קדירת בקר ושעועית לבנה

המצרכים (ל-4 מנות): 1 ק"ג בשר צוואר עגל, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ (אפשר לבקש מהקצב לנקות ולחתוך את הבשר) 4 יח' עצם מח 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות 8 יח' בצל שאלוט 2 גזרים 3 שיני שום, קלופות 2 יח' סלרי אמריקאי 2 יח' שומר 3 עגבניות קלופות 2 כוסות שעועית לבנה, מושרית למשך הלילה 3 כפות שמן זית לטיגון 1 כף רסק עגבניות 1 כף פפריקה מתוקה 1/3 כפית פפריקה חריפה מים עד כדי כיסוי 5 עלי דפנה 8 יח' פלפל אנגלי שלם
אופן ההכנה:
  1. משחימים את הבשר והעצמות בסיר עם שמן זית. לאחר ההשחמה מוציאים את הבשר ושומרים בצד.
  2. באותו הסיר, מטגנים את הבצל כ-2 דקות, מוסיפים את בצלי השאלוט והגזר, מטגנים במשך כמה שניות. מוציאים מהסיר.
  3. מחזירים את הבשר לסיר ואת הירקות המושחמים.
  4. מוסיפים שום, שומר, סלרי, עגבניות ושעועית מושרית ומסוננת.
  5. מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים ומים עד לכיסוי 3/4 גובה. מערבבים היטב.
  6. מבשלים בסיר לחץ לפי הוראות היצרן. מתקנים תיבול לפי הצורך.

מרק עוף של בית

המצרכים (ל-4 מנות): 8 יח' כנפי עוף 6 יח' גרונות עוף 2 כפות שמן זית 1 בצל, חתוך לרצועות 1 כרישה קטנה, חתוכה לפרוסות 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות או למקלות דקים 2 יח' שורש סלרי או פטרוזיליה, חתוכות לפרוסות 2 ענפי סלרי, קצוצים 4 שיני שום 3 גבעולי שמיר 3 גבעולי פטרוזיליה 1 חתיכת דלעת בשלמותה 2 יח' קישואים, חתוכים לפרוסות עבות מלח לפי הטעם פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 צפייה בגלריה
מרק עוף
מרק עוף
(צילום: גל בן זאב)
אופן ההכנה:
  1. מחממים סיר עם כף שמן, מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל ומשחימים מכל הצדדים.
  2. מוציאים את נתחי העוף מהסיר ושמים בצד.
  3. לאותו סיר מוסיפים כף שמן ומזהיבים בו בצל, כרישה, סלרי, שורש וגזר.
  4. מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את חתיכת הדלעת והקישואים, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים על להבה נמוכה כ-45 דקות או מכניסים לתנור חם בטמפרטורה של 150 מעלות ל-90 דקות. מתקנים תיבול, ומגישים.
המתכונים באדיבות סולתם והשפית מאיה דרין