12
אבא מבשל

ארוחה טבעונית מושלמת לילדים: פתיתים עם טופו ו"נקניקיות"

צבעונית וטבעונית: מתכון לארוחת צהריים מושלמת לילדים, שכולה מתבשלת בסיר אחד

גיל אבירם | פורסם:08/08/2021
לכל אחד יש כמה מתכונים במטבח שהם להיט בטוח. המתכון הזה הוא אחד מהם: הוא מהיר, פשוט, לא מלכלכים בשבילו יותר מדי כלים, והילדים והחברים שלהם מתים עליו.
הכל כאן פשוט מאוד: מכניסים הכל לסיר אחד, ואחרי כמה דקות יש לכם ארוחה נפלאה ומשביעה לילדים. קל כמו שזה נשמע. אני קראתי למנה הזאת פאייה, למרות שהיא בעצם עשוי מפתיתים ולא מאורז כמו במקור, אבל בסופו של דבר לא באמת משנה איך נקרא לזה, העיקר שהצלחות יחזרו ריקות.
מה שעוד חשוב זה מה הכנסנו לסיר - יש לכם פה הרבה דברים טובים, שכאשר הם מתערבבים יחד, הניחוח הנפלא שבוקע מהסיר, אומר הכל, וגם מכין את הילדים לביס שעוד רגע יגיע לפה. אני מכין את זה בגרסה טבעונית, אבל אתם בהחלט יכולים להחליף את הנקניקיות הטבעוניות בנקניקיות רגילות.
צילום: גיל אבירם (צילום: גיל אבירם)

פאייה פתיתים ונקניקיות טבעוניות

המצרכים: 1 חבילה פתיתים 1 בצל, קצוץ 1 גזר, קצוץ 1 גמבה, קצוצה 1 כוס גרעיני תירס 1 כוס אפונה, קפואה או טרייה 3 נקניקיות טבעוניות, פרוסות 1/2 קוביית טופו, חתוכה לקוביות 2 כפות רסק עגבניות
צילום: גיל אבירם (צילום: גיל אבירם)
אופן ההכנה:
  1. בסיר עמוק שמים 2 כפות שמן זית ומאדים את הירקות מספר דקות לפי הסדר הבא - בצל, גזר, גמבה. ממתינים שתי דקות בין כל ירק שנוסף לסיר.
  2. מוסיפים את התירס, הנקניקיות והטופו ומטגנים שלוש דקות נוספות.
  3. מוסיפים את הרסק ומתבלים במלח, בפלפל ובסוכר.
  4. מכסים במים רותחים. מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין כחמש דקות.
  5. מוסיפים את הפתיתים ואת האפונה, מערבבים היטב ומכסים במים רותחים (מוודאים שהמים מגיעים עד לגובה של סנטימטר מעל הפתיתים).
  6. מערבבים היטב עד שכל הנוזלים נספגים, מנמיכים ללהבה הכי קטנה, מכסים ומבשלים עוד שמונה דקות.
לכתבה זו 12 תגובות
הוספת תגובה
12

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
6.

הכל טוב, אבל למה לקרוא לזה פאייה??? חוץ משמן ומלח אין שום דבר משותף.

5.

שצריך.

4.

אם כבר אז נקנקיות של "בית עם אופי" מרגז מעולות. אהוב אצלנו גם על הלא טבעונים

3.

הכי טעים שיש,והכי פשוט להכנה תודה!!!

2.

comment-2-comment

אז מי שמפחד מאסטרוגן שלא יאכל מוצרי חלב כלל ואז ידבר על סויה. חוץ מזה יש מחקרים שקובעים שאכילת מוצרי סויה מונעת סרטן השד (כי החומר החלש יותר מאסטרוגן בסויה נכנס לקולטני האסטרוגן ובכך מונע כניסה של אסטרוגן). אגב רוב הנקניקיות הטבעוניות שאני מכירה הן בכלל מחלבון אפונה...ואפונה עדיפה פי מאה מבשר שדחפו לו טונות של הורמונים..

comment-2-comment

כבר מזמן הטענה הזו הופרכה אתה יכול לראות מה כתוב באתר משרד הבריאות על סויה ומוצריו

comment-2-comment

1.

טופס מסחרי הוא לא פחות מעובד מהבשרים הפחות מומליצים, רסק עגבניות מסחרי... העיקר טבעונות ואידיאלים.

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

החיות בתעשיות חיות בצפיפות, מתבוססות בצואה של עצמן, מפתחות דלקות ומחלות בגלל התנאים האלו וכל הגועל הזה נכנס לך לגוף. גם אם אוכלים בשר אורגני שזה סתם שקר: ציאניד זה גם אורגני, לא הופך את זה לבריא יותר..

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה