כל מי שאי פעם היה תקוע בפקק, בטוח לחש לעצמו לפחות פעם אחת בזמן שהיה תשקוע באוטו - "איך לא לקחתי סנדוויץ' לדרך". אז אם אתם בתור ארוך לבדיקת קורונה, בתור לחיסון או בכניסה לחרמון, זה לא נעים להמתין רעבים, וגרוע מזה - עוד יותר לא נעים להיות בסיטואציה הזאת עם ילדים רעבים באוטו.
אז לפניכם מתכונים לכריכים שווים ממש, כאלה שכל אחד יכול להכין בבית עם עוד קצת השקעה.

5 טיפים לכריך המושלם

  • אתם יכולים להחליט שאתם בקטע של פיתה או לחם או בגט - לא משנה מה אתם קונים, תדאגו שזה יהיה איכותי. אם בחרתם בלחם אז עדיף פאן דה שישמור על טריות לאורך זמן; אם בחרתם בפיתה אז עדיף כזאת עבה ובשרנית על פני דקה ושברירית; ואם זה בגט - אז רק טרי ורק אם אתם מתכננים לאכול אותו בזמן הקרוב. בגט בדרך כלל לא שורד לאורך זמן.
  • לפקק כדאי לא להכין דברים שעלולים ללכלך בצורה קיצונית - בלי תועפות של טחינה ובלי סלט קצוץ שיגלוש החוצה. ואגב לכלוך, בכל שקית של כריך תארזו גם מפית.
  • טונה ושאר מאכלים עם ריח דומיננטי - עדיף להימנע מהם אם אתם בתוך אוטו עם אנשים נוספים.
  • תוודאו מראש שכל אחד חי בשלום עם כל המרכיבים ששמתם לו בפנים. אין דבר מבאס יותר מלגלות שהכריך שחיכית לו מרוח בנדיבות במיונז כשאתם ממש לא בעניין של הממרח הזה.
  • השקיעו בחומרי הגלם - התייחסו לכריך שלכם כאילו היה מנת גורמה במסעדה. זה ישתלם בביס.

כריך עוף

המצרכים:
100 גר' חזה עוף נקי 2 פרוסות לחם דקות 1 עלה חסה מכל סוג שאתם אוהבים 2 פרוסות עגבנייה דקיקות 1/2 לימון מעט שמן זית 3-4 מחטים של רוזמרין (לא חובה) מלח, פלפל 1 כפית מיונז (לא חובה)
4 צפייה בגלריה
סנדוויץ'
סנדוויץ'
סנדוויץ' עוף קלאסי
(צילום: shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. שמים מעט שמן זית במחבת וצורבים את חזה העוף. סוחטים כמה טיפות של לימון, מוסיפים רוזמרין, מתבלים, ומכבים את הלהבה.
  2. מורחים על הלחם מעט מיונז. מסדרים את החסה על הפרוסה, עליה מניחים את חזה העוף ועליו מסדרים את העגבנייה. סוגרים ואורזים.

סביח טבעוני

המצרכים:
5 פרוסות חציל דקות, מטוגנות או צלויות בתנור 1 פיתה עבה ובשרנית 1 כף טחינה סמיכה או חומוס 1/2 כפית עמבה מלח, פלפל, מעט כמון חופן של מיקס עלי כוסברה ופטרוזיליה 2 כפות סלט כרוב אדום או לבן
4 צפייה בגלריה
סביח בגרסה טבעונית
סביח בגרסה טבעונית
סביח בגרסה טבעונית
(צילום: איתי חסיד)
אופן ההכנה:
  1. מורחים טחינה בפיתה, מטפטפים קצת עמבה, מסדרים בפנים פרוסות חציל, מתבלים במלח, פלפל ומעט כמון.
  2. מוסיפים סלט כרוב, מיקס עלים ועוד קצת טחינה מלמעלה, ואורזים לדרך.

פיתה הפתעות

המצרכים:
1 פיתה 1 ביצה מעט חמאה לטיגון 1/4 בצל סגול, פרוס דק 2 פרוסות עגבנייה דקיקות חופן גבינת פטה, מפוררת 1/4 פלפל ירוק חריף, פרוס דק חופן עלי כוסברה 1/4 לימון, סחוט
4 צפייה בגלריה
סנדוויץ'
סנדוויץ'
פיתה שכולה הפתעות
(צילום: shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. שמים קוביית חמאה במחבת, טורפים היטב את הביצה ומכינים חביתה.
  2. פותחים את הפיתה ומכניסים לתוכה את החביתה.
  3. מפזרים גבינת פטה, בצל, פלפל ירוק ובצל סגול.
  4. מתבלים את עלי הכוסברה בהרבה לימון, מכניסים אותם לפיתה, ואורזים.

כריך סלמון

המצרכים:
4 פרוסות לחם (או בגט) 2 פרוסות סלמון מעושן 1 כפית גבינת שמנת חופן עלי רוקט 2-3 צלפים 1/4 בצל סגול, פרוס לפרוסות דקיקות (לא חובה)
4 צפייה בגלריה
סנדוויץ'
סנדוויץ'
כריך סלמון פשוט וטעים
(צילום: shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. מורחים את הלחם או הבגט בגבינת שמנת.
  2. מפזרים את הרוקט ומסדרים את פרוסות הסלמון מעל.
  3. מפזרים צלפים, מסדרים פרוסות של בצל. סוגרים ואורזים לדרך.