אהרוני פינת מילר

למה ישראל אהרוני כמעט לא הצטרף למאסטר שף, מה חושב עומר מילר על תחליפי בשר ואיך זה בעצם שלאף אחד מהם אין היום מסעדה? ראיון זוגי עם שני דורות של שפים ישראלים

אתי אברמוב | עודכן:14/10/2021
בשיתוף שופרסל
בעיצומה של התפרצות מגפת הקורונה, החליט השף עומר מילר (41) להתנתק מתל אביב. מי שתחזק סוללה של מסעדות ורשתות פופולריות, החליט למכור את כולן ולנטוש את העיר הגדולה לטובת מושב רמת הדר – שם הוא מגדל את שלושת ילדיו הקטנים עם בת זוגו, שירן כדר המוכרת בתור שירנקה. כיום הוא מפעיל טוסטייה, פיצרייה ומעדניה.
כשמילר נולד, ישראל אהרוני (70) כבר פתח את המסעדה הראשונה שלו בישראל. "אני זוכר שהכרתי אותו לפני כמעט 20 שנה", נזכר מילר בחיוך. "דרכינו הצטלבו כשהייתי טבח פשוט וקטן, ועדיין הוא היה איתי לגמרי בגובה העיניים".
פער הדורות ביניהם מכובד, ובכל זאת שניהם נמצאים כיום באותה סיטואציה מקצועית: כמו מילר, גם אהרוני אינו מחזיק במסעדה אלא רק ברוטיסרי ובשתי מעדניות-קצביות.
צילום: קובי קואנקסנפגשו כשעומר היה טבח פשוט וקטן. ישראל אהרוני ועומר מילר (צילום: קובי קואנקס)
עומר, למה בעצם אין לך מסעדה היום?
מילר: "אחרי לידת התאומים החלטתי להתמקד יותר בגידול שלהם מאשר בפתיחת מסעדות. ובכלל, עם המעבר למושב אני חי את החלום, נהנה מכל שניה במקום הזה. אין לי טיפת געגוע לתל אביב למרות שגרתי שם חצי מהחיים שלי. אני מרגיש שזה הסיבוב שלי. אני היום במקום אחר בחיים".
אהרוני, אתה שופט במאסטר שף בשנים האחרונות. גם אתה לא מתגעגע לניהול מסעדה?
"אל תתבלבלי, אני בטלוויזיה כבר מעל ל-21 שנה. התוכנית הראשונה שעשיתי הייתה 'דרך האוכל' עם גברי בנאי, ואחר כך התוכנית עם גידי גוב שהיה לה רייטינג מעולה. האמת שלמאסטר שף בכלל לא רציתי בהתחלה להצטרף, לא ידעתי אם זה מתאים לי. בסוף אמרתי לעצמי: או שאתה אוהב הרפתקאות או שאתה מבלבל את המוח".
עומר, בניגוד לאהרוני אתה מתמקד באינסטגרם. למה לא הלכת גם אתה לטלוויזיה?
"ככה יצא האמת... מעולם לא יצא לי. אם אני מקבל הצעות אני אף פעם לא מתנגד ישר. אבל גם בלי להיות בטלוויזיה, שנינו במדיה ויזואלית והנראות חשובה. בתחילת ימי האינסטגרם חשבתי על איך דברים יצטלמו, היום פחות. אמא שלי וגם סבתא תמיד אמרו שקודם כל אוכלים עם העיניים, וזה נכון. לפעמים אני עושה מנה ממה שיש בבית ומפרסם באינסטגרם, ואז מקבל המון בקשות למתכון".
צילום: קובי קואנקס (צילום: קובי קואנקס)
מה המתכון שהכי מבקשים ממך?
"את המתכון לסוכריות דלעת, זה מן רביולי כזה בצורת סוכריה. אין בוקר שאני מתעורר בלי בקשה למתכון".
אהרוני: "האינסטגרם הוא לא קיצור דרך, הוא כלי מצוין בפני עצמו. היום לשפים הצעירים יש מיומנויות מעולות. כשאני התחלתי לא היה לנו ממי ללמוד. הדור שלי חרש את האדמה, לדור הצעיר יש כבר כלים לעבוד איתם, גם מבחינת חומרי גלם, ידע, עובדים, מיומנויות וגם רשתות חברתיות. הלוואי שהיה לנו את זה בזמני".
מה תמליצו לבחור צעיר שרוצה לפתוח מסעדה היום?
מילר: "כל הקלישאות ידועות. זה מסוכן. זה מפחיד. וזה הדבר הכי כיף בעולם. אני ממליץ לכולם ללכת עם הלב. גם לי אמרו לא לפתוח. אם הייתי עושה את זה לא הייתי פה היום".
אהרוני, חגגת לאחרונה 70. אתה מאלה שאומרים שהגיל לא מעניין?
"לא. גיל זה לא דבר דבילי. אני מרגיש את הגיל. כל הסיפור של 70 זה ה-60 החדש זה בלוף. גוף בן 70 הוא גוף בן 70 ואני שומר עליו ובמצב מצוין, אבל זה כמו אוטו. כל אוטו בן שנתיים עדיף על בן עשר. מה שכן, בגיל 70 יש לי את החופש לעשות מה שאני רוצה, כי הכל מאחוריי. יש פה איזו פריבילגיה שאני מרגיש עכשיו ביתר שאת".
צילום: קובי קואנקסהגיל הוא רק מספר (צילום: קובי קואנקס)
איפה תהיו עוד 10 שנים?
מילר: "לא יודע איפה אני בעוד שעתיים. לא חושב כל כך רחוק בדרך כלל. במיוחד לא אחרי הקורונה".
אהרוני: "גם אני לא מתכנן לטווח ארוך. אני בתכנון לא לעצור עד שייגמר לי הכוח. אני עושה ביום מה שעשרה צעירים לא עושים: כותב ב'ידיעות אחרונות' כבר 38 שנים, כתבתי 25 ספרי בישול, מאסטר שף, תוכנית קינוחים, סדנאות זום. בקרוב אני פותח מעדניה נוספת, הפעם בפרברי תל אביב, ויש לי נכדים שגם זו עבודה".

"שנים חשבתי שאני שונא קישואים"

לאחרונה הפכו אהרוני ומילר לשגרירים של שופרסל green, סדרת מוצרי הבריאות של שופרסל. כשני בשלנים בני דורות שונים, כל אחד מהם הושפע אחרת מטרנד הבריאות וכל מה שקשור סביבו.
הרבה אנשים מפחדים מהמילה "בריא". מה תגידו להם?
אהרוני: "ההגדרה שלי לבריא זה כמה שפחות מעובד. שנים גדלתי בידיעה שאני שונא קישואים, דלעת, כרובית. עד שנהייתי שף והבנתי שאני לא אוהב שמבשלים אותם עד מוות. היום אני מאוהב בהם, כי אני יודע שאפשר להכין אותם אחרת. אם צולים אותם עם שמן זית ועשבי תיבול טריים, מקבלים מוצר בריא וטוב. כלומר, לא המרכיבים השתנו אלא ההבנה איך לטפל ולהכין אותם. כשעושים אותם טעים, זה טעים".
צילום: קובי קואנקס (צילום: קובי קואנקס)
עומר, עד לאחרונה הייתה לך המבורגריה: "סוסו אנד סאנ'ס". איך זה מסתדר עם טרנד הבריאות והטבע שלך?
"חבל שאין לי עוד אחת כזו. אני חושב שזה בסדר גמור לדפוק המבורגר באחת בלילה, בעיקר כשאתה בן 18. אני לא רואה בזה שום דבר רע. אם הבשר איכותי אז בכלל אין בעיה. היום בטוסטייה שלי הלחם יותר איכותי, יש לחם מלא. זה בסדר לאכול מדי פעם טוסט עם גבינה וירק. הבעיה מתחילה רק אם זה כל מה שאוכלים. הכל עניין של כמויות ואיזונים".
אהרוני: ״כל מסעדן כיום נהנה מחומר גלם גדול לאין שיעור ממה שהיה לנו אי פעם. זה לא רק המבחר, אלא גם האיכות וטריות. ב-1985, כשכתבתי את ספר הבישול הסיני, לא היה ג'ינג'ר טרי בארץ. אני זוכר שייעצתי לקוראים לבקש מכל מי שנוסע לאירופה לקנות להם ג׳ינג׳ר, ואז לקלוף, לחתוך לקוביות ולהקפיא – ולהשתמש בקובייה אחת בכל פעם״.
מילר: "טוב, כשאני התחלתי לפני עשרים שנה הוויכוח היה איזה זן פרה אתה רוצה מאיזו מדינה, ולא איזה גידול מקומי".
אהרוני: "כשהייתי ילד לא היו עגבניות כל השנה. בישלת בכל עונה עם מה שהיה. כשפתחתי את מסעדת ין-ינג חסרו בארץ המון דברים בסיסיים. חסה למשל, היו רק שני סוגים: ערבית ואמריקאית. לאמא שלי היה במטבח עציץ מפח עם בזיליקום, שאבא שלי היה עושה אתו הבדלה במוצאי שבת. כשאמא שלי ראתה אותי פעם ראשונה מבשל עם בזיליקום, היא הזדעזעה. אמרה: 'אבל זה לא לבישול, זה להבדלה'"
מה אוכלים אצלכם הילדים והנכדים?
מילר: "אצלי אין מושג כזה 'אוכל לילדים'. אנחנו עושים את האוכל לבד ואני מטבעי בן אדם שמאפשר. יש אצלנו בארוחה בשר והמון ירקות וקטניות, כי אני חושף אותם לכמה שיותר".
צילום: קובי קואנקסעושים את האוכל לבד - בבית (צילום: קובי קואנקס)
אהרוני: "מעולם, גם כשהילדים היו קטנים, לא הכנו להם אוכל מיוחד. אני זוכר שיום אחד כשבתי תמרה היתה בכיתה א', הזמנו כמה חברות שלה ועשיתי לארוחת ערב פסטה, אבל של גדולים: פפרדלה עם קישואים ובזיליקום. והייתה ילדה אחת שאמרה 'הפסטה הזו לא משהו'. כשבתחילת גיל הנעורים הילדים התמרדו ורצו מקדולנד'ס, אמרתי להם: 'בבקשה', ואז הם חזרו על ארבע לבריא. הנכדים שלי בוודאי אוכלים אוכל טוב, למרות שעל זה אחראים ההורים שלהם".
כשאתם מתארחים אתם מביאים אתכם אוכל שבישלתם?
אהרוני: "בארוחות שישי יש לי כלל – אני לא מביא מנות אף פעם ואני לא מרשה להביא אליי מנות. כשאני אורח אני לא רוצה לעבוד ולהיפך".
מה דעתכם על עולם הטבעונות ותחליפי הבשר?
אהרוני: "לא מזמן נכנסו אליי לקצביה שני חברים. אחד חובב בשר והשני טבעוני. הבשרי לקח המבורגרים. הטבעוני לקח משהו תחליפי. הסתכלתי מה יש בפנים מבחינת חומרי טעם וריח ואמרתי לטבעוני: 'תאכל טבעוני כמה שאתה רוצה, בריא זה לא'. הצורך לעשות חיקוי לבשר לא מובן לי. אני מכבד את מי שלא רוצה לצרוך בשר מבחירה, אבל למה לצרוך תחליף? יש המון מוצרים שאפשר לקבל מהם את אותם ערכים תזונתיים״.
מילר: "אני חושב שתחליפי הבשר נועדו לספק טבעונים חדשים, כאלה שרק הצטרפו וחסר להם עדיין הבשר. אני לא זורם עם הטרנד, כי אני חושב שבשר יותר טעים מהתחליף, ובאופן עקרוני אני אוכל כמה שיותר קרוב למציאות. אם הייתי פותח מסעדה לא הייתי מכניס מנה טבעונית כדי למשוך לקוחות. או שאתה מסעדה שמכבדת את הטבעונות עם מבחר שלם, או שאתה טבעוני לגמרי. מאכל אחד לא נותן כלום ולא מכבד".
מה ישראלים הכי אוהבים לאכול?
אהרוני: "חומוס. אנחנו ארץ קטנה עם המון קבוצות אתניות, אבל חומוס כולנו אוהבים. אני עושה חומוס בבית מדי פעם. עוד ישראלי בעיניי זה להכין שניצל".
מילר: "פתיתים. גם הפסטה חוצת גבולות. אין ארוחת צהרים לילדים בלי ספגטי ברוטב עגבניות".
איפה עדיף לקנות, בשוק או בסופר?
מילר: "היום הסופרים זה לא מה שהיה באייטיז. הכל מונגש במקום אחד, ממוזג ונעים. אני קונה מוצרים אורגניים רק בסופר, כי בשווקים קשה להשיג אלא רק בימים מסוימים״.
אהרוני: "תלוי בסופר ובשוק. אני מפונק ומהבחינה הזו הגרין שלי עומד בפני עצמו. הוא יחסית גדול ויש בו הכל".
שאלה לסיום: לאיזה מפורסם הייתם רוצים לבשל ארוחת ערב? אפשר גם מתים.
אהרוני: "ליאונדרו דה וינצ'י".
מילר: "איימי ווינהאוס. אני ושירן מתים עליה ברמות".

קציצות דגים עם מנגולד, שומר ולימון

מתכון של ישראל אהרוני
תמונה כלליתקציצות דגים עם מנגולד, שומר ולימון של ישראל אהרוני
המרכיבים:
לקציצות הדג:
1 ק"ג פילה דג ים ללא העיור, טחון
1 בצל סגול, קצוץ דק
1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק
צרור כוסברה, קצוצה דק
קליפה מגורדת מלימון אחד
מלח, פלפל גרוס
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
4 שיני שום, פרוסות
פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
כף גרגירי כמון שלמים
3 עלי דפנה
2 צרורות מנגולד
2 פקעות שומר
2 לימונים פרסיים יבשים, חצויים
4-5 כוסות מים
מלח, פלפל גרוס
1/3 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה:
  1. הכנת קציצות: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
  2. צרים מהתערובת קציצות עגולות ויפות.
  3. שמים במחבת מעט שמן זית וכשהוא חם, צורבים את הקציצות כשתי דקות מכל צד. מוצאים ושומרים בצד.
  4. הכנת הרוטב: מפרידים את העלים מגבעולי המנגולד. את הגבעולים פורסים ואת העלים קוצצים גס מאד.
  5. שמים את השמן בסיר גדול, רחב ושטוח וכשהוא חם, מוסיפים את הכמון, בצל, שום, פלפל ירוק וגבעולי המנגולד ומטגנים תוך ערבוב כשלוש דקות. מוסיפים את המים, מלח, פלפל, עלי מנגולד, לימונים פרסיים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות.
  6. כ-10 דקות לפני ההגשה, מביאים את הרוטב לרתיחה, מוסיפים את מיץ הלימון והקציצות ומבשלים יחד כ-10 דקות.
  7. מגישים עם אורז לבן.

בראוניז תמרים

מתכון של עומר מילר
תמונה כלליתבראוניז תמרים של עומר מילר
המרכיבים:
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים
1/4 כוס שקדים פרוסים קלויים
1/4 כוס לוז קלוף וקלוי
1 כף זרעי צ'יה/קוואקר
15 תמרים מגולענים
3 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה:
  1. טוחנים אגוזים ושקדים.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים בפולסים.
  3. מוציאים את עיסת התמרים ממעבד המזון ומשטחים בתבנית עם נייר אפייה. משטחים ומהדקים ומכניסים לפריזר לשעתיים.
  4. פורסים לקוביות ומפזרים עוד מעט קקאו.
  5. אפשר במקום בראוניז לכדרר ואז ייצאו כדורי ״שוקולד״.
רעבים לעוד מתכונים של עומר מילר ואהרוני? היכנסו למגזין שופרסל
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף שופרסל
פורסם לראשונה: 08:50, 07.10.21
לכתבה זו 90 תגובות
הוספת תגובה
90

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
69.

68.

חוסר האדפטיביות גרם להם לסגור מסעדות ולהתחיל לעשות פרסומות. תתעוררו על החיים שלכם, טבעונות כאן להשאר, גיוון כאן להשאר, הדור החדש לא קונה את הכתבה הזאת.

comment-2-comment

67.

אחת השכונות בהוד השרון, שהיתה מועצה מקומית שהוקמה מאיחוד 4 ישובים: הדר רמת הדר רמתיים מגדיאל

66.

65.

המדינה הולכת וגולשת במדרון חלקלק לתחתית פח זבל. למה? למשל, אם כל טבח נקרא שף...וכל שף הופך מנהיג/מדריך /מוביל חברתי וחינוכי=זה כבר תחתית פח הזבל של הציבור והסביבה

64.

63.

המרואיין אומר שתחליף הבשר לא בריא, ולא שטבעוני זה לא בריא‼️

62.

רוצים לקדם מכירות של בשר תקדמו, אבל לכתוב שטבעוני זה לא בריא - זה ממש דבילי. אולי התחליפים לא בריאים, אבל טופו, ירקות, פירות ואגוזים - הרבה יותר בריא מתרנגולות ופרות מלאות באנטיביוטיקה. לבריאות

61.

להגיד שתזונה מסויימת היא לא בריאה זה מטופש מכיוון שבתוך כל תזונה יש מגוון דרכים ואפשרויות. כמו שבתזונה קרניסטית אפשר לצרוך מזון מעובד וג'אנק-פוד או לחלופין מזון בריא ומזין - כך במזון טבעוני. מעובד תמיד יהיה פחות בריא, בכל תזונה. להגיד שמזון טבעוני הוא לא בריא זה כמו להגיד שמטבח מסויים הוא לא בריא (הודי, צרפתי, יפני... סתם זורקת לשם הדוגמה). ובכלל, לגבי בריאות של תזונה בוצעו מספיק מחקרים כאלה ואחרים - אז נראה לי שתמיד עדיף לצורך מידע מדעי ומוסמך, ולא ללכת לפי תחושות בטן ואמירות אקראיות של אדם כזה או אחר, גם אם הוא שף מנוסה ומוערך (ולגמרי כבודם במקומם מונח). הנה למשל מידע מאתר משרד הבריאות: https://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/Nutrition/diseases/Pages/MeatAndCancer.aspx

comment-2-comment

60.

אהרוני תרם תרומה אדירה לקולינריה הישראלית והשני קשקשן אינסטגרם שמכין אוכל פשוט לא טעים

59.

אורט אפרידר באשקלון, לא מבינה מדוע הוא מתכחש לשורשים, פרט זה לא מוזכר באף מקום גם לא בויקיפדיה

58.

57.

מגוגל ומפרסמים כאילו מנות שלהם! תבדקו. ואני מתייחסת לעומר מילר כמובן. ענק?? פארסה.

56.

שניהם נכשלו בכל מסעדה שהקימו, שניהם שפים בינוניים ומטה ומה זה בדיוק קשור לשופרסל?

55.

54.

53.

52.

אני טבעוני ולא אוכל תחליפים. התחליפים נועדו להעביר כמה שיותר קרניסטים לטבעונות בדרך הקלה, אבל זה אכן אוכל פחות בריא וגם לרוב הסויה לא מגיעה ממקום בטוח ששומר על היערות ובעלי החיים שגרים שם. לכן, טבעוני אמתי צריך לאכול ירקות אורז קטניות פרות ואגוזים וכמה שפחות תחליפים.

comment-2-comment

לא פירות

51.

כותרת שקרית

50.

בריא, בריא, בריא! עומר מילר נראה יותר מ - 41 שנות חייו, כנראה המירוץ אחר ההשגיות/כסף, לא כל כך בריא. עשה בשכל שפרש בזמן מלהיות בשיא הסצינה.

49.

48.

אתם אולי מבינים בבישול וטעמים אבל זה לא המשמעות של תזונה

comment-2-comment

comment-2-comment

הם, לעומתך ולעומתי, מורידים את רמת הסבל וההתעללות בעולם, גם על חשבון טובתם האישית. אין שום סיבה לזלזל בדעה שלהם, זכותם לחשוב מה שהם רוצים ולהטיח לך בפנים את האמת גם אם היא כואבת לך

comment-2-comment

מי שלא טבעוני.

47.

46.

אהרוני״ 'תאכל טבעוני כמה שאתה רוצה, בריא זה לא'. הצורך לעשות חיקוי לבשר לא מובן לי. אני מכבד את מי שלא רוצה לצרוך בשר מבחירה, אבל למה לצרוך תחליף? יש המון מוצרים שאפשר לקבל מהם את אותם ערכים תזונתיים״. אתה צריל לתקן את המשפט שלך ל - אוכל מעובד לעייפה לא בריא, בלי קשר לטבעונות. טבעונות אוטנטית, ללא מרכיבים מעובדים בריאה מאד! היא גם מלאת חמלה לחיים ולדומם על הכדור הזה.

45.

אני מזמין את השף הצעיר לחדר כושר ונראה מי מרים משקלים כבדים יותר אני מבוגר ממנו ביותר מעשור. אני טבעוני 10 שנים, כמעט ולא אוכל מעובד, מרים משקלים בחדר כושר ועושה הרבה אירובי. מאז שאני טבעוני מדדי בדיקות הדם שלי רק משתפרים.

comment-2-comment

הוא אמר שספציפית האדם הטבעוני שבא לקנות אצלו לא בחר מוצרים בריאים. וזה נכון. יש טבעוני ובריא ויש טבעוני ולא בריא. אתה יכול להיות טבעוני ולזלול בורקסים כל היום...זה טבעוני אבל לא בריא.

44.

הראיון מגוון ומכבד, הכותרת נועדה ליצור פרובוקציה ולא קשורה למה שהם אומרים. במקומם הייתי מתעצבנת.

comment-2-comment

43.

לבחור משפט ספציפי על תחליפי הבשר ולהוציא אותו מהקשרו כאילו שני השפים אמרו שתזונה טבעונית זה לא בריא. זה לא מה שהם אמרו! תזונה טבעונית זה דבר מאוד מאוד בריא אם משלימים הכל! הם אמרו שתחליף בשר לא תמיד הכי בריא, וזה נכון,תלוי מה קונים וזה בדיוק כמו שבשר עצמו זה ממש לא דבר בריא! במיוחד תחת התעשייה הזו כיום! פשוט מקומם מה שבחרתם לעשות ולא בטוח מאיזה שיקולים של שופרסל?

comment-2-comment

מוצרים מעובדים באשר הם - זה בעייתי.... לא קשור לתזונה הכללית.

comment-2-comment

42.

רק תן לו פרסומת מצלמה אולפן. יש לו בשינקין דוכן גריל עוף במחיר כפול מהסופר ובאותו טעם. סתם קשקוש. זה הכי גבוה שיש לו עכשיו במסעדה.

41.

40.

למרות שזה חכמה בדיעבד של 35 שנה, אבל אם כבר הביאו לך או למישהו אחר ג'ינג'ר טרי, למה לא להשריש ולתת לו להכפיל את עצמו? זה היה נותן לך זמינות הרבה יותר טובה מאשר להמתין בכל פעם שיגיע מחול.

39.

או תמרים, או חסה, או כרוב, או בננה, או מנגו? או קוקוס? או אגס? או תפוז? או פומלה? או כלמנטינה? או כרובית? או בטטה? באיזה שלב הם מתחילים להיות לא בריאים, כי אני טבעוני כבר כמעט 10 שנים ולא הייתי חולה אפילו פעם אחת. אשמח אם תאירו את עיניי.

comment-2-comment

38.

כותרת של בורים - מזון טבעוני יכול להיות סופר בריא ויכול להיות גם לא, כמו כל דבר בחיים - דאהה! בנוסף, הידעתם שסופרסל מייבאת בשר אשר מקורו בשטחים שנהרסו האמזונס לטובת גידול בקר ובכל תורמת תרומה נחרצת להרס סביבתי. עכשיו היא גם טורחת לשווק לכם בשר. Ynet אתם ביזיון של אתר אינטרנט אינטרסנטי

37.

וואלה ynet יחבורה של חופרים מה זה הכותרת המטעה הזאת?

36.

1. איך אדם שהקריירה שלו מבוססת על המבורגר, טוסט ופסטה ברוטב מושחת מיייצג משהו שמבקש לחיות נקי ובריא. 2. עומר - החיים זה לא אינסטרגם, זה לא תחליף לטיפול, ונמאס כבר מהפייק לייף שלך ושל שירן שחושבת שאם עשתה טיפולי פוריות אז היא כוהנת ההורות או טיפולי הפוריות מהתמונות המבוימות היטב, הכל צבוע ומסחרי אצלך ובצע כסף ובלי טיפת כנות בקשר לכך

35.

גם בכתבה מדברים על ירקות וכולי שזה בריא.נאמר שמה שלא בריא זה אוכל מעובד. זה נכון. ונכון גם לגבי תחליפי בשר. וכמו שנאמר בכתבה לטבעונים חדשים קשה אז הם צורכים תחליפים. לכתוב בכותרת ציטוט- אוכל אבעוני- בריא זה לא,זה פשוט שקר,כי אף אחד מהמרואיינים לא אמר זאת. זה נאמר רק לגבי התחליף בשר. חבל שכותבים כותרת שקרית ועוד כציטוט- שלא נאמר כלל. אפשר לדייק ולכתוב מה שאמר המרואיין שלדעתו,מבחינה בריאותית עדיף בשר על תחליף בשר. ועוד דברים לא אוכלים בשר בגלל התעללות בבעלי חיים ועל זה אין מענה. יש גם תחליפי בשר בריאים שעשויים מירקות כמו אפונה ללא חומרים משמרים. צריך רק למצוא.

34.

"אני מכבד את מי שלא רוצה לצרוך בשר מבחירה, אבל למה לצרוך תחליף? יש המון מוצרים שאפשר לקבל מהם את אותם ערכים תזונתיים" - בדיוק מהסיבה שאנשים לא אוכלים המבורגר בגלל "הערכים התזונתיים" שבו, אלה כי זה טעים! זה נכון שלא כל אוכל טבעוני הוא בריא, וגם לא כל מי שבוחר להיות טבעוני זה מטעמי בריאות. לא צריך להיות קיצוניים בשום דבר. מה שחשוב זה גיוון ואיזון. "אם הייתי פותח מסעדה לא הייתי מכניס מנה טבעונית כדי למשוך לקוחות" - אולי במקום לחשוב על עצמך תחשוב על הלקוחות... למה שלא תהיה מנה טבעונית כדי שחברים או משפחה שבהם יש מישהו/י טבעוני/ת יוכלו גם הם להינות מהמסעדה שלך במקום לבאס את כל השאר ולבחור מקום אחר או לא להגיע למפגש עם חברים/משפחה כי אין לך מה להציע להם! בקיצור תפסיקו להיות פנאטיים!

33.

בהמשך מילר כותב יש אוכל לילדים פסטה … קשקשנים

32.

31.

בכותרת מבטיחים לספר לנו למה אהרוני שונא חצילים אך המילה חצילים לא מופיעה בכתבה? אתם נשמעים מבולבלים.

30.

שיניתם את הכותרת, יפה מאוד. כדי לפצות על השטות שעשיתם, היה מתאים שתעלו עכשיו מאמר שלם בזכות חמלה וטבעונות. נראה אתכם.

29.

28.

בכל הכתבה יש חצי פיסקה על אוכל טבעוני. ככה בחרתם לקרוא לכתבה???

27.

מה קשורים שופרסל? זה קידום של מותג הבשר שלהם? ולמה לשאול על טבעונות שני ״שפים״ שבבירור לא מתעסקים בטבעונות ובאוכל טבעוני וחושבים שזה טרנד ולא טעים? מי ישמע בשר זה בריא. אנשים אוכלים ביונד לא בשביל הבריאות (כמו שמקדונלדס זה לא בריא...), אז די עם ההטפות

26.

אפילו אי אפשר להגיד "דברים הוצאו מהקשרם". שיניתם את המשפט לחלוטין. זה לא מה שנאמר. אם כבר, הייתם צריכים לכתוב "לא כל דבר טבעוני זה בריא". או יותר מזה, "שוקולד מריר/סוכר לבן/סקיפי (בוטנים)/קוקה קולה(/כל שקר אחר שהוא טבעוני מעובד ולא הכי בריא) זה טבעוני לא בריא". הכל בשביל הקליקבייט.

25.

צריכת בשר וחלב וביצים

24.

לאשתי (מהנדסת מזון תואר שני) ולי ספריה גדולה של כל מה שקשור לטכנולוגיה, הנדסה, תזונה של עולם המזון ובאף אחד ממאות הספרים לא קיימת הבחנה או הגדרה של אוכל בריא ואף איש מקצוע רציני לעולם לא יגיד לך מה זה אוכל בריא או לא. מקסימום ידברו על תזונה משמינה או מוצר טעים או לא אבל אוכל בריא? אין כזו חיה.

23.

אם לא היה להם מזון טבעוני כמו תבלינים וירקות, הבשר היה חסר טעם. הרב היותר חכמה ליצור תבשיל מירקות שיהפוך אותם למעדן!

22.

21.

הם לא אמרו שאוכל טבעוני לא בריא אלא שהתחליפים המעובדים פחות מומלצים כי הם מכילים חומרים לא בריאים ושזה מיועד לטבעונים מתחילים שחסר להם הטעם הבשרי הם צודקים אוכל מעובד פחות בריא.. אז זה לא שהם פסלו טבעונות....נא לדייק

20.

אמר שתחליפים טבעוניים לבשר זה לא בריא וזה נכון.אבלאוכל טבעוני הרבה יותר בריא מכל אוכל אחר זאת עובדה.בורות כנראה זאת הברכה של הכותב או של שופרסל שמימנו את הטמטום הזה

19.

טוב, מה כבר יש להוסיף?

18.

17.

אז הוא לא בריא?

16.

טבעונות לא מרפאה טפשות. זה נכון. אבל אולי גם תיתן כמה עצות בנושא ייצור פצצות גרעיניות. אם אתה כזה מומחה.

15.

כל מכרי הטבעונים רזים, בריאים ונראים צעירים מגילם.

14.

שני זקנים עם כושר פיזי של תפוח אדמה מטיפים על מה בריא ומה לא? אתה צודק חוירוני, עדיף לאכול סטייק לא מבושל עם אנטיביוטיקה, הורמונים ומחלות.

comment-2-comment

comment-2-comment

13.

צריך לחקור תוחלת חיים של שף ואז נדע מה בריא ,

12.

שופרסל קונה, בידיעה, מחברות בשר שמשמידות את היערות בברזיל. אז בטח שיצאו נגד אוכל טבעוני. חצופים!!! תתביישו!!! הפסקתי לקנות מכם ולא חשוב אם זה צמחוני, טבעוני או בשר. זאת האחריות שלנו מול הילדים שלנו.

11.

איך אתם מפרסמים ? בכותרת: טבעוני זה לא בריא כשבכתבה הכוונה היתה לתחליף בשר בלבד? קצת הבנת המקרא לא תזיק. בלי בומבסטיות של כותרות מטעות.

10.

אין בעיה, אל תציע מנה טבעונית, לא נבוא. בכל מקרה בהצלחה עם המשך זיהום כדור הארץ עם תעשיית הבשר המזהמת והלא בריאה לאדם, לחי ולצומח.

9.

הוא לא אמר על אוכל טבעוני שהוא לא בריא. הוא אמר על אוכל מעובד שהוא לא בריא. אבל מה אכפת לכם לדייק, העיקר לייצר פרובוקציות. גם אתם ynet וגם אתם שופרסל. "בשיתוף" עאלק. הרי גם אתם מוכרים אוכל טבעוני!!!

8.

7.

זה לא בסדר הוא אמר באופן מפורש שתחליפי בשר מעובדים הם לא בריאים, לא בהכללה כל האוכל הטבעוני. אבל זה כמובן לא מפריע לכם לרשום את זה בכותרת

6.

פרנקנפודס יקרים שמפוצצים ברכיבים לא בריאים

5.

comment-2-comment

שתיהן גרועות

4.

אולי תכתבו בשיתוף מי זה בהתחלה?

comment-2-comment

המבשל (טבח, שף, מסעדן) שאמר שלא יעשה במסעדה מנה לטבעונים , טעה. אני הולך למסעדה בשביל החברה ואני טבעוני. אז אם תהיה שם מנה טבעונית אמיתית עם חומרי גלם טבעיים ואפילו אורגניים, זה בהחלט יהיה נחמד. ושהחברים יכניסו לגוף את הדברים שהFDA קבע כבר שהם מסרטנים. מה לעשות, זאת מדינה דימוקרטית. בשביל מה אני משלם מס בריאות? לא בשביל שיהיו בבתי החולים מלקות סרטן וגם לב וכלי דם וגם אלצהיימר טובות? ואגב, דג אני אוכל, אבל באמת זאת בעיה כי הים זה מזבלה. אז משתדל לבחור, ואולי ארד גם מזה.

comment-2-comment

3.

ובוודאי מלא חמלה. שני שפים נפוחים מחשיבות עצמית שלא מסוגלים לראות את הצער והסבל של בעלי החיים.

comment-2-comment

לפני שמגיבים.

2.

זה נורא, אתם אתר חדשות, למה שתשקרו על כתבה של עצמכם? הוא דיבר ספציפית על תחליפי בשר, כמי ביונד וכו, ולא על אוכל טבעוני בכללי...יש לכם השפעה על אנשים, תפסיקו לשקר

comment-2-comment

למה לשקר??? טבעונות זו הדרך הבריאה ביותר, תחליפי בשר אמנם לא שיא הבריאןת אבל הרבהההה יותר בריאים מהבשר האמיתי!!!!!!!!!

comment-2-comment

comment-2-comment

comment-2-comment

התכונו כנראה לסיים את שם הכתבה, עם סימן השאלה ?

1.

ולא הכל זה הטעם שלנו וההנאה שלנו. יש את ההשפעה הסביבתית השלילית של בשר וההתכללות הנוראית בבעלי חיים. זה לא שיקול?? רק התאווה העלובה לבשר שהטעם שלו עובר תוך כמה דקות??

לכל התגובות
0