פיתה מפנקת בתחנת דלק ביד בנימין: המונה טועם הגיע בהיסוס לבוטקה של הקבב, אבל מהר מאוד הבין שמדובר פה במקצוענים שלא יוציאו אותו משם עם ביס מהפיתה שאין בו בשר
קובי רובין | פורסם: 18/01/2022
מנת הקבב האלוהית ביד בנימין (צילום: משי בן עמי)
רצה המקרה והשבוע נכנסתי בטעות ליישוב יד בנימין בלי לתכנן. יד בנימין זה עוד יישוב שנמצא על אם הדרך באמצע צומת בכביש 6. כביש 6 הוא רק תירוץ ליישוב עצמו - הרי רק בארץ שלנו צומת יכול להיות תירוץ מתקבל על הדעת להקמת התיישבות ועל זה צריך לברך.
(צילום: קובי רובין)
אני עוד זוכר זמנים אחרים בילדות כשהמדינה הייתה פחות צפופה, המכוניות היו נוסעות הרבה יותר לאט ולנסוע צפונה או דרומה היה לוקח חצי יום. המדינה באותם ימים הרגישה לי ענקית - גם אז היה אוכל רחוב בצידי הדרכים ואף אחד בארץ לא חשב על "פודטראק" - כי משאיות אוכל היו כאן עוד מקום המדינה, ואז בשביל פיתה עם חביתה היית עוצר ונח לרגע. פעם הנסיעה לא הייתה תירוץ.
הרי מה כולנו בסך הכול כולנו רוצים? שכל נגיסה תהיה עם קבב - לאכול מנה בשרית לאורך כל הפיתה, כזאת שהשומן יחכה לנו בקצה הפיתה למשמורת; שהקבב לא יהיה מלוח מדי, חס וחלילה; שהבשר יהיה טרי; והפיתה מפנקת
בכניסה ליד בנימין יש תחנת דלק עם כמה מסעדות דרכים שקיבעו אותן למקום, ויש גם אוטובוס שלא מתכוון יותר לנסוע לשום מקום ובמקום זה מגישים בו אוכל. מה שעשו שם זה לקחו שטח פנוי בתוך תחנת דלק והפכו אותו למתחם - עלק "סטריט פוד", אבל עם מחירים של אוכל רחוב. את המתחם מילאו בקראוונים של אוכל. כשנכנסים אל מתחם האוכל שבתחנת הדלק יש חניה חופשית ומגיעים ישר לתור של שיפודי שימי וזה בדיוק מה שעשיתי.
אני אוהב לעמוד בתור כי ככה אפשר לראות בדיוק על איזו מנה כולם הולכים ומה הם מזמינים ותמיד אפשר למצוא על מה לכתוב. שיפודי שימי כבר הפכו לשם דבר על כביש 6 - זה אחד המקומות היחידים שקרובים מספיק לכביש והמחיר מאפשר לעצור ולאכול כמו בן אדם.
המנה הראשונה שמופיעה על התפריט היא קבב. הפחד הראשוני של אכלן כמוני הוא כמה בשר יש ביחס לפיתה. אף פעם לא כתבתי או חשפתי את זה, אבל על כל טעימה במקום שראוי לכתבה יש לפחות שתי טעימות שהולכות לאיבוד בשקט, וזה מדד הטעימות המוצלחות שלי. גם אם מדובר בסך הכול על פיתה - לפחות שזאת תהיה אחלה פיתה שגדושה בבשר עד לקצה.
(צילום: קובי רובין)
המתנתי בתור בתוך תחנת הדלק, מול בוטקה קטן שבתוך קונטיינר קטן, מחכה לתורי בסבלנות ומנסה לשכנע את עצמי לא להתאכזב מהר. כשהגיע תורי, השאלה הראשונה ששאלתי בלי בושה ועם כל הכוונה שבעולם הייתה: "כמה קבבים יש בפיתה?"
הבחורים שמאחורי הדלפק הודיעו לי במקהלה, "ארבעה קבבים בכל פיתה". ישר אישרתי את ההזמנה: "שים לי קבב, בבקשה", עניתי בנימוס.
על הפלאנצ'ה יש פס הפרדה ברור, למען לא יהיה ספק, בין מנת כבד לבין שאר המנות הבשריות - אנחנו עדיין נמצאים באזור של חובשי כיפות, ויש כאן אוכלוסיה מסורתית גדולה, אז את הכבד צולים בחלק נפרד, ליתר ביטחון. לי זה לא הפריע בכלל, אבל זו פעם ראשונה שאני נתקל בהפרדה כל כך ברורה על הפלאנצ'ה הרותחת.
את הקבבים שלי הניחו על הפלאנצ'ה, יפים ומזמינים, אחד אחרי השני, בשביל שיקבלו צלייה שווה מכל הצדדים. חיכיתי בסבלנות לקבבים שלי ובינתיים הבחנתי שבר הסלטים כבר מתוקתק על הבוקר - כל סלט מונח במקומו, אבל מהרגע שהריח של הקבבים נישא באוויר הסלטים כבר פחות עניינו אותי.
עוד כמה לקוחות שהגיעו אחריי הזמינו את אותה המנה - זו מנת הבית של הקונטיינר-בוטקה של שימי. קיר עם שורות-שורות של קבבים שוכבים אחד ליד השני כמו חיילים במסדר, מחולקים לרביעיות - כל רביעייה מיועדת לפיתה שלה. מיד שלפתי את הטלפון לצלם את הקבבים.
(צילום: קובי רובין)
אחרי כמה דקות של המתנה הציעו לי תוספות לפיתה. לרגע חשבתי להכניס לפיתה רק את הקבבים כי הריח של השומן כבר הוציא אותי מריכוז, שגם ככה אין לי יותר מדי ממנו, עוד במיוחד כשאני עומד מול אוכל שנמצא על האש. התעשתי במהרה, וכדי להוסיף עוד טעם לפיתה ביקשתי גם רצועות בצל חי וצ'יפס טרי-טרי ישר מהשמן.
הפכתי את הפיתה-קבב שלי לביתית יותר, ולא רציתי להפריע יותר מדי לבשר שבתוך הפיתה, שחס וחלילה לא יצא לי בטעות ביס צמחוני. החשש שלי היה לחינם: שימי דאג מלכתחילה למלא את הפיתה בקבב מקצה לקצה. נראה לי ששימי יודע להחזיק את הלקוחות שלו בבוטקה הזה.
הרי מה כולנו בסך הכול כולנו רוצים? שכל נגיסה תהיה עם קבב - לאכול מנה בשרית לאורך כל הפיתה, כזאת שהשומן יחכה לנו בקצה הפיתה למשמורת; שהקבב לא יהיה מלוח מדי, חס וחלילה; שהבשר יהיה טרי; והפיתה מפנקת.
אלה דברים כל כך פשוטים כביכול למי שאוהב לפנק את הלקוחות שלו, אפילו אם הוא רק מקום קטן בתוך תחנת דלק שנמצאת על הדרך. שימי דאג לי עד לנגיסה האחרונה שתהיה מלאה בטעם וכל זה במחיר של 30 שקלים - מחיר מצחיק שגם מבטיח שתישארו שבעים ומרוצים.
כמה שנהג המונית הבבון העלוב הזה מתפייט על פיתה וקבב. משורר הדלות והפחים. יאללה,מי פנוי בגימל?
ע
| 08/02/2022 | 21:20
הגיבו לתגובה
48.
דליה רביקוביץ 15 רמלה
אין מגיעים לנוסע צפונה יש כתובת
שלמה
| 30/01/2022 | 18:11
הגיבו לתגובה
47.
כנסו
הפיתה-ריקה משהו..
מיכאל
| 25/01/2022 | 23:15
הגיבו לתגובה
46.
30 שח זה ממש בזול. יש פה מגיבים שרוצים לאכול בחינם. (לת)
בני
| 25/01/2022 | 03:52
הגיבו לתגובה
45.
יד בינימין
לידיעתך יד בינימין הוא לא סתם עוד ישוב.
ישוב עם אוכלוסיה איכותית, חינוך איכותי וקהילה נהדרת לכן מחירי הבתים משתווים למחירים במרכז.
Sam
| 25/01/2022 | 09:29
הגיבו לתגובה
44.
משלם פרוטקשיין לרבנות, לא תודה (לת)
ללא שם
| 24/01/2022 | 17:15
הגיבו לתגובה
43.
הגזלן הזה נותן קבלה על היוקר הזה או שהוא מעלים? (לת)
מס הכנסה
| 24/01/2022 | 14:51
הגיבו לתגובה
42.
איזה קבב קמצני וקטן
והכותב , כרגיל , לא מבין באוכל ולא יודע לכתוב.
d ilan
| 23/01/2022 | 18:06
הגיבו לתגובה
יכול להיות שהוא שם לו בנדיבות כי ידע שהולך לכתוב עליו (לת)
ללא שם
| 24/01/2022 | 15:10
הגיבו לתגובה
41.
אני אוהב לקרוא אותו. הוא אוהב לאכול ואוהב אוכל וזה סבבה.
תמיד עושה לי חשק לרוץ למקום המדובר. ניסיתי פעם פעמיים ולא התאכזבתי
שפחת השם
| 23/01/2022 | 15:23
הגיבו לתגובה
40.
המונה השמן
איך קוראים לבן המונה השמןןןן
בבטן יש לו בן
| 22/01/2022 | 23:00
הגיבו לתגובה
בשביל תגובות כאלה קיימת האופציה לא לפרסם (לת)
ללא שם
| 23/01/2022 | 10:30
הגיבו לתגובה
אתה צודק
אתה צודק.
זה מה שהוא מסוגל לרשום
יחיו הקנאים
| 23/01/2022 | 12:30
הגיבו לתגובה
39.
תמשיכו לקנות הם יעלו מחירים לא לשלם יותר מ10 שקלים (לת)
פלאפל 5 שקלים
| 21/01/2022 | 10:44
הגיבו לתגובה
מה שיפה בעם ישראל שכולם יודעים לחשב את הרווחים של הזולת. (לת)
עורב
| 22/01/2022 | 19:01
הגיבו לתגובה
38.
בו נחשב בערך מה המחיר של הפיתה
49 ש"ח קילו בשר טחון 4 קציצות = בערך 300~400 גרם ~= 19.6 ש"ח
שומן כבש 60 ש"ח לקילו בפיתה יש 30 גרם בערך = 1.8 ש"ח
פיתה 1 = 1 שקל
סלטים עוד בערך 2 שקל
בערך יוצאה 25 שקל לפיתה !!!!!!
איפה יקר ??????????
לב
| 20/01/2022 | 17:19
הגיבו לתגובה
על מי אתה עובד? ב- 4 קבבים יש 100-150 ג׳ בשר בלחץ (לת)
קובבה
| 22/01/2022 | 14:09
הגיבו לתגובה
קילו טחון - 15 שח גג. זה לא פראירים. (לת)
תודה
| 22/01/2022 | 14:27
הגיבו לתגובה
37.
בעניין מסעדות ומחירים...
ללא קשר לכתבהאו לקבאבים הנ"ל.
אני חושב שכל בעלי המסעדות מתחזרים ברמות על ודופקים לנו מחירים שבשביל לאכול במסעדות שלהם, צריך לשבור לכנית חיסכון.
אני חושב שצריך להדיר רגליים ממקומות יקרים ולא להתפתות ולאכול שם.
אולי כך בעלי המסעדות ילמדו להעריך את הלקוחות ובמיוחד את הארנק שלהם.
שלומי
| 20/01/2022 | 12:45
הגיבו לתגובה
אם זה לא קשור לקבב מה אתה דוחף את התגובה לפה?
לדעתי פיתה עם קבבים ב30 ש"ח זה לא יקר. מה חשבת לאכול בחינם?
תמיר
| 20/01/2022 | 19:40
הגיבו לתגובה
36.
זה נראה כמו מנה צמחונית. מעדיף בשר נא (לת)
צחי בלטה
| 20/01/2022 | 10:57
הגיבו לתגובה
35.
מילא שהכל מריח כמו כתבה ממומנת, אבל כמה עילגות ובורות בכתיבה
מה הקשר בין כמות הקציצות לטעימה?
הרבי מיעוטו
| 19/01/2022 | 15:17
הגיבו לתגובה
34.
שאוורמה בלאפה ב45 שקלים? השתגעתם? (לת)
יקרנים
| 19/01/2022 | 12:46
הגיבו לתגובה
33.
יקר לא קונים . נקודה. (לת)
הסרן
| 19/01/2022 | 04:49
הגיבו לתגובה
32.
אוכל מזרחי!!!
בעעאאא פיחחחחסססס
Dima
| 18/01/2022 | 22:28
הגיבו לתגובה
עדיף על אוליבייה (לת)
גם Dima
| 20/01/2022 | 10:39
הגיבו לתגובה
31.
יקר לא קונים (לת)
הסרן
| 19/01/2022 | 04:48
הגיבו לתגובה
30.
נראה טוב ונקי אבל יקר,אבל מה לא יקר היום?
אני לא שבע גם מ2 פיתות כאלה..1 עושה לי רק סבל מעוד רעב...
שי.ע
| 18/01/2022 | 22:25
הגיבו לתגובה
29.
הפרענק הנודד, ממשיך לפרסם שטויות, בשביל קהל החומונים (לת)
זאת רצפת העיתונות
| 18/01/2022 | 20:34
הגיבו לתגובה
מה קשור פרענק?
גיזענות זאת מחלה ידידי.מרחם עליך
אשכנזי
| 18/01/2022 | 22:43
הגיבו לתגובה
רק לפני רבע שעה השוו את סבתא שלך באירופה לחולדה.. (לת)
רון
| 18/01/2022 | 23:26
הגיבו לתגובה
אחרי השואה ככה כותבים? גועל נפש זו מחמאה על אחד כמוך (לת)
גיזען עלוב
| 19/01/2022 | 12:47
הגיבו לתגובה
בוקר טוב לבוט האיראני התורן. (לת)
צופה
| 20/01/2022 | 10:53
הגיבו לתגובה
אתה צודק. בשבוע הבא אוכל לצאצאי משכב דרגש (לת)
לבן
| 22/01/2022 | 13:59
הגיבו לתגובה
28.
תמונות מהקיץ. פייק כתבה. (לת)
ניס
| 18/01/2022 | 20:07
הגיבו לתגובה
יפפפה, איזה זיוף אחד גדול.
זה בטח עוד פרסומת סמויה במסווה של טור ״תמים״
ללא שם
| 19/01/2022 | 09:55
הגיבו לתגובה
27.
"רק" 30 שקל ל 4 קציצות..
ממש "בחינם" :)
צריך להיות עשיר כדי לאכול אפילו אוכל פשוט בחוץ.
יעקב
| 18/01/2022 | 16:39
הגיבו לתגובה
כמה מרמור... אל תקראו אם אתם בקטע של מזון בריאות (לת)
שני
| 18/01/2022 | 21:04
הגיבו לתגובה
מה הקשר מרמור ומזון בריאות ? הוא רשם שצריך להיות עשיר היום בשביל לאכול אוכל עממי בחוץ וזה באמת נכון (לת)
לשטות ששני כתבה.
| 19/01/2022 | 05:50
הגיבו לתגובה
26.
מה עם אוכל..
יותר בריא ? לא הסתכלת לאחרונה במראה ? לא סיפרו לך שבשר לא בריא, ומה עם הפיתה הנוראית ? לא מעניין אותך מה יהיה איתך עוד כמה שנים? לא מציק לךהכרס שגורמת לך כאבי גב ? אני לא מצליח להבין אותך . ואתה עוד מתלהב .
בהצלחה...
יגאל
| 18/01/2022 | 15:27
הגיבו לתגובה
מה זה עניינך ? זו כתבה על אוכל . לא חייב להגיב (לת)
ללא שם
| 19/01/2022 | 11:53
הגיבו לתגובה
25.
כמה זבל הבחור הזה אוכל... ממליץ רק על ג'אנק פוד. (לת)
בשלונה
| 18/01/2022 | 15:11
הגיבו לתגובה
24.
כמה פטפטנות על פיתה עם קבב
הכותב ודאי מקבל לפי מילה. אין הסבר אחר לים המלל הזה
ארסמוס
| 18/01/2022 | 19:31
הגיבו לתגובה
23.
על איזה פנצ'ה אתה מדבר כשבתמונה רואים קקב על גריל?
הקבבים נראים לא טוב, חיוורים משהו ובשביל לעשות קבב
בבית לא צריך ללמוד באוניברסיטה. נקי יותר, יודעים ממה
מכינים וזמין בלי לחכות בתור של חסרי מסכות.
גילי
| 18/01/2022 | 19:28
הגיבו לתגובה
22.
חאלד הגנן אמר
לי, כשסיפרתי לו על קלקול בטן שחטפתי אחרי המבורגר במסעדה פלצנית, שהם המסעדנים מכניסים לקבאב ולהמבורגר תוספת פוספור - זרחן. זה מסביר את הגזים, הגרפצים, הרעש בבטן, הכאבים והיציאות הקלות שחוויתי. יותר אני לא נוגע בבשר מעובד.
ק. קלמנוביץ
| 18/01/2022 | 17:51
הגיבו לתגובה
21.
מזגנים
קובי אתה פשוט אלוף
ג׳קי
| 18/01/2022 | 17:41
הגיבו לתגובה
20.
זה בכלל קציצות בשר ו-תו לא. (לת)
קבבי
| 18/01/2022 | 16:51
הגיבו לתגובה
19.
כול פעם שאני עוברת שם אני נכנסת וקונה לכול המשפחה (לת)
ורד
| 18/01/2022 | 16:34
הגיבו לתגובה
18.
אחלה מקום שנים אנחנו אוכלים שם .נקי טעים וזול ולא חוסכים (לת)
מוסך חפץ חיים
| 18/01/2022 | 16:31
הגיבו לתגובה
17.
לא משהו (לת)
טל
| 18/01/2022 | 16:17
הגיבו לתגובה
טל,חייב להרוס, נכון?? (לת)
משה סמוכה
| 18/01/2022 | 17:05
הגיבו לתגובה
16.
מה לגבי ללא גלוטן לצליאקים שבינינו? תודה! (לת)
אסנת ברנע
| 18/01/2022 | 16:11
הגיבו לתגובה
זה יהיה אחרי החגים... (לת)
מוריס
| 18/01/2022 | 16:44
הגיבו לתגובה
ציליאקי תאכל בבית. אל תסכן את הבעלים במאסר. (לת)
רון
| 20/01/2022 | 19:43
הגיבו לתגובה
15.
זה בכלל לא נראה טוב (לת)
בני
| 18/01/2022 | 16:03
הגיבו לתגובה
14.
אוכל לחתולים (לת)
ללא שם
| 18/01/2022 | 16:01
הגיבו לתגובה
13.
תמשיכו לקדם בשר מן החי
הגיוני מאד מה שהולך עם האנושות הזאת בכלל והתשקורת בפרט
ולבכות על משבר אקלים
| 18/01/2022 | 16:00
הגיבו לתגובה
טבעונות זאת כת של אומללים, שמחפשים בכוח תשומת לב (לת)
טבעונים = טבעונאצים
| 18/01/2022 | 20:37
הגיבו לתגובה
12.
נהג מונית עם אפס הבנה באוכל נהיה לי מבקר מזון ממומן...
העיקר יש שומן
ללא שם
| 18/01/2022 | 15:56
הגיבו לתגובה
11.
לא היינו כבר ב"בני בנימין"? זו אותה כתבה? (לת)
שי
| 18/01/2022 | 15:35
הגיבו לתגובה
10.
פשוט דוחה
מאחל להם להתפרנס מעבודה שמכבדת אותם
אביעד
| 18/01/2022 | 15:34
הגיבו לתגובה
9.
נקי וטעים בדוק (לת)
אמיר
| 18/01/2022 | 15:27
הגיבו לתגובה
8.
תפסיק להכניס את כל הזבל הזה לגוף שלך
אם תמשיך כך, עוד שנים ספורות כשתקבל סכרת ומחלות לב וכלי דם, תאמין לי שאתה תצטער על זה.
תאכל בבית, אוכל בריא ונקי ולא את כל הלכלוך, השומן והזוהמה הלא בריאה הזו שאתה מכניס לגוף. תשמע לי אחי, אני "קצת" מבין בזה.
אמיר
| 18/01/2022 | 15:17
הגיבו לתגובה
מה אתה אמא שלו. (לת)
ללא שם
| 18/01/2022 | 15:47
הגיבו לתגובה
קבב עם שומנים ובשר טחון שמי יודע מה מקורו
לא עושה תיאבון בכלל. להיפך.
נראה כמו מקומות משנות השבעים שנשארו ככה משנות השבעים ולא העבירו סמרטוט מאז לנקות אותם.
עדיף שתשמור על הבריאות ולא תאכל את הזבל הזה, אלא אוכל ביתי טעים וטוב שאתה יודע מה מקור החומרים ושבוע בושל במטבח הביתי הנקי שלך.
אתה צודק
| 18/01/2022 | 16:19
הגיבו לתגובה
7.
מקווה שהבשר שם טרי והכל תוצרת בית (לת)
אני
| 18/01/2022 | 15:16
הגיבו לתגובה
6.
כמה עולה כתבה כזו?
אני גם אולי רוצה להזמין
שימי
| 18/01/2022 | 15:10
הגיבו לתגובה
5.
לא טעים הכלל
זה ממומן
רועי
| 18/01/2022 | 15:03
הגיבו לתגובה
4.
מה עם עדכונים לגבי השלשולים אצל ג'ודי מראשל"צ? (לת)
לא להשאיר אותנו במתח
| 18/01/2022 | 14:52
הגיבו לתגובה
פירקתי אסלה
איו מה שהלך שם, הייתי צריך להוריד את המים פעמיים
ששון
| 21/01/2022 | 14:57
הגיבו לתגובה
3.
לא נשכח ולא נסלח על ההמלצה של גודי
אל שלא תחזור בך לא מאמין למילה שלך כל הכתבות שלך זה פרסום ולא ביקורת
ללא שם
| 18/01/2022 | 14:49
הגיבו לתגובה
חרבן בכסא המונית (לת)
אסף
| 18/01/2022 | 15:09
הגיבו לתגובה
צודק לגמרי!!! פייק פייק פייק
וצועק פייק
עמרי
| 18/01/2022 | 15:14
הגיבו לתגובה
גם אתה שלשלת שם?
נכנסתי לשטוף ידיים בשירותים, שמעתי את הגניחות של הגברים בתאים, הסתובבתי וברחתי.
יריב
| 21/01/2022 | 14:57
הגיבו לתגובה
2.
חבל שרוב המקומות עם האוכל העממי יותר
הם מקומות כשרים. מפסידים הרבה יותר לקוחות שהם לא פותחים בשבת