בסיוע לשלטונות האי באמצעות הספקת כלי נשק והכשרות צבאיות.
את ההצהרה ניפק ביידן במהלך מסיבת עיתונאים שערך בטוקיו, במסגרת הביקור שהוא עורך כעת במזרח אסיה, וכאשר נשאל על ידי אחד הכתבים אם ארה"ב תגיב צבאית לפלישה סינית לטייוואן, השיב בחיוב. ביידן הבהיר כי אינו צופה שתרחיש שכזה יתממש. "זו ההתחייבות שנתנו", אמר הנשיא, אף שכאמור ארה"ב שמרה על מדיניות של עמימות בכל הנוגע לתגובה צבאית מצדה. "הרעיון שאפשר לקחת אותו (את האי) בכוח, סתם ככה בכוח, זה פשוט רעיון לא ראוי", הוסיף.
טייוואן, נזכיר, הוא האי שאליו נמלטה ממשלת "הרפובליקה של סין" אחרי שנחלה תבוסה ב-1949 במלחמת האזרחים מול המפלגה הקומוניסטית של מאו דזה-דונג. רוב תושבי טייוואן מביעים מאז התנגדות לחיים תחת שלטון המפלגה הקומוניסטית של סין. ממשלת טייוואן מדגישה כי רק לתושבי האי יש הזכות לקבוע את עתידם, והיא דוחה בתוקף את הלחצים שמפעילה עליה בייג'ינג. המשטר הקומוניסטי בסין מעולם לא זנח רשמית את האפשרות שבייג'ינג תשתלט על טייוואן בכוח הזרוע, ואף שהנשיא שי ג'ינפינג קרא בשנה שעברה לנהל תהליך של "איחוד בדרכי שלום", הוא הבהיר כי השתלטותה של סין על טייוואן היא "בלתי-נמנעת".
במסיבת העיתונאים המשותפת הבוקר בטוקיו, קישידה סיפר כי אמר לביידן שיפן תשקול מספר דרכים שמטרתן לחזק את יכולותיה הצבאיות – כך שתהיה לה גם היכולת להגיב לפעולה תוקפנית כלשהי – בעדות נוספת לכך שיפן מתנתקת מהמדיניות הפציפיסטית שבה נקטה מאז תום מלחמת העולם השנייה. "יפן חזקה, וברית אמריקנית-יפנית חזקה, הם כוח לטובה באזור", אמר ביידן. קישידה ציין כי ביידן אמר לו שהוא תומך בצירופה של יפן כחברה קבועה במועצת הביטחון של האו"ם, ושהנשיא האמריקני תומך גם ברפורמה בגוף הזה על מנת לחזקו.
היועץ לביטחון לאומי של ביידן, ג'ייק סאליבן, הבהיר אתמול שטייוואן לא תהיה חברה בתוכנית החדשה, ושהיחסים הכלכליים מולה יישארו בילטרליים. התוכנית החדשה אינה הסכם סחר חופשי, ולא תכלול הפחתת מכסים בין המדינות החברות בה. עם זאת, היא תכלול הסכמים שונים שיאפשרו לדברי הממשל האמריקני שילוב רב יותר בין כלכלות המדינות, בתחומי סחר דיגיטלי, שרשרות הספקה, אנרגיה ירוקה ומאבק בשחיתות.