3
850

ללא גלוטן: קרן קדוש מכינה אוזני המן ממרציפן

הבצק רך ונימוח, המילוי מסחרר מטעמים והכי חשוב - כל אחד יכול להכין את זה בקלות: הקונדיטורית קרן קדוש מלמדת איך להכין אוזני המן מבצק מרציפן שקדים ופיסטוק בחמש דקות אפייה

קרן קדוש | פורסם:18/03/2022
כשמרציפן מתחפש לבצק של אוזן המן: היום אפשר בקלות למצוא תחליפים מצויינים לקמח לבן, אבל זה לא הסיפור של אוזני המן המטריפות האלה. את ההשראה למתכון המשגע הזה קיבלתי מעוגיות שקדים איטלקיות שאני אוהבת מאוד, וזו התוצאה.

אוזני המן מבצק מרציפן

המצרכים:
200 גר' (2 כוסות) שקדים, טחונים דק 200 גרם (2 כוסות) פיסטוקים, טחונים 200 גר' אבקת סוכר 2 חלבונים
למלית - 100 גר' חמאה 100 גר' אבקת סוכר 100 גר' שקדים טחונים דק 2 חלבונים 1 כוס אוכמניות או דובדבנים
צילום: אלכס קולומויסקי (צילום: אלכס קולומויסקי)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את המלית - מערבבים את כל המצרכים במעבד מזון, מלבד האוכמניות או הדובדבנים.
  2. מוסיפים את האוכמניות או הדובדבנים ומערבבים בעזרת כף, עד שהם נטמעים בתערובת. מכניסים למקרר לשעתיים.
  3. מכינים את הבצק - מערבבים את השקדים והפיסטוקים הטחונים עם אבקת הסוכר ומכניסים למעבד מזון.
  4. מוסיפים את החלבון, ומערבלים עד לקבלת בצק.
  5. משטחים בעזרת מערוך בין שני ניירות אפייה את בצק השקדים לעובי של 3 מ"מ, וקורצים לעיגולים בעזרת קורצן או כוס.
  6. מניחים מעט מהקרם של המילוי במרכז, ומוודאים שיש מעליו קצת פרי. מרימים את השוליים של העיגול ומהדקים היטב לצורה של אוזן המן.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות, ואופים כ-5 דקות.
לכתבה זו 3 תגובות
הוספת תגובה
3

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
4.

3.

לפחות היית ממלאת בפירות יבשים או בשוקולד, שיהיה מעניין. והבצק לא יציב מספיק כדי לרדד הכל. עדיף לקרוץ כדורים בגודל אגוז ולרדד אחד אחד. ואולי עדיף לשמור קצת מאבקת הסוכר כדי לרדד עליה. כך פחות יידבק וייקרע. ובכלל, תחשבו על זה - אם לאופה מקצועי יוצאים אזני המן סדוקים כאלה שבקושי הצליחו ליצור להם את הצורה, איך זה ייצא אצלכם?

1.

0
מצב לילה
מצב לילה