49

לפני ואחרי: שיפצו את הדופלקס במקום לעבור דירה

לאחר 15 שנה בהן התגוררו בדירת הדופלקס התל-אביבית, הצרכים השתנו ובני-המשפחה התלבטו או לשפץ את הדירה או לרכוש דירה אחרת. לבסוף, החליטו להישאר בדירה אך לשנות אותה לגמרי. איך זה נראה לפני ואחרי? אתר "המקצוענים" עם הסקירה

מורן רגב | עודכן:26/12/2021
בשיתוף אתר "המקצוענים"
לשפץ או לא לשפץ? זאת השאלה. לאחר לבטים רבים וקבלת כל ההיתרים והאישורים הנדרשים, בני-הזוג החליטו להשקיע את הכסף בשיפוץ מהיסוד של הדירה הקיימת, במקום לעבור דירה.
אז אמנם הם נשארו באותה דירה, אך מרגישים שעברו לבית חדש. מה היו השיקולים, כמה זמן נמשך השיפוץ וכמה זה עלה? בדקנו.
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
מיקום: שכונת רמת-אביב, תל-אביב.
סוג המבנה: דירת דופלקס.
גודל הדירה: 170 מ"ר עם שני כיווני אוויר.
דיירים: זוג עם 3 ילדים בוגרים.
סוג השיפוץ: שיפוץ מסיבי שכלל החלפת כל התשתיות בדירה.
סכום השיפוץ: 1.73 מיליון שקל.
עיצוב פנים: שלומי בוטנסקי.
משך השיפוץ: הליך התכנון נמשך 5 חודשים והשיפוץ בפועל נמשך 7 חודשים.
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
הבניין בו ממוקמת הדירה, נבנה בשנות ה-50', ומאז הדירות בו הורחבו על חשבון מרפסות. זאת, במסגרת שיפוץ כולל שנערך למבנה לפני כ-20 שנה.
המשפחה מתגוררת בדירה זו כבר 15 שנים, למעשה מאז שהילדים היו קטנים. בשלב מסוים, הדירה, שבעבר מאוד התאימה לצרכים שלהם, הרגישה להם קטנה מדי ולא מתוכננת מספיק טוב.
לפני מספר שנים, הם החלו בהליך קבלת אישורי בנייה להרחבת הבית ובנייה של שטחים נוספים לו.

איך זה נראה לפני השיפוץ?

צילום: שלומי בוטנסקי (צילום: שלומי בוטנסקי)
צילום: שלומי בוטנסקי (צילום: שלומי בוטנסקי)
צילום: שלומי בוטנסקי (צילום: שלומי בוטנסקי)
"לאחר קבלת כל ההיתרים והצעות מחיר לבנייה הם הרגישו שפרויקט הבנייה 'גדול' עליהם", מתאר מעצב הפנים, שלומי בוטנסקי. "מבחינתם הוא מצריך זמן רב, התעסקות מרובה עם בעלי מקצוע ועולה הרבה".
"לאחר מכן, הם שקלו לרכוש בית משופץ, שימנע מהם את הכניסה לפרויקט שיפוץ, אך לא מצאו בית שיתאים להם הן מבחינה פרקטית והן מבחינת סגנון העיצוב שלו".
לדבריו, "שבני-הזוג הבינו שגם במקרה זה יידרשו להתאמות רבות, החליטו להישאר עם דירתם הנוכחית, ולשפץ אותה מהיסוד".
תכנון השיפוץ נעשה לא רק מתוך מחשבה לצרכים הנוכחים של דיירי הבית, אלא גם מתוך מחשבה על צרכיהם בעתיד.
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
הדירה היא דירת דופלקס, הבנויה משני מפלסים. בקומה הראשונה ממוקם החלל הציבורי שכולל סלון ומטבח וכן סוויטת ההורים. בקומה השנייה ממוקמים חדרי הילדים.
במקור, המטבח היה בנוי כחלל סגור, כפי שהיה נהוג לעשות בעבר. לאחר השיפוץ, חלל זה נפתח אל הסלון ואל חלל הכניסה. חדר ההורים הורחב וחדר הרחצה עבר פירוק ובנייה מחדש.
בעבר, חלל הכניסה היה חסום בקירות המטבח וחלל המדרגות גם הוא היה תחום בין קירות. כעת, החלל הציבורי הוא אופן ספייס (חלל פתוח), שמעניק אשליה שהדירה גדולה ומרווחת יותר.
"אמנם לא היה מדובר בהליך פשוט וזול, שהיה כרוך באישורים רבים ובשינויים קונסטרוקטיביים, כולל הסרת עמודים ויישום של קורות תמך במקומם, אך התוצאה מנעה מהם את הצורך במעבר לסביבת מגורים אחרת", מסביר בוטנסקי.
לדבריו, "תשומת לב רבה הוקדשה לרצפה. הפתרון הקל היה לחפות את הרצפה הישנה בפרקט. ואולם, בעלי הנכס העדיפו למעט בכמות העץ בבית, ובחרו בפתרון של בטון מוחלק שיושם על גבי הרצפה הקיימת. פתרון זה יושם ברצפה בכל חלקי הבית, ליצירת אחידות".
לפי מה הוחלט על סוג השיפוץ, על סגנון השיפוץ והאם הייתה מגבלת תקציב?
בוטנסקי: "במקור היה רצון של בעלי הבית לבצע הרחבה של המבנה ואף התקבלו אישורי בנייה מהעירייה. ואולם, לאחר התלבטויות הוחלט לשפץ את הקיים ולמקסם חלל הפנים, ככל הניתן, מבלי להידרש להרחבות.
"לגבי בחירת הסגנון, הרי ששני בני-הזוג היו בעלי סגנון עיצובי דומה. שניהם רצו סגנון מודרני-אלגנטי, עם צבעים מונוכרומטיים ועם נגיעות צבע שבאו לידי ביטוי רק בפריטים הקטנים (בעיקר באקססוריז)".
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
האם שונו פתחי המבנה מבחינת חלונות ודלתות?
"כל דלתות הפנים בדירה הוחלפו", מתאר בוטנסקי. "חלקן הוחלפו בדלתות רגילות וחלקן בדלתות 'קו אפס' עם הקיר. דלת הכניסה הוחלפה והקיר הסמוך לה חופה בשכבה דקה של אבן.
"חלונות הבית היו במצב טוב יחסית, לאור העובדה שהמבנה שופץ בעבר, ועל כן הוחלט להשאיר אותם.
"בגג הרעפים נפתחו חלונות תקרה (סקיי-לייט) בחדרי הבנות, מה שהכניס אור נוסף והפך את החדרים למאווררים יותר".
האם נעשתה שבירת קירות, שינוי מחדש של מיקומי חדרים?
בוטנסקי: "מול דלת הכניסה, היה קיר שחצץ בין המטבח לסלון. קיר זה הוסר, לטובת הרחבת החלל. המדרגות המובילות מהקומה הראשונה של הדירה לקומה השנייה, היו נסתרים ומכוסים בקירות.
"הוחלט ליישם במקומן מדרגות מרחפות עם מעקה העשוי ממיתרי ברזל עדינים, ליצירת תחושה קלילה יותר, שמייצרת שקיפות ותחושה אוורירית יותר. חדר ההורים הורחב על חשבון מהמסדרון, וסופח אליו חדר הרחצה".
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
האם נוספו שטחי אחסון לבית?
"תשומת לב רבה הושמה על מקסום שטחי אחסון, כיוון שלדירה זו לא קיים מחסן", מסביר בוטנסקי. "בחדר ההורים הוסף חדר ארונות, ובנוסף אליו מוקם ארון קיר (המפריד בין חדר הרחצה לחדר השינה). קיר זה, משמש גם כגב מיטה. בחדרי הילדים, מוקמו ארונות רחבי ידיים".

מה היו האתגרים העיקריים בשיפוץ?

בוטנסקי: "הזזת הקירות במבנה ושינוי כל הפנים של הדירה, היו האתגר העיקרי בשיפוץ זה. היה צורך בהתאמות קונסטרוקטיביות, בהסרת קירות ועמודי תמך, ובפתרונות חלופיים של קורות במקומם.
"התשתיות המיושנות וההרחבות שבוצעו בעבר, הפכו את השיפוץ הנוכחי למורכב במיוחד. נדרשת תיאום עם מעל 30 בעלי מקצוע וספקים שונים, שהיו תלויים בלוחות הזמנים האחד של השני, הן מבחינת אספקת החומרים והן מבחינת שלבי הביצוע".

על המטבח

צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
המטבח בנוי מארונות גבוהים ואי רחב ידיים עם כיסאות ישיבה לכל בני הבית. "צורת מטבח זו מאפשרת למבשל להיות חלק מהסביבה, ולא לעמוד אל מול קיר עם הגב להתרחשות", מנמק בוטנסקי את הבחירה.
"זהו מטבח של בשלנים. לפני השיפוץ, הארוחות המשפחתיות היו מתקיימות בפינת האוכל, שהייתה מעט מרוחקת מהמטבח. המרחק הגדול היה לא נוח, וגרמה לטרחה רבה בהגשה ובפינוי הכלים. כיום, יש פינת אוכל, אך ביומיום, ישנה אפשרות לארוחות קלות וזריזות יותר, מה שמקל עליהם יותר בהתנהלות היומיומית בדירה".
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
קיר הכוח בחלל הציבורי הוא הוא קיר הטלוויזיה, הממשיך אל המדרגות המרחפות ואל דלת הכניסה. הוא עשוי גלילי אבן דקה בעובי 2 מ"מ, ומשולבים בו פסי עץ ונישה דקורטיבית בצביעת שיש. המדרגות הדקות המשולבות בקיר, מהוות גם כן אלמנט עיצובי משמעותי בחלל.
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)

על חדרי הרחצה

חדרי הרחצה הישנים פורקו לחלוטין ומיקום חדרי הרחצה החדשים שונה. חדר הרחצה של הילדים היה גדול מאוד ופוצל ל-2 חדרי רחצה נפרדים, על מנת להקל על ההתארגנות ביומיום. חדר הרחצה של ההורים שינה את המיקום, וכעת הוא נפתח אל סוויטת ההורים.
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)

על סגנון העיצוב

"בעלי הבית רצו פלטת צבעים מונוכרומטית עם הדגשות שחורות מעט עץ ונגיעות צבע באקססוריז", אומר בוטנסקי. "הם רצו שהריהוט יהיה בסגנון מודרני, אך שעדיין ירגיש חמים".
בסלון קיר האבן יושם בשחור, נישה דקורטיבית באפור דמוי שיש ונגיעות עץ בפסים על הקיר. אמנות עכשווית מהווה כתם צבע בפינת האוכל. הריהוט הנבחר הוא בעל קוים מעוגלים המשמש קונטרסט עדין לקווים הישרים בחלל.
"למטבח נבחרו צבעים מונוכרומטיים, הממשיכים את סגנון העיצוב של הסלון", מוסיף בוטנסקי. "משטח פורצלן הונח מעל אי המטבח, מקרר אינטגרלי ומקרר יין הממוקם בארונות המטבח הגבוהים.
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
צילום: יואל אליווהעיצוב הדירה: שלומי בוטנסקי. כלים סניטריים וחיפויים: HeziBank. (צילום: יואל אליווה)
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
"בחדר השינה של ההורים מוקמו שני ארונות אמבטיה עגולים, הממשיכים את הקו הדרמטי עם ניגודי הצבעים של הסלון".
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
צילום: יואל אליווה (צילום: יואל אליווה)
החדר של הבן הבוגר עוצב בגוונים של שחור, אפור וכחול, עם טפט דרמטי בקווים גיאומטריים. לחדרי הבנות נבחר ריהוט בגוון בהיר, עם תוספת צבע בתמונות שעל הקיר.

עוד תמונות מהדירה לפני השיפוץ

צילום: שלומי בוטנסקי (צילום: שלומי בוטנסקי)
צילום: שלומי בוטנסקי (צילום: שלומי בוטנסקי)
צילום: שלומי בוטנסקי (צילום: שלומי בוטנסקי)
צילום: שלומי בוטנסקי (צילום: שלומי בוטנסקי)
צילום: שלומי בוטנסקי (צילום: שלומי בוטנסקי)
פורסם לראשונה: 08:19, 24.12.21
לכתבה זו 49 תגובות
הוספת תגובה
49

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
44.

43.

ואת המעט שיש חסמו בוילונות כל כך אטומים שאני נאלצת להניח שזאת משפחת ערפדים

42.

41.

40.

39.

38.

בלגן זה חיים, איפה שאין בלגן אין חיים. תפסיקו למכור לנו בתי קברות

37.

36.

ושני הכיורים העלק עגולים ביחידת הורים, נו באמת, מי גזר עליהם קופון??? פשוט שעמום ופיהוק גדול. המעצבים צריכים ללכת ללמוד עוד קצת. פשוט לא! אחד המכוערים והכי מבוזבזים כספית.

35.

34.

33.

הם רצו מונכרומטי אבל שיהיה חם.. יצא קפוא. ערימות של שיש קר שום נגיעה אישית או אופי או קריצה כל כך משעמם וקר וסתמי בית קברות

32.

אהבתי יותר את מה שהיה לפני השיפוץ, ביתי, משפחתי וחמים (למעט המקלחות והסלון). היה אפשר לשפץ פחות ועם יותר טאצ' אישי. כל כך מנוכר, קר וחסר מעוף עם כל הכסף שנשפך.

31.

בטח ברעידת אדמה

30.

עיצוב גרוע ממש, לא יפה ולא פרקטי. למשל, איך לא מתכננים בחדר הרחצה משטחים לשים עליהם דברים? יחידות איחסון פתוחות או סגורות? הכל חשוך, אפור ומשעמם, בלי שום אומנות על הקירות... שיהיה להם בהצלחה

29.

28.

המדרגות מאד מאד יפות ומיוחדות.

27.

כן, גם המקלחות והשירותים....

26.

25.

24.

העיצוב פנים מיוחד מאד

23.

22.

21.

20.

19.

18.

17.

16.

15.

14.

והמקלחת לחלוטין לא פרקטית. היה לי משהו דומה במלון ברומא ולא נהנתי מזה. זו דעתי לפחות.

comment-2-comment

13.

12.

בהצלחה

11.

10.

אחד השיפוצים המכוערים שראיתי

9.

8.

7.

6.

הטעם בעיצוב הוא אישי ולכן כל אחד עושה ככל שהוא אוהב וחשקה נפשו. אבל חדרי רחצה בלי דלתות שנסגרות, עם שירותים בלי פרטיות כי המקלחת עם דלתות זכוכית צמודה, וכיורים מבודדים שכל מתז של מים מתפזר על הריצפה, הם לא נוחים לשימוש. מאוד נוח שהכיור הוא חלק ממבנה של ארונות עם משטח לשים עליו את כל מה שמשתמשים בו במקלחת. לשם כך זה נוצר. אפשר למצוא עיצובים יפיפיים.

5.

לא יפה אפור ושחור מדי דירה ללא חיים,סליחה מדכאת

comment-2-comment

לא פרקטי בכסף הזה הייתי קונה דירה להשקעה.

4.

הבית שופץ יפה אולם הכלים הסניטריים והמקלחונים לא יחזיקו מעמד אם ישתמשו בהם באופן יום יומי

3.

2.

1.

אנו מעוניינים, בין השאר, להחליף רצפות או לשים להתקין פרקט, לשפץ מקלחות ועוד. האם חייבים לעבור זמנית כשמשפצים את הדירה? או שניתן להישאר בזמן השיפוץ?

comment-2-comment

comment-2-comment

חייבים לעבור.

comment-2-comment

מהממם ומ יוחד ושלומי אתה מעצב מוכשר ויצירתי ביותר⭐⭐⭐⭐⭐

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה