"בשעות הבוקר המוקדמות תקף חיל האוויר הישראלי שוב את שטחה של הרפובליקה הערבית הסורית. יעד התקיפה היה נמל התעופה הבינלאומי של דמשק. לפי המידע שהגיע, נגרם נזק חמור לשדה התעופה. שיקומו, על פי הסורים, עלול לדרוש זמן רב", נכתב בהודעה מטעמה של זחרובה.
היא הוסיפה כי המתקפות החוזרות ונשנות של ישראל בסוריה מהוות הפרה של החוק הבינלאומי, ו"בלתי מתקבלות על הדעת". לדבריה, "אנו מגנים בחריפות את המתקפה הפרובוקטיבית של ישראל נגד תשתית אזרחית קריטית בסוריה. פעולות בלתי אחראיות שכאלו יוצרות סיכונים חמורים לתעבורה האווירית הבינלאומית ומעמידות את חייהם של חפים מפשע בסכנה ממשית. אנו דורשים מהצד הישראלי להפסיק את הנוהג המרושע הזה".
במקביל, צילומי לוויין חדשים שחשפה אמש החברה הישראלית "אימג'סאט אינטרנשיונל" (ISI) מתעדים את נזקי התקיפה בנמל בדמשק. בתמונות הלוויין החדשות ניתן לראות שלושה בורות פגיעה בכל אחד משני המסלולים בנמל התעופה הזה, ולפי דוח מודיעין שפרסמה חברת צילומי הלוויין אחד המסלולים משרת את החלק האזרחי של נמל התעופה, בעוד המסלול השני משרת את חלקו הצבאי. "ניתן לראות השבתה של שני המסלולים לחלוטין – מה שהוביל להשבתת שדה התעופה כולו עד לתיקון", נכתב בדוח.
רשת "אל-ערבייה" דיווחה אתמול, מפי מרכז המעקב הסורי לזכויות אדם (גוף אופוזיציה שמקום מושבו בלונדון), כי בתקיפה הלילה נפגעו מחסנים של חיזבאללה ומיליציות נוספות הכפופות לאיראן. עוד נטען כי בתקיפה נפגע מגדל הפיקוח בנמל.
בהמשך היום אמר גורם רשמי באחת מחברות התעופה הפועלות בסוריה, בשיחה עם סוכנות הידיעות AFP, כי מאז התקיפות הישראליות לא הייתה אף נחיתה או המראה בנמל התעופה. עובד במקום הודה בפני AFP כי התקיפה הישראלית "השפיעה" על פעילות הנמל. "נאלצנו לדחות טיסות למשך 48 שעות לפחות, וכמה מהטיסות הופנו לנמל התעופה בעיר חלב", הוסיף העובד, ששמר על עילום שם. כפי שציין אותו עובד אנונימי, חברת התעופה הפרטית Sham Wings מסרה כי הסיטה את כל הטיסות שלה שיועדו לדמשק לנמל בחלב, בצפון המדינה. לדבריה, הנוסעים יוסעו בחינם באוטובוסים בין שתי הערים.