מתכון בריא אחד בשבוע: סלט אטריות שעועית ומנגו

אם כל שבוע נכניס לתפריט עוד מתכון בריא אחד – התזונה שלנו תשתפר פלאים במהרה. והפעם: הופכים את המוקפץ לסלט קר עם הפתעות

שף אורח: עידו קליינר | פורסם:19/07/2021
צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריקסלט אטריות שעועית ומנגו (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)
איך עוברים לערוץ הקיץ? מאמצים גישה רעננה והופכים את מנת המוקפץ לסלט קר ומלא הכל טוב.
עוד מתכונים בריאים לקיץ:
החומרים ל-4 מנות:
  • 1 חבילה (250 גרם) אטריות שעועית
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 זוקיני חתוך לרצועות דקות
  • 1 גזר חתוך לרצועות דקות
  • 1/4 מנגו, חתוך לקוביות (או פפאיה)
  • 1 פלפלון צ׳ילי אדום, פרוס
לרוטב:
  • 1/3 כוס מיץ לימון טרי
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1/3 כוס שמן שומשום
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית רוטב צ׳ילי מתוק
  • 1 כפית ג'ינג'ר כתוש
להגשה:
  • חופן עלי כוסברה
  • קמצוץ שומשום שחור
אופן ההכנה:
  1. שמים את האטריות בקערה רחבה ויוצקים מים רותחים עד כיסוי. מכסים במכסה או בצלחת גדולה ומניחים לאטריות להתרכך במשך כ־10 דקות.
  2. מסננים את האטריות ושוטפים היטב במים קרים. מזליפים מעל את שמן השומשום.
  3. מניחים בקערה את האטריות יחד עם כל מרכיבי הסלט.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על האטריות ומערבבים.
  5. מקשטים בכוסברה ובשומשום שחור ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה + כף רוטב: 270 קלוריות | 36 גרם פחמימות | 3 גרם חלבון | 13.5 גרם שומן | 4 מנות
צילום: דרור עינבשף אורח: עידו קליינר, מסעדת באנה (צילום: דרור עינב)