בשיתוף תנובה


תסתכלו על הצלחת שלכם ושל ילדיכם בארוחה הבאה, מה אתם רואים - האם יש עליה את כל אבות המזון הנחוצים לכם ולילדים והאם החלוקה שלהם נכונה? והאם אתם יודעים איזה מאבות המזון המשביע ביותר ובאיזה מזונות הוא נמצא?
גלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה, מסבירה מהו התמהיל הנכון ביותר כדי להגיע לארוחה בריאה, מאוזנת ומשביעה.
"בכל ארוחה עיקרית רצוי להקפיד על שילוב נכון מכל קבוצות המזון שייצור לנו צלחת מנצחת - בריאה, מאוזנת ומשביעה:
חצי מהצלחת צריכה להכיל ירקות (ופירות) - אלו מכילים ויטמינים ומינרלים וגם סיבים שעוזרים לעיכול ולתחושת השובע. רצוי לא לקלף את הקליפות שם נמצאים רוב הסיבים והוויטמינים ואפשר לאכול בכל צורה, גם מבושלים או אפויים הם עדיין שומרים על רוב הערכים התזונתיים.
רבע נוסף מהצלחת - חלבונים מהחי ומהצומח, כמו: קטניות, בשר ומוצרי חלב שעשירים בחלבון באופן טבעי.
חלבון הוא אב המזון הכי משביע ולכן שילוב בארוחה הופך אותה למשביעה יותר. מלבד זה חלבונים יוסיפו גם מינרלים שונים, כמו, ברזל במוצרי בשר וסידן במוצרי חלב.
רבע אחרון - דגנים מלאים כמו: לחם מלא, כוסמת, אורז מלא ועוד שיתרמו אנרגיה, ויטמיני B וסיבים שיוסיפו עוד לתחושת השובע.
לסיום - מעט שמן איכותי, כמו אבוקדו, טחינה או שמן זית בסלט.
4 צפייה בגלריה
תמרה אהרוני וגלית שניר
תמרה אהרוני וגלית שניר
תמרה אהרוני וגלית שניר
אז מה מכינים? תמרה אהרוני, בלוגרית אוכל ומתכונאית, הכינה יחד עם אפרת לקט, אמא מאמנת, לחמניות מקמח מלא, ממולאות גבינות וירקות, ויחד שוחחו על הדרך בה מלמדים את הילדים על הצלחת המנצחת וגם, איך מונעים חיכוכים לקראת הארוחה ובכלל.

לחמניות ממולאות גבינה וירקות

4 צפייה בגלריה
לחמניות ממולאות גבינה וירקות
לחמניות ממולאות גבינה וירקות
לחמניות ממולאות גבינה וירקות

המרכיבים:
6-8 לחמניות כוסמין/חיטה מלאה עגולות
1 חבילה תרד טורקי, שטוף היטב וקצוץ גס
1 צרור עירית, קצוצה
3 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
4-5 שיני שום כתושות
250 מ"ל שמנת לבישול 10%
2 ביצים
100 גרם פתיתי גבינה צהובה
100 גרם גבינת פרזמן
מלח
פלפל שחור
מעט שמן זית לשימון
4 צפייה בגלריה
הרכיבים למתכון
הרכיבים למתכון
הרכיבים למתכון
אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפ' של 180 מעלות.
קוטמים ללחמניות את חלקן העליון ומרוקנים אותן מהחלק הפנימי הרך.
שמים את כל הירקות בקערה גדולה.
מוסיפים שמנת, ביצים, ו-3/4 מכמות הגבינות. ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.
יוצקים את התערובת לתוך הלחמניות ומפזרים מלמעלה את יתרת הגבינה בשכבה אחידה.
מורחים את חלקה העליון של כל לחמנייה במעט שמן זית.
אופים כ-10-20 דקות, עד שהמילוי מתיצב והגבינה משחימה ומבעבעת.
4 צפייה בגלריה
תמרה אהרוני ואפרת לקט
תמרה אהרוני ואפרת לקט
תמרה אהרוני ואפרת לקט
הערות:
ניתן להשתמש בירקות אחרים שאוהבים, דוגמת ברוקולי, כרובית ואחרים.
בשיתוף תנובה
פורסם לראשונה: 09:57, 29.11.21