108

בצל יוקר המחיה: איפה מצאנו בגט זול וטעים עם חביתת ירק?

בתוך מבול עליית המחירים, יוקר המחיה וההתמודדות עם עסקים שמנסים להוציא לנו מהארנק יותר מדי כסף, מצא המונה טועם בגט זול וטעים בסנדוויצ'יה בשוק התקווה שאין בה מקומות ישיבה אבל יש בה את כל מה שמי שאין לו מספיק כסף יכול לבקש. אז כמה זה זול ומה הוא קיבל בתמורה? כל הפרטים בפנים

תמונה כללית
קובי רובין | פורסם: 22/02/2022
לאחרונה מדברים הרבה על עליות מחירים, וכן, גם אני מבין שהחיים עולים כסף. הכי מצחיק אותי שמראיינים את אותם בעלי עסקים שמעלים מחירים - הרי אין דבר כזה פרסום רע, וזה מעצבן כי יש אנשים שקמים כל יום בבוקר בשביל להוציא לנו מהארנק יותר מידי כסף, והם גם ויודעים את זה.
ביקורות אוכל נוספות שיכולות לעניין אתכם:
ראיתי לא מזמן בעל עסק שהעלה את מחיר מנת הפלאפל שלו ל-25 שקלים, והוא עוד הסכים עם עצמו. אישית הייתי מעביר את אותו אחד לצד השני של הדלפק בשביל שישלם לעצמו 25 שקלים ואז יחזור לספר לנו איך זה מרגיש.
אז בואו נרגיע עם המחירים, זה רק פלאפל. אני מרגיש שעוד רגע ינסו לשווק לנו את הפלאפל כמנה בריאה - מה שאולי נכון כשאוכלים אותה רק פעם בשבוע. הכל בריא לאכול רק פעם בשבוע. כשאני חושב על משפחה שיוצאת לדרכים ולא יכולה להשביע את הילדים בגלל המחיר הגבוה שכל דבר עולה כאן, זה מעצבן אותי.
מי בכלל קורא על מסעדות יוקרה? לא אני, זה בטוח. אני מוכן לעמוד בתור רק לזול וטעים - ורק בסדר הזה, עם דגש על קודם כל זול, כמובן, אף פעם לא התביישתי בזה שאין לי
לא סתם בתקופה האחרונה הפסיקו להשתמש בצמד המילים "סטריט פוד", וחזרו כמו גדולים לקרוא לאוכל רחוב בשמו האמיתי, בלי בושה - "אוכל רחוב". המחירים בארץ מרקיעי שחקים. אף פעם לא רציתי לכתוב על אוכל יקר - מי בכלל קורא על מסעדות יוקרה? לא אני, זה בטוח. אני מוכן לעמוד בתור רק לזול וטעים - ורק בסדר הזה, עם דגש על קודם כל זול, כמובן, אף פעם לא התביישתי בזה שאין לי.

לא שכונת פאר

בשבילי להגיע לשוק התקווה זה להיפגש עם הילדות שלי בכל פעם מחדש. כשהייתי ילד הייתי נוהג להגיע לשוק עם אבא שלי. אני הייתי נושא השקיות שלו, והכל רק בשביל לשתות ברד ירוק אצל העיראקי על הפינה של רחוב חנוך. הימים האלו אולי חלפו, אבל הברד הירוק עדיין חי וקיים.
כך קרה גם השבוע כשהגעתי לתקווה. אחרי כמה רגעים מול דוכן הברד, הלכתי לכיוון המאפייה הבוכרית לחטוף משהו בקטנה, אבל אז חלפתי ליד דלפק עם מטבח פתוח, ובו עמד בחור עם כובע קסקט ופנים מוכרות. מכירים את זה שהצוואר מסתובב לפני הרגליים ואז אתה עוצר בחצי אלכסון? אז ככה בדיוק קרה לי כשלפתע זיהיתי את פאוזי.
את פאוזי אני מכיר כבר הרבה מאוד שנים, והופתעתי לראות אותו שם. "מה אתה עושה פה?", שאלתי מיד, כי לפאוזי הייתה חומוסייה בפלורנטין, ואחרי כמה שנים החומוסייה נסגרה ופאוזי המשיך הלאה. מסתבר שפאוזי היה כמה שנים בחו"ל, ואז קיפל את עצמו חזרה ארצה ישר לשוק התקווה, לעבודה שהוא יודע ומכיר היטב.
צילום: קובי רוביןהמטבח של פאוזי: בלי מקומות ישיבה (צילום: קובי רובין)
במקום החדש שלו יש, כאמור, מטבח פתוח, ודלפק שמוצב ממש על הכניסה. אין שם שולחנות, רק שני שרפרפים למי שמתעקש לשבת, או יותר נכון להגיד שהשרפרפים מיועדים למי שבא לפאוזי טוב בעין. לא כל אחד יכול לשבת כאן ולאכול. הבר מלא מקצה לקצה בסלטים טריים, ואת העבודה הזאת פאוזי מכיר, ומסתבר שהוא גם מודע ליכולות הכלכליות של הלקוחות ולסכום שהם יכולים להרשות לעצמם לשלם. אנחנו לא בשכונת צמרת, פה זה התקווה, לכן בגט ענקי עם חביתת ירק וסלטים ב-20 שקלים, זה מחיר מעולה, שהיה גם טוב לפני 20 שנה.
אחרי שיחה קלה על החיים מיקדתי את פאוזי לכיוון התיאבון שלי, אבל גם ככה הוא קצר סבלנות בכללי, כי בעולם האמיתי שלנו אנחנו כל היום אוספים כסף קטן, וטבח אמיתי שעובד זריז ויעיל הדבר האחרון שהוא צריך עכשיו על הראש שלו זה אותי עם שאלות. הרי באנו לאכול, לא לדבר בין הביסים.
צילום: קובי רוביןבגט אצל פאוזי: זול וטעים (צילום: קובי רובין)
תמיד נדמה לנו שאנחנו היחידים שעומדים בתור וחושבים שהעולם סובב סביבנו, אבל אני לא הייתי היחידי בתור לבגט. אחרי הגיע בחור על קטנוע, הוריד את הג'ק במיומנות, ועוד הוא נשען על הצד, הוא כבר הזמין פעמיים בגט שקשוקה עם הכל. יעיל. מיד הבנתי שזה לא המקום לחשוב בו יותר מידי.
למראה הבחור עם הקטנוע פאוזי מיד זז ממני הלאה, ואחרי שלוש דקות שני הבגטים של הבחור היו מוכנים. הם היו בגטים נפוחים עם המון שקשוקה בפנים ועוד הרבה סלטים. פאוזי ארז לו הכל בשקית והבחור עלה על הקטנוע וזז הלאה בחזרה לחיים שלו. אני התעשתתי על עצמי מהר והזמנתי חביתת ירק.
מכירים את הטבחים האלה שמרוב שהם כל כך יעילים הכל זז לכם מול העיניים מהר מידי? אז ככה בדיוק פאוזי עובד: לא הספקתי להוסיף משפט או מילה, ופאוזי כבר טרף את הביצים והכניס שם המון עשב ירוק. זאת הייתה חביתת ירק עבה מאוד. אחרי כמה שניות הוא הפך את החביתה, חתך את הבגט והכניס לתוכו את החביתה שלי.
הנחתי את ה-20 שקלים שלי בצד הדלפק, כשלפתע פאוזי אמר לי לשבת לאכול. "אחר כך תשלם", הוא אמר. לקחתי שרפרף והצטרפתי לאקשן במטבח כמו צופה מהצד, ובזמן הזה למדתי שאת הבגט הנהדר הזה פאוזי קונה במאפייה ליד. את הסלטים הוא מכין בין ההזמנות.
חביתת הירק שלי נחה בתוך הבגט, שנמרח לפני זה בחריף ובעמבה בשביל הכיף. מעל הכל היה כרוב אדום קצוץ, כרוב לבן ועוד ירק. זה היה בגט מעולה באמצע שכונת התקווה במחיר לכל כיס. רק זה לכשעצמו כבר מתאים לי - 20 שקלים זה המחיר והוא בסדר גמור. אל תשכחו את החוק הראשון של אוכל רחוב - אתה לעולם לא עושק את הלקוח שלך. אז שיהיה בתאבון זול לכולם.
לכתבה זו 108 תגובות
הוספת תגובה
108

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
50.

.

49.

הסנדוויץ הכי טעים בת"א !!!! ובמחיר שפוי!!!

48.

47.

ב28 שקלים ? זה שוד לאור יום

46.

גם טעים, וגם עולה תשעה שקלים

45.

44.

43.

42.

גר במרכז רחובות. תודה על הקרדיטים. מילים הן אהבתי השנייה. הראשונה - אשה באשר היא.

41.

בטוח, ולטעמך בדיוק, כמויות, המלחה, טיגון... ו"יושב בנחת על התחת ליד הצלחת ועם כסף באמתחת. (הביטוי המחורז הזה המצאה שלי! קופירייט! לא הופיעה אף פעם בשום מקום!)

40.

39.

רק בצרפת, איטליה וארגנטינה

38.

בתוך הסופר במושב בצרה נמצא דוכן לסנדוויצים מומלץ !!!תנסה ותהנה

37.

comment-2-comment

מה שיצא לי מהמעיים אחרי שאכלתי שם, אלוהים ישמור

36.

אני זוכר ימים שהמחירים היו יותר זולים , הפתרון לקנות אדניות או עציצים ולגדל חלק מהדברים בסלון ביתינו

35.

comment-2-comment

שלשלתי יומיים

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

אני בספק אם בכלל היית במקום, עובדות עם כפפות המקום נקי והכל טרי טרי

34.

רח' וורשה פינת ליטא.והרוטב...משהו.

comment-2-comment

33.

comment-2-comment

32.

יש המלצות?

comment-2-comment

הצילו אותי אני מת

31.

comment-2-comment

comment-2-comment

מה שיצא לי בשירותים היה נוראי

comment-2-comment

יהיה לך שליטה על השלשולים ככה

30.

הממשלה והעיירה עושקת את כולם וכולם משלמים כדי לחסות על ההוצאות והטעויות שלהם.

comment-2-comment

29.

22/2/2022 כל הצוות אפרו אמריקאים עוינים ולא נדיבים שהערתי על המנה הצימית שהחזרתי החלו לצחקק במחוחד זו עם הראסטות שאלתי היכן איתמר אמרו שלא נמצא ללא התנצלות כלום גועל נפש לא ממליץ שלא תיפלו וכך את זה לצומת ליבך מר עגבניה הנדיבות והאוכל שבא מאהבה הוא טעים ולא בחוסר מקצועיות חוסר נדיבות איכס תרממתי כ80דולר מתוכם 20דולר שלא הוחזרו ךי כפרה אך אני מבקר בצלסי המון וגם חבריי לא אמליץ ודרך אגב ישראלים רבים שהיו באותו יום בערב התלוננו על היחס המשפיל של האפרו ומלצר אחד שמדבר עברית אומר לי לא יודע לא קובע שלח אותי עלק לשף אפרו שזה ניפנף אותי מר עגבניה בקיצור לא ליפול בפח

28.

comment-2-comment

comment-2-comment

27.

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

סמרטוט

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

וכולם נופלים בזה. שבוע אחרי שבוע

26.

25.

לא להאמין.

24.

comment-2-comment

23.

שרפו לו את העסק

comment-2-comment

פוי מה שהלך שם

22.

comment-2-comment

זה זול פרייר

21.

20 זה זה יקר. כולה חביתה. ..זה 6.5$.

20.

גם לנו מגיע זול וטעים תודה

comment-2-comment

הכל טעים רק תבוא

comment-2-comment

comment-2-comment

19.

comment-2-comment

שלשלתי יומיים

18.

אומנם הייתי שם לבד ולא היו לקוחות אחרים ולכן לקח לו להכין לי יותר מעשר דקות, אבל הסלטים והצ'יפס והפלאפל היו טריים והוכנו באותו רגע. ולמרות שבחיפה, החומוס של אום שקר ליד הרבה יותר מצליח, החומוס והפלאפל של פרג' הנוצרי הוותיק טוב לא פחות, והנה ב15 שקל לפלאפל בפיתה גם נותנים תחרות במחיר ובאיכות לחומוס של אום שקר, שגם הוא מעולה.

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

17.

זה סיפור עם עלילה משעממת והמון שגיאות כתיב. ברצינות מה זה הניסיון העלוב הזה להפוך בגט אומלל בשוק לסיפור מרתק?

comment-2-comment

16.

עובדים עלינו בעיניים!

comment-2-comment

זרקתי לפח

15.

.

comment-2-comment

14.

אני אוכל שם כל יום שישי בבוקר לפני שאני מתחיל את הקניות לשבת בשוק

comment-2-comment

comment-2-comment

מה אתה קונה שם בכלל?

comment-2-comment

13.

שמו הוא עוזי ולא פאוזי

12.

גם בסלמה פינת הקישון אפשר למצוא את אותו בגט ב-15 שקלים,טעים ביותר.

comment-2-comment

11.

comment-2-comment

10.

ליד עשן של מכוניות בחוץ

9.

כדי לך לאכול אצל בבר ברחוב אגרון בירושלים.איש מבוגר נעים הליכות. נקי מצוחצח, טעים להפליא. עיג'ה, שקשוקה בבגאט. שווה.

comment-2-comment

comment-2-comment

8.

7.

comment-2-comment

6.

5.

כי אני רואה רק אדם אחד שם. אולי הוא משתמש בכפפות בשביל לפתוח את הבאגט.. ואז מחליף לכפפות אחרות בשביל לקחת את השטר כסף וללחוץ על המקשים בשביל הקבלה. אולי.

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

נוגע בבגט מכין לך ונוגע בעודף שמגיע לך ואז נוגע שוב בבגט נותן לך

4.

comment-2-comment

לכריך בשוק. המחיר צריך להיות 2 יורו מקסימום. 8 שח. וזה עוד נחשב בישראל זול?????

comment-2-comment

לא כולם עשירים אבל כסף לאוכל יש

comment-2-comment

comment-2-comment

גרועים מאנטישמים שם

3.

רוצים בגט זול? תכינו בבית.

comment-2-comment

תכינו בבית. אנשים כל היום בעבודה בחוץ רוצים לאכול אוכל טרי לא קפוא שמביאים מהבית

comment-2-comment

וכמה זמן השמן היה שם

2.

comment-2-comment

1.

שהביביסטים יקנו שם

comment-2-comment

הביביסטים, לצערי, בכול מקום, אבל אם מדברים על שוק אז הם בשוק מחנה יהודה בירושלים ולא בתקווה.

comment-2-comment

comment-2-comment

ניכנסתה קיבלתה דו'ח מהעיריה שיזדינו יחד עם חולדאי

comment-2-comment

comment-2-comment

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה