104
850 המונה טועם

בגט ושקשוקה פלוס חניה בתל אביב

המונה טועם מצא שקשוקה חריפה עם הרבה פלפלים, סלט כרוב וריח שאי-אפשר לעמוד בפניו וכל זה בבגט שמתפצפץ בכל ביס. וכמה עלה התענוג הזה? כל הפרטים בפנים

תמונה כללית
קובי רובין | פורסם: 22/03/2022
השקשוקה החריפה והטעימה שפגש קובי רובין | המונה טועם (צילום: נויל האריס)
את הביטוי העממי "יא בויה" יש רק דרך אחת להגיד בהקשר של אוכל, וזה אך ורק כשאתה יודע בוודאות שאתה הולך להתענג על הביס. "יא בויה" לא אומרים סתם ככה אלא רק ברגע הנכון. תזמון זה דבר חשוב בחיים, ובעל המקום, יובל, פתח את "יא בויה" בזמן הקורונה, למרות ועל אף הכול, כמו מין סוג של התעקשות להתפרנס מעכשיו רק בדרך שהוא אוהב.
ביקורות אוכל רחוב נוספות שיכולות לעניין אותך:
אחרי יותר מדי שנים בתחום אחר לגמרי, הוא שינס מותניים ולקח על עצמו לטפח את הקריירה השנייה שלו - בישול, ופתח מקום באחד הצמתים הכי צדדיים של תל אביב - דרך חיל השריון. דרך חיל השריון מתחילה ביציאה מאיילון לכיוון דרך קיבוץ גלויות, על הסיבוב בכביש. לאורכה יש בניינים מסחריים וקל מאוד לפספס את המקום הפינתי שבכניסה לרחוב. אפשר גם לחלוף על פני המבנה בלי לשים לב וכמעט לפספס את המסעדה של יובל.
נגסתי ברעש בבגט שאחז את כל מה שדחפתי פנימה, מבלי לוותר על אף טיפה של רוטב פלפלים סמיך בתוך השקשוקה. משם עברתי אל תוך הסלטים המעולים והשקשוקה החריפה וכל הטעמים התחברו להם ביחד
עכשיו לחלק החשוב - במקום יש חניה, ובימינו עם כל המצלמות שיש במקום פקחים, כבר אי-אפשר לעמוד לרגע בשום מקום. אז עבורנו, חובבי האספלט שנמצאים כל היום בתנועה, למצוא מקום בתל אביב שאפשר לאכול בו ואפילו יש בו חניה, זו כבר התחלה של משהו טוב.
צילום: קובי רובין (צילום: קובי רובין)
נכנסתי למסעדת "יא בויה" ובירכתי, כמתבקש, יא בויה. המקום נפתח לפני שלושה חודשים ובינתיים הלקוחות הם בעלי העסקים שמסביב - מוסכים ועסקים קטנים. באזור הזה אין יותר מדי איפה לאכול, אלא אם בא לכם לקבל דו"ח חניה בתוך תל אביב. "יא בויה" סוגר את הפינה בדיוק לאנשים כמוני. החניתי את המונית בחניה בלב שקט ונכנסתי פנימה.
המקום עצמו מצוחצח כי ליובל יש הפרעת ניקיון חמורה במובן הטוב של המילה. לרגע דמיינתי ריח של ג'לי אינסטנט מהילדות - הרצפה במטבח מבהיקה ותוך כדי הצצה הסתכלתי למטה על הסלטים שעמדו כמו חיילים במסדר, כל סלט מסודר בכלי שלו. שמחתי שהגעתי בדיוק לאן שרציתי.
יובל הסתכל עליי לשנייה ושאל, "אתה רעב לאכול?" זיהיתי בתפריט שקשוקה ועניתי מיד - "נלך על שקשוקה". שקשוקה בפיתה עולה 25 שקלים ובבגט גדול 30 שקלים. פיתה נאכל בבית, כאן הלכתי על בגט עם שקשוקה.
צילום: קובי רוביןהסלטים מסודרים כמו חיילים (צילום: קובי רובין)
יובל אופה את הבגט אפייה אחרונה במקום, לכן הבגטים האלה הם מסוג הבגטים שעושים רעש בין האוזניים ומתפצפצים בכל נגיסה. לפני כן ביקשתי מיובל לראות את השקשוקה והוא הודיע לי שלמטבח שלו אף אחד לא נכנס. "אחלה אחי", אמרתי, "אז תביא את השקשוקה אליי בשביל שנראה אותה". יובל הוציא את השקשוקה מהמטבח כדי שאצלם אותה, אבל את הריח של השקשוקה לא תוכלו לקבל מהתמונה אלא רק אם תלכו לאכול.
יובל מכין שקשוקה עם הרבה פלפלים, כמעט לכיוון של מרמומה של שקשוקה. לאלו שלא מכירים - מרמומה זה כמו שקשוקה או מטבוחה רק עם הרבה יותר פלפלים בפנים. האדים שעלו למעלה מהכלי היו מהפנטים לרגע ומהריח של השקשוקה ידעתי שהיא גם הולכת להיות קצת חריפה. הזזתי את הפחד הצידה, כמו שצריך במקרים כאלה, והתחלנו בהכנה של הבגט, בלי קיצורי דרך.
צילום: קובי רובין (צילום: קובי רובין)
מדובר ב"בגט צוללת" שעשוי מחצי בגט רגיל, כלומר, מיותר מדי בגט. הפעם לא רוקנתי את החלק הפנימי של הלחם כי לא רציתי שתנזל לי אף טיפה מהרוטב של השקשוקה. זו הפעם הראשונה שבה הוספתי לבגט סלט בדואי של עגבניות עם פיסות קטנות של פלפל ירוק חריף מאוד, והריח העשיר והמלא טעם של השקשוקה הוביל אותי להוסיף עגבניות אל העגבניות של השקשוקה. הוספתי גם סלט כרוב והרבה מאוד שקשוקה מקצה עד קצה של הבגט. הסלט כרוב של יובל הוא סלט כרוב חי בלי תוספות, וזה מוסיף הרבה גוונים לטעם.
רגע לפני שהבגט קרס אל תוך עצמו מרוב הכמות והטעמים, עצרתי את יובל כדי ללכת לצלם את יצירת הפאר שלו ואחר כך הוא הכריח אותי לארוז את המנה כמו שצריך. בהתחלה כבר שילמתי אז כשקיבלתי את המנה יכולתי לשבת לרגע ולאכול את הבגט כמו שהוא. אבל ליובל היו תוכניות אחרות - הוא לקח לי את הבגט והכניס אותו לתוך עטיפה אטומה ומדוקדקת, וכשהבן אדם עוטף מולכם את המנה, אתם עוד יותר מריירים אבל ברור שעדיף לנשום ולחכות בסבלנות.
ביקשתי שיחתוך את הבגט לחצי כי זה כבר פק"ל אצלי, ויצאתי החוצה לתפוס קצת שמש. הרגשתי שהחורף בתל אביב התבלבל וחשב שהוא ירושלמי.
נגסתי ברעש בבגט שאחז את כל מה שדחפתי פנימה, מבלי לוותר על אף טיפה של רוטב פלפלים סמיך בתוך השקשוקה. משם עברתי אל תוך הסלטים המעולים והשקשוקה החריפה וכל הטעמים התחברו להם ביחד. אחרי חצי בגט חשבתי שעצרתי, אבל אז, כרגיל, המשכתי לאכול את החצי השני בתוך המונית ולכלכתי את החולצה כי לא הצלחתי להתאפק.
לכתבה זו 104 תגובות
הוספת תגובה
104

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
68.

החריף מכסה על בעיית תברואה.

67.

לא מומלץ בעליל.

66.

יחסי אנוש מעולים.. וטעם גן עדן ממליץ בחום לכולם..

comment-2-comment

הייה כל כך טעים פשוט טעים

65.

כשאוכלים הרבה חריף , נדפק חוש הטעם ואז בלי חריף לא טעים , וזה מסתיר אוכל לא טוב ......

comment-2-comment

טעמת שאתה קובע קודם כל תלך תטעם אח"כ תפרשן...

64.

אני מאוד מקווה שבחוזה שלו עם ויינט יש סעיף שבו הם ממנים לנהג המונית הזה צינתורים , אשפוזים , מעקפים וכו כי ככה הוא יגמור

63.

62.

61.

60.

59.

אוכל יהודי אמיתי מבית אבא.המון קרעפלך ברוטב בולבולך,עם הרבה צימס ברוטב פינס. בניהולה של פסיה לבית חנדלך.שדרות ברטיסלבה פינת חרקוב.

comment-2-comment

חוץ ממגיב 39, מי רוצה לאכול אוכל מזרח אירופאי נחות.

58.

הגעתי למסעדה, הופתעתי מהמטבח הנקי, מהשירות המצוין, מהאוכל הכי טוב על פני האדמות ללא ספק אחזור לשם שוב ממליצה לכל חבריי ללכת

comment-2-comment

ממש פושקין בעיברית.

comment-2-comment

אכן כריך אוכל עסיסי וטעים ביותר ומקום ומארח מאירי פנים .ולא פחות חשוב חניה צמודה . יא בויה

57.

ממש גבריאל גארסיה מארקס.

56.

הרי זה כבר כתוב בספרי הנביאים, מזמן !!!!

55.

54.

53.

למה נותנים לאחד כמו 39 שברח מאבארבנל להגיב

52.

האוכל שהמונה ממליץ מעולה, אבל הוא לא מתאים לכיח של שארית הפליטה כמו מגיב 39. הוא אוהב קבב רומני גנוב….

51.

אין לכם את זה ביותר מקורי ?

50.

חברים, אנא לא להתייחס לתגובה 39. האבא הרומני הגנב נפטר שהוא היה קטן והאמא שלו הייתה רוסייה שיכורה שהייתה מביאה המון המון גברים הביתה. הוא אדם מאוד מתוסכל שחושב שהוא אירופאי , אבל אירופה הקיאה את הג׳יד הזה…

49.

שווה, ושירות עם חיוך

48.

הבגט הכי טעים בעולם נקי שם וכייף לאכול שם ממליצה בחום

comment-2-comment

47.

תותחחחח אתהה אלוף בהצלחה❤️❤️

46.

חבל שאני גר כל כך רחוק. באמריקה. נו, אבל לפחות לא בישראל שזה ממש ממש, אבל ממש מעולה.

comment-2-comment

45.

העילגות ברמה כואבת. מה יהיה

44.

43.

כולם יכולים להכין סלטים

42.

comment-2-comment

אין ארוחות חינם, ועל בילויים צריך לשלם

41.

comment-2-comment

comment-2-comment

40.

עדיף לשבת בפנים ולא בכניסה אל המקום

comment-2-comment

הם בלי מסכות שם

38.

שלושים שקל מי קונה את זה בכלל

comment-2-comment

37.

36.

35.

34.

פצצה של מקום . אוכל ממש טעים נהנינו מאוד מהאוכל ומהשרות המקסים. כל הכבוד אנחנו בטוח נחזור לשם.

33.

32.

comment-2-comment

סלטים הכל שם זה שווה

31.

כולה 2 ביצים חצי בגט וקצת סלט... 30 שח? השתגעתם לגמרי. בשלושים שח אני מזמין את כל החמר'ה שלי לשקשוקה, (קונה תבנית ביצים , לא מהשטחים) 15 איש אוכלים שקשוקה. רצח. 20 שח נורמלי. קצת יותר ממנה פלאפל. רגילים כבר להכניס לנו, כי אנחנו פראיירים וקונים. אז... לבריאות.. תשלמו, כולה שקשוקה.

comment-2-comment

30.

חוויה מדהימה , אוכל רחוב משודרג פלוס , נקי , שיירות חמישה כוכבים. חומרי גלם איכותיים והטריות ניכרת . בהצלחה

comment-2-comment

יאלה אפשר לחשוב

29.

28.

אכלתי והייתי כל כך מרוצה

comment-2-comment

27.

חייבים לעודד את הכשרות של ארגון צוהר ולא את כשרות הרבנות המושחתת

26.

חפש לנו מקום עם סלט כרוב בפיתה. עם או בלי חניה.

25.

comment-2-comment

או מיה

24.

comment-2-comment

23.

comment-2-comment

comment-2-comment

כל פעם אותה תגובה

22.

אוכל טעים צריך לקנות שם

21.

20.

מה קרה לך אדון מונה שאתה מוכן לשלם על שקשוקה פרווה בלי מרגז או קבב מחיר של 30 שקל?????

comment-2-comment

comment-2-comment

מבחינת חומרי גלם עיקריים כמו ביצה, פיתה, ונניח גם בצל עגבניות/רסק, עלות מנה מגיעה אולי ל-4 ש"ח (כולל מע"מ). אבל, מדובר פה בעסק עצמאי יצרני, שצריך לשלם על ציוד, חשמל, גז, ארנונה, שכירות, נסיעות, חיסכון פנסיוני, ביטוחים, מיסים ועוד. מעבר לזה מושקעת כאן עבודה - מישהו שצריך לקנות, לבשל, לנקות וזה גם שווה כסף. וצריך כמובן גם להרוויח, כי אחרת בשביל מה כל זה... עכשיו השאלה האם המחיר ביחס לכל מה שכתבתי מופקע או לא. כמה מנות שקשוקה ב-25 או 30 ש"ח צריך למכור בשביל לשלם על כל מה שהזכרתי ועוד להרוויח בשביל לחיות ולקיים משפחה על כל ההוצאות שלה?

comment-2-comment

בכל מקרה אם אתה עדיין חדש ואין עדיין הרבה צריך לחשוב איך מגייסים הרבה , וכתבה זו למשל אחת הדרכים , תחשוב על פתרונות נוספים ..

19.

18.

מתפצפץ בפה ומתפוצץ בפה? זה לא אוכל, זה פיגוע טרור...

comment-2-comment

ושם זה כבר ממש פיגוע

17.

comment-2-comment

16.

שקשוקה -רק בצלחת . בבגט הכל נופל מכל הצדדים . פיתה מתפרקת אחרי 5 דקות . רק בצלחת עם הרבה רוטב אפשר להוסיף סלטים .

comment-2-comment

comment-2-comment

15.

טובים וטריים או שזה פוטושופ?

14.

מקום מהמם. יחס אישי והכי טעים שישששששש מומלץ בחום♥️

comment-2-comment

13.

12.

אבל הבגאט צריך לעלות פחות משלושים שקל זה גניבה

11.

10.

הייתי בא לשם אחרי הבלאגן של עכשיו

9.

יש מקומות יותר טובים...עדיף להכין בבית

8.

מקום מצוחצח נקי הכי זול שיש

7.

פשוט תענוג

6.

שקשוקנ טעימה מסעדה ביתית מחיר הוגןן ממליצה מכל הלב

comment-2-comment

(שקשוקת קורקבנים)

5.

מהמקומות שבורכו ביד נפלאה ובמוח יצירתי של השף . אנו נוסעים לשם פעמיים בשבוע במיוחד במונית (בגלל בעיות החניה ) ומתמוגגים מאושר בגלל הבגטים שנעשים ביד האלוהים של השף. בעיקרון אנחנו שוקלים לארגן הסעה מאורגנת פעמיים בשבוע למסעדה לכל השכנים והמכרים , כדי להפוך את החוויה לממוסדת ולהקים קבוצת ווטסאפ שתעדכן את המשתתפים בחידושים האחרונים של השף. מקוים שהבעלים יפתח סניפים ברחבי הארץ ובמיוחד בצפון.

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

כי מרוב הקשקשת שלך זה אומר דרשני ואף אחד לא יאמין לך או שאתה בעל המקום ורוצה ליחצן בכל מקרה זאת לא הדרך ליחצן.

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

4.

מכין בבית יותר זול ונקי לפחות יודע מה אוכל.

3.

והמקום נראה נקי כזה ..לכו לאכול את זה כבר.

2.

comment-2-comment

1.

ההשראה לקרוא לאביה בסדרה צומת מילר אבוייה מהמקום המסוקר?

comment-2-comment

המקום פתוח כמה חודשים אז לא נראה לי.. אולי מסבתא שלפני 40 שנה היתה קוראת לי אבויה

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה