47

20 שקל ואתם מסודרים: גם פלאפל, גם חציל וגם ביצה בפיתה אחת

אם החיים לא מספיק מסובכים גם בלי זה, המונה טועם מצא בתוך תחנת דלק בכפר אדומים מנה של "תסביח" - הכלאה של פלאפל וסביח עם כדורים חמים ומעולים ישר מהשמן, חציל מטוגן והרבה טחינה מעל

תמונה כללית
קובי רובין | פורסם: 01/02/2022
צפו: המונה טועם אכל תסביח (צילום: משי בן עמי)
השבוע הגעתי לאזור אדומים - לא אדומים על שם אוהדי הפועל, אלא מעלה אדומים, עיר שנמצאת מעל הסיבוב הכי מפחיד בארץ. אחרי נסיעה קצרה בכביש 1, איך שעוברים את מישור אדומים על הכביש לכיוון כפר אדומים, יש תחנת דלק. התחנה הזאת היא מפגש קולינרי קטנטן ומדויק שמספק בדיוק את מה שתושבי האזור רוצים וצריכים - אוכל טעים, משביע וזול.
עוד ביקורות אוכל רחוב שאולי יעניינו אותך:
בתחנת הדלק הזאת יש בוטקה של המבורגרים, שמיועד כנראה לספק את התיאבון של הצעירים באזור, במחיר גבוה במיוחד. אף פעם לא הייתי חובב גדול של המבורגרים. אני לא מצליח להבין למה גובים 50 שקלים במינימום להמבורגר בלחמנייה שגם ככה אוכלים אותה הפוך, והשומשום תמיד נדבק לחך. מי בכלל המציא את השומשום שמוסיפים ללחמנייה? הראשון שימציא קבב בלחמנייה עם תוספות של קבב בפיתה, מקבל אותי כלקוח ראשון בתור. זרקתי חכה, בואו נראה אם נדוג משהו.
צילום: קובי רובין (צילום: קובי רובין)
באותו יום היה לי קצת זמן להעביר באזור. בבוקר לא הספקתי לקנות קפה וראיתי שם בית קפה שמחוצה לו היה תלוי השלט שהבטיח קפה פלוס מאפה קטנטן. את הקפה קיבלתי, אבל את המאפה הם שכחו לתת או לא חיכו שאבקש. אם כתוב על השלט "קפה ומאפה" והמאפה אמור לבוא ביחד עם הגשת הקפה, אני מצפה שתיתנו קפה ומאפה, ואם לא - אז תורידו את השלט.
בצד השני של תחנת הדלק ראיתי עוד שלט - "פלאפל בתחנה". החניתי את המונית ונכנסתי למקום. המנה הראשונה ששמעתי הייתה "תסביח", מילה שאני מכיר היטב. תסביח זו פיתה מתוגברת ביותר, שממלאים אותה ואז מגלים שהיא מכילה יותר ממה שנראה לעין.
בתסביח אי-אפשר להשתמש בפיתה קטנה מדי כי אז היא נראית כמו ניסוי לא מוצלח. צריך להשתמש בפיתה יחסית גדולה, פיתה שהוכיחה את עצמה במאמצי מתיחה לכיוונים שונים, או בקיצור - זו צריכה להיות סופר-פיתה שתחזיק מעמד עם שינוי כיוון של כל ביס.
צילום: קובי רובין (צילום: קובי רובין)
זאת צריכה להיות פיתה שתהיה מסוגלת להכיל פלאפל עם חצילים וביצה ועדיף שיהיה מרבד לא מבוטל של חצילים, כדי להזכיר לך שאתה אוכל סביח עם פלאפל ולא פלאפל עם סביח. המנה צריכה להעניק תחושה של סביח אבל כזה שיש בו גם תוספת של פלאפל חם. אם לא מכינים את זה כמו שצריך נוצר ויכוח בתוך הפיתה, ואני לא אוהב להתווכח אם לא ממש צריך.

טחינה סמיכה כמו שצריך

הצטרפתי לתור והזמנתי את אותו הדבר כמו כל מי שעמד לפניי. נעמדתי כמו כונן ליד הדלפק, עמדתי על המשמר והתרכזתי שלא ימרחו לי חומוס בפיתה - זה כבר נהיה נוהל רגיל אצלי, וכשלא מקשיבים לבקשה שלי, מי שעומד אחריי בתור מקבל את הפיתה עם החומוס. אז בשבילי רק תסביח ובלי חומוס בבקשה.
צילום: קובי רובין (צילום: קובי רובין)
אל הטחינה נגיע בהמשך אבל לפני הכול, לתוך הפיתה הכניסו שכבה עבה של חצילים, מעליהם שכבה של כדורי פלאפל שיצאו ישר מהשמן - כדורים לא קטנים בכלל. שמתי לב שזה קטע של אזור ירושלים, אפשר ממש להרגיש את הטעם של החומוס שמגיע מהאדמה בתוך כדור הפלאפל. מעל הפלאפל היו גם סלט כרוב וטחינה שלרגע הסתכלתי עליה וראיתי שהיא לא טחינה נוזלית ודלילה כמו מים, אלא טחינה שעושים כמו שצריך - מספיק סמיכה עד שלא רואים דרכה כלום.
בלי להתבייש ביקשתי וקיבלתי ריפוד של טחינה בתחתית הפיתה, כי אם אני כבר טועם אז שיהיה טעים. אחרי זה הגיעה עוד שכבה של חצילים מעל הפלאפל. לפיתה שלום - בינתיים היא מחזיקה מעמד. בתנועת יד מעגלית נוספה גם ביצה קשה אל תוך הפיתה, עוד קצת חצילים מלמעלה וטחינה מעל הכול.
מבחינתי אין דבר כזה מעט מדי טחינה בפיתה - טחינה שמים באהבה והרבה ממנה, אז אם אתם עומדים ליד מישהו שמבקש שישימו לו רק מעט טחינה תדעו שזה חשוד ביותר, במיוחד כשמדובר על טחינה איכותית.
צריך שיהיו עוד מקומות בדרכים כמו פלאפאל בתחנה, ולא רק בדרך לים המלח, כי לפעמים הדבר הראוי היחידי שאתה מוצא לאכול בנסיעות ברחבי המדינה זו שקית דוריטוס חריף חמוץ. אחר כך הבנתי שפלאפל בתחנה הפך לשם דבר באזור ואני חושב שזה בצדק רב. במחיר של 20 שקלים קיבלתי מנה מעולה ותמורה מלאה - ומלאה זה תרתי משמע.
לכתבה זו 47 תגובות
הוספת תגובה
47

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
31.

comment-2-comment

30.

סיבה טובה להישאר.

29.

בוא לחולון ושם תראה תסביר טעים אבל לא ב 20 אלא ב 12.

28.

גם ביצה גם פלאפל השן ישמור.

27.

זה ליד הבית... טעים ליייייייייייייייייייייייייייייייייייי . הרבה טחינה... טעים לייייייייייייייייייי

26.

25.

24.

יא עאמות

23.

22.

21.

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

אפשר לאכול פלאפל מדי פעם ועדיין לשמור על אורח חיים בריא

comment-2-comment

20.

19.

18.

חייבים לאכול שם

17.

16.

שווה כל שקל אוכל שם כל יום

15.

14.

13.

12.

כל הזמן אכלתי...5 דקות אחרי, רץ לשירותים לשלשל. אבל לא שלשול רגיל, אלא כזה שבא יחד עם פלוץ חזק ואז צריך לנקות טוב את האסלה.

comment-2-comment

comment-2-comment

כל פעם שאתה רוצה לשלשל אתה הולך לאכול שם?מעניין

comment-2-comment

comment-2-comment

אני כל כך נענה מהתגבות של הבני אדם ממש כייף .מלא אהבה

11.

חוץ מזה לא מאמין למילה שלך עד שלא תתנצל בפני כל המסכנים שקראו את ההמלצה שלך על גודי בראשלצ ושילמו על זה בבריאות. תפרסם את האמת ותבקש סליחה.

10.

9.

פירקתי אסלה

8.

בתור אדם שדוגם פלאפלים בכל הארץ מצטרף למחמאות שלך על פלאפל בתחנה. מומלץ בחום

comment-2-comment

שלשלתי את נשמתי וצעקתי איה הסביח איה הסביח

comment-2-comment

7.

זה אומר שאתה שונא טחינה ורוצה כמה שפחות. ומה הייתה קשורה האנקדוטה על המאפה בהתחלה? יש לך מכסת מלים?

comment-2-comment

comment-2-comment

"אין דבר כזה מעט מדי" -- אז גם טיפה אחת של טחינה זה לא מעט מדי. גם שתי מולקולות של טחינה זה לא מעט מדי. זה אומר שאתה שונא טחינה ורוצה כמה שפחות. הביטוי שאומרים כשאוהבים משהו זה "אין דבר כזה יותר מדי טחינה" -- למשל, גם כוס טחינה זה לא יותר מדי ואפשר להוסיף עוד...

comment-2-comment

6.

5.

4.

3.

2.

1.

בלי מסכה

comment-2-comment

רוב מוחץ של המזנונים/ דוכנים/שווארמיות- לא שמים מסכה!! האם גם אתם שמתם לב לזה ?

comment-2-comment

אהבת חינם

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה