בלי עצבים, בלי לחץ ובלי אוונטה: המונה טועם מצא בתוך היער בוטקה נגרר שמתפקד כפלאפלייה ומכין במקום פלאפל ירוק מעולה. אז הפסטורליה נהדרת וגם הטעם, אבל איך המחיר?
את כל הטיפים לגבי המקומות ששווה לאכול בהם, אני מקבל בדרך כלל מהלקוחות במהלך הנסיעה במונית שלי. הם הופכים למרכז מידע ולא עוצרים את עצמם מלספר לי על אוכל הרחוב שהם מכירים ואוהבים, אני שואל והם עונים. הפעם הזאת הייתה קצת שונה ומצחיקה - אמיר, החבר הכי טוב שלי, היה באמצע רכיבת לילה בתוך היער ואני לא הצטרפתי כי הייתי בנהיגה במונית.
אמיר וחבריו הגיעו לנקודת מפגש עם עוד רוכבים בלילה, הם עשו הפסקה מהרכיבה, ישבו לאכול והתחילו לדבר על האוכל. אמיר הזכיר את טור האוכל רחוב שלי, רויטל ושמואל שישבו ליד שמעו ושאלו אותו איך אפשר להשיג אותי ואמיר התקשר אליי.
אמיר הוא אחד מהחברים הכי קרובים שלי ובגלל זה אני עונה לו זריז גם כשאני עם לקוחות במונית, לא לכל אחד אני עונה ככה זריז. אמיר התחיל עם משפט הפתיחה "יש כאן מישהי שרוצה לדבר איתך", אין בעיה המפקד, והמשיך: "הזכרנו אותך ומישהי שיש לה פלאפל רוצה שתדע על הפלאפלייה שלהם".
(צילום: קובי רובין)
עד כאן הכל היה לא הכי רגיל ומקרי ביותר וזה דווקא מצא חן בעיניי. אמיר העביר את הטלפון לרויטל שהתחילה לדבר וסיפרה לי על "פלאפל ירוק בדרך", הפלאפלייה שלה ושל בעלה שמואל. היא סיפרה לי על המיקום שלהם שנמצא קצת ליד צומת נחשון, אחרי הפנייה ליישוב משמר דוד, ליד אנדרטת חיל ההנדסה.
חיכיתי להזדמנות המתאימה להגיע למקום של רויטל ושמואל. הבוטקה הנייד של "פלאפל ירוק בדרך" לא נפתח מוקדם, רק משעה 11:00 בבוקר, אז גם התזמון היה חשוב לי - חשוב לא להגיע על הפתיחה כי אני לא אוכל פלאפל על הפתיחה. עבר שבוע ועדיין כיווננתי את עצמי לאזור, מחפש את הרגע שבו אסע בכיוון של הפלאפל כי סקרן אותי על מה כל העניין. על הדרך הבנתי שזה מתאים לי בדיוק כי אני לא אוהב עצירות ארוכות מדי - יאללה לאכול והלאה להמשיך לעבוד.
פסטורליה אמיתית
הגעתי עד לבני בנימין. כל יישוב בארץ מתחיל עם רעיון ולפעמים הרעיון יותר מעניין מהיישוב עצמו. בכלל לא זכרתי שהייתי כבר במקום הזה אבל זה בערך ליד צומת נחשון. למזלי, כשכבר הייתי בבני בנימין, מצאתי גם על הדרך מה לכתוב לטור, אז ניצלתי את ההזדמנות.
כאן חשוב לא ליפול בטעות למלכודת של השילוט המתעתע על כביש 6 ולשלם על נסיעה בכביש. חזרתי לכיוון צומת נחשון, וקצת לפני הצומת פניתי שמאלה לכביש 411 לכיוון צומת ביל"ו. שם כבר התחלתי לחפש עם העיניים משהו שדומה לפלאפליה על הדרך. נסעתי לפי ההוראות, פניתי ימינה למשמר דוד ושמאלה בקטנה, ושם ממש ליד הכביש יש בוטקה בין העצים. פסטורליה אמיתית.
מסביב לבוטקה יש שולחנות, אנחנו נמצאים בתוך ריאה ירוקה ליד הכביש. כביש 411 הוא לא כביש סואן מדי, הוא בסך הכל עוד כביש מקשר אזורי, הרי מה הסיכוי שתירצו לנסוע מרחובות מזרחה? לפעמים הכבישים בארץ ממציאים את עצמם.
בכניסה למשמר דוד פתחו רויטל ושמואל את הפלאפלייה שלהם בתוך היער הקטן וזה בדיוק כל הקסם של התקופה הזאת. שמואל עובד שנים במטבח והקורונה הציבה את המחסום ודחפה אותו לפתוח פלאפליה בבוטקה נגרר על הדרך ולאו דווקא לירות גבוה מדי, מבלי להוריד גרם מהמקצועיות או מהטעם של הפלאפל.
באותו רגע חשבתי על מטבחי העילית דמיקולו למיניהם שמתגאים במטבחים הזעירים והקטנים שלהם, עם צפיפות ועבודה בלחץ גבוה, עם צעקות והיררכיה. אתם מוזמנים לבוא לכאן ולראות את שמואל ורויטל עומדים בתוך הבוטקה הנגרר הקטן שלהם, מכינים פלאפל מעולה בלי עצבים או לחץ ולא מוותרים לעצמם על אף פרט בהכנה. כל זה בלי אוונטה או מחיר מופקע. כמה פשוט, ככה מעולה. להזכירכם, שפים - לפחות באוכל רחוב יש כסף.
(צילום: קובי רובין)
ניגשתי לבוטקה והצטרפתי לתור של עוד נהגים כמוני. לא הייתי יוצא דופן ביחס לשעה, שהייתה כבר לקראת 12 בצהריים. שמואל היה עסוק בהכנה של הכדורים ולא הפסיק לבחוש אותם בתוך השמן - לאט-לאט, בלי לחץ, כאילו עוטף אותם אל תוך השמן עצמו ושם לב לכל כדור ולכל לקוח שמצטרף. בריזה קלה עברה בתוך היער עד שאפשר היה לשמוע את הרוח. כבר שכחתי מתי הייתה הפעם האחרונה ששמעתי רוח בין עצים.
הכף חפנה כמה כדורים מתוך השמן הלוהט, הריח אפף את הבוטקה וזלג החוצה והלקוח שלידי נשבר כמו ילד והזכיר לשמואל שהוא היה ראשון. עמדתי לידו והבנתי אותו - היה אפשר להריח את הפלאפל הטרי דרך הטיגון והחום, והריח המהביל כיסה את המקום. שמואל הגיש לי כדור פלאפל ואחזתי בו עם קצות האצבעות.
אני לא בעניין של כווייה אז חיכיתי מעט ואז ראיתי את מראה הכדורים הרותחים ולרגע התבלבלתי. הנחתי את הכדור על קצה הדלפק ושלפתי את המצלמה. צילמתי את כדורי הפלאפל היפים באמצע היער, ככה סתם מונחים על הכף הגדולה כמו שהם - פשוטים וקטלניים.
(צילום: קובי רובין)
הפלאפל של שמואל ידע שנים של ידע מצטבר, כבר לפני שנים לימדו אותו איך להכין וחנכו אותו בכל השלבים. השקט והחיוך על הפנים של שמואל הרגיעו אותי. אין לחץ, בסך הכול מביאים פרנסה הביתה, אוספים כסף קטן, נותנים את המקסימום ונהנים מהדרך.
צילמתי וחזרתי לכדור הפלאפל שלי. הוא היה קצת פחות רותח ונגסתי אותו לחצי. שמואל מכין כדור פלאפל גדול וזה תמיד סיכון גדול יותר להכין כדור פלאפל גדול. יותר פשוט להכין כדורים קטנים - יש פחות סיכוי לטעות איתם, אבל שמואל לא מבין קיצורי דרך. שנים חנכו אותו אל תוך העבודה רק ככה - רק כדורי פלאפל גדולים בלי בושה או פחד.
הפיתה ששמואל נותן לא קטנה בכלל ואפילו גדולה מדי, פיתה עבה ומלאה. זה הפלאפל הכי טעים שאכלתי השנה: טיפונת מלוח, רק טיפה, מלא ירק - ירק טרי בלבד שנטחן על הבוקר, פלאפל מתובל בלי בושה עם פשטות מדויקת ואף טיפה של שמן שחדרה את מעטפת כדור הפלאפל של שמואל.
אצל שמואל אין הרבה סלטים, הרי באנו לאכול פלאפל. זאת פעם ראשונה שאכלתי פלאפל עם סלט ירקות, אמנם רק קצת, אבל עדיין - סלט ירקות עם קצת חריף בסגנון מסיר שומנים, עקב העונה החמה שלא נגמרת. מעל הכול שמואל מוסיף טחינה מעולה וזה הכול, זה העניין - פלאפל ירוק מעולה בתוך היער. אם אתם אפילו רק קצת ליד האזור, לכו תעמדו בתור, תיצרו קשר ותגידו תודה רבה, כי אתם הולכים לקבל פלאפל מעולה.
והרבה לפני הפלאפל- יש שם את הקפה הכי טוב באיזור ובכלל!
הפינה המקסימה של יפעת והפקל קפה.
ליאת
| 08/12/2021 | 19:25
הגיבו לתגובה
65.
אין יער בארץ, מקרה הטוב חורשה . (לת)
ד
| 06/12/2021 | 13:55
הגיבו לתגובה
64.
20 ש לפאקן פלאפל בחור? במרכז תל אביב יש ב-10 בפריים לוקיישן (לת)
דני
| 06/12/2021 | 10:33
הגיבו לתגובה
כל פלאפל שעולה פחות מ2 בתל אביב זה אשפה (לת)
אלכס
| 07/12/2021 | 09:46
הגיבו לתגובה
63.
מה יהיה אתך רובין? כולה פלאפל, כמה אפשר לחרטט על פלאפל.
אתה "עוקץ" שלא לצורך, מסעדות "דמיקולו" כלשונך בשביל למכור לנו פלאפל סטנדרטי....
מה הפונאטה רובין? זו תרבות הדיבור המחורבנת שהכניס הנאשם לחיינו: אתה לא שווה אם אתה לא מכסח את המתחרים, אתה לא קיים אם אתה לא משפיל אחרים.
קובי - אתה מאכזב ברמות. בלי קשר למקומות הסטנדרטיים שאתה אוכל בהם.
הרוח החדשה.
| 06/12/2021 | 07:38
הגיבו לתגובה
62.
הכי טוב נימצא בראשלצ אצל.......
חנות/מעדניה "כיד המלך" ברח רוטשילד פינת הדגל העברי, ועושה את זה ה"קוסם" בשם הרצל שירש את המתכוון הזה מאביו הירושלמי, שמי שזוכר אחרי "מלחמת ששת הימים" היינו נוסעים לשוק בבית לחם לאכול פלאפל ערבי..ואז אמרו לנו יש בירושלים אחד שעושה יותר טוב..אס תטעמו..ותקנו שקית עם קפואים..זה הפלאפל הכי טוב בעולם
ערן
| 05/12/2021 | 16:26
הגיבו לתגובה
61.
עזבו מחיר, שיגידו באמת מתי הם מחליפים שמן (לת)
ללא שם
| 05/12/2021 | 11:26
הגיבו לתגובה
כשלרכב יש טיפול 10000.... (לת)
ללא שם
| 06/12/2021 | 11:51
הגיבו לתגובה
60.
כמה ?
לא רשום את כמות הכדורים בפיתה.
מידע חשוב.
דוד ש
| 05/12/2021 | 03:17
הגיבו לתגובה
6 (לת)
בן
| 06/12/2021 | 07:51
הגיבו לתגובה
59.
הקציצות הכי הכי...אצל חמודי בעכו
אין טעם כזה בעולם
אורן
| 05/12/2021 | 11:13
הגיבו לתגובה
חחחחחחח. (לת)
מיכאל
| 05/12/2021 | 17:51
הגיבו לתגובה
אכן יש הרבה אוכל טעים אצל הערבים אמממה כמו שכתבת
"חמודי" אבל הוא ממש לא חמוד, אחמד אבל הוא לא אח אבל הוא ממש ממש מד, מוחמד אכן יש לו מוח מד וכן הלאה וכן הלאה אז ממש הם שונאי ישראל כהלכה "עשו שונא ליעקב" ולכן כל מה שתיקח מהם יהיה רע לגופך ובעצמותך ובכלל מאכלי גויים אסורים לישראל,היו שלום ישראל.
ברק
| 06/12/2021 | 10:01
הגיבו לתגובה
ברק, השם השני שלך זה אדולף? (לת)
מישהו
| 07/12/2021 | 23:09
הגיבו לתגובה
58.
20 שח למנה של פלפל ביער ללא תנאים קבועים
של היגיינה ללא ארנונה הגזמתם זה עושק. המנה עולה לכם אולי שקל וחצי. איזה הוצאות בכלל יש לך שאתה גובה עשרים שח. בושה. רמאות. כן רמאות. שירותים יש לכם? מים זורמים יש לכם לשטוף ידיים? אישור מכבי אש יש? שילוט שילמתם לעיריה? לא. אז למה עשרים שח כמו הגנבים ביער. למה בעיר יותר זול ממכם?
מולייר
| 02/12/2021 | 16:25
הגיבו לתגובה
57.
בתל-אביב,חולון הפלאפל עולה 6-7 שקל.ומרוויחים טוב לפי המרצדסי
ים של הבסטיונרים. ביער אין שכירות של תל-אביב ,למה 20 שח?
למה 20 שח
| 02/12/2021 | 00:31
הגיבו לתגובה
ישראלים משלמים !!! זה למה ! (לת)
ללא שם
| 05/12/2021 | 10:35
הגיבו לתגובה
56.
פלאפל "הקוסם" עולה פחות
למרות הארנונה של מרכז תל אביב.
הוא עוד מהיקרים של הפלאפל בתל אביב
א
| 02/12/2021 | 18:34
הגיבו לתגובה
55.
קטלני זה משהו שהורג
לזה התכוונת.?
קטלן
| 02/12/2021 | 14:40
הגיבו לתגובה
54.
מאמין באלוהים ובבני אדם! לא צריך כשרות לפלאפל!
מאמין באלוהים ובבני אדם! לא צריך כשרות לפלאפל!
ורק בני אדם טובים מכינים פלאפל טוב!
אני בדרך לזלול....
xvc
| 02/12/2021 | 13:10
הגיבו לתגובה
53.
עד איזה שעה פתוח? גם בשבת? (לת)
נורית
| 02/12/2021 | 13:01
הגיבו לתגובה
ל-53 "נורית" את הפרח היחידי שמריח רע. (לת)
ברק
| 06/12/2021 | 10:03
הגיבו לתגובה
52.
פירסום שיווקי קטלני ,הן בתוקפנות והן לבריאות של כולנו. (לת)
נימו
| 02/12/2021 | 08:04
הגיבו לתגובה
51.
ברגע שאמר שזה טיפה מלוח לא אוכל שם, בקשר
למלח עדיף לשים פחות מאשר יותר. ברגע שזה אפילו טיפונת מלוח הוא לא ידע להכין פלאפאל, מי שמבין גם בטעות בלי להתבלבל לא יעשה את זה מלוח אפילו בטיפ טיפה.
שפית
| 01/12/2021 | 21:43
הגיבו לתגובה
וואו, עכשיו הם סוגרים בגלל הטיפונת מלוח...
שפית אעלק
אאא
| 02/12/2021 | 07:08
הגיבו לתגובה
50.
זה לא מסוכן מבחינת רישוי עסקים? עלולים לתפוס אותו.
לא מניחה שנתנו לו רישיון למכור שם...
ללא שם
| 01/12/2021 | 19:53
הגיבו לתגובה
49.
למה הפסקתם לציין אם יש כשרות למקומות שקובי בודק??? (לת)
RR
| 01/12/2021 | 19:40
הגיבו לתגובה
כשרות בתח..........שלך, לא נמאס לך מהכשר (לת)
עמליה
| 01/12/2021 | 21:42
הגיבו לתגובה
טוב לדעת... (לת)
יפית
| 05/12/2021 | 17:52
הגיבו לתגובה
48.
תשמור על הגוף שלך מכל הדרעק הזה שאתה אוכל
אתה עוד תקבל מחלות ותצטער על זה
אמיר
| 01/12/2021 | 14:14
הגיבו לתגובה
47.
פלאפל אוכלים רק בפלאפל כדורים ברחובות (לת)
מוציאל
| 01/12/2021 | 13:16
הגיבו לתגובה
46.
זה אבא של קווין?! (לת)
רובין מההוד!
| 01/12/2021 | 11:14
הגיבו לתגובה
45.
הלווו, כולה כדור פלפל, מה זה הנדסה גנטית?
ועוד 20 שח' למנה? מנה פלאפל לא צריכה לעלות
יותר מ-13 שח', וכשאני עושה את זה בבית לנכדים
זה יוצא 3 שח' למנה, זה העלות לבעל הדוכן כולל
כל המיסים יאללה הבנות את הפרסומת
סעדיה הגאון
| 01/12/2021 | 10:00
הגיבו לתגובה
44.
20 שח למנת פלאפל זה מאוד יקר. (לת)
אחת
| 01/12/2021 | 09:59
הגיבו לתגובה
43.
צריך להוסיף את כל הביקורות של המונה הטועם לאיזי
שאוכל למצוא מקום מומלץ קרוב אליי... :)
טועם גם
| 01/12/2021 | 02:20
הגיבו לתגובה
42.
ת'אמת - אייל שני כותב את הטור הזה? (לת)
פלאפל עם סיום פירותי
| 30/11/2021 | 20:05
הגיבו לתגובה
41.
20 שקל מנה?
על מה ולמה?
אורי
| 30/11/2021 | 19:18
הגיבו לתגובה
40.
אין כמו פלאפל מזרחי בנס ציונה (לת)
שלום עזני
| 30/11/2021 | 17:53
הגיבו לתגובה
39.
איזה חפרנים יש פה .. (לת)
איף
| 30/11/2021 | 15:48
הגיבו לתגובה
38.
ואף מילה על המחיר ?!
כי זה שמואל !
פייר סומת
| 30/11/2021 | 15:42
הגיבו לתגובה
37.
"בלי מחיר מופקע"? 20 ש"ח למנה? ברהט מנה עולה 10 ש"ח.
ברהט - לא בשטחים, רהט בתוך מדינת ישראל, עולה מנת פלאפל 10 ש"ח ואני יכול להעיד מנסיון אישי, לא פעם ולא פעמיים שגם שם הפלאפל טרי וישר מהטיגון כי התור שיש שם - אני מדבר על הפלאפל הירוק (זה הצבע של הדוכן, צרוף מקרים) מעט אחרי הכניסה לרהט - גורם לכך שהאנשים מחכים לפלאפל ולא להיפך. אין לי ספק שבעל דוכן הפלאפל ברהט לא מנהל את העסק ממניעים אלרואיסטיים ואם הוא מרוויח גם כאשר הוא מוכר מנה ב-10 ש"ח, 20 ש"ח למנת פלאפל זה מחיר מופקע למהדרין.
אבי
| 30/11/2021 | 15:29
הגיבו לתגובה
בקינג ג'ורג' ת"א מנה עולה 6 ש"ח !!
בקינג ג'ורג' ת"א מנה עולה 6 ש"ח !!
שוני
| 03/12/2021 | 17:03
הגיבו לתגובה
הכי שווה (לת)
ללא שם
| 06/01/2022 | 17:57
הגיבו לתגובה
36.
יש אנשים שקונים פלאפל ויש פלאפל שקונה אנשים פלאפל על הדרך בהחלט אחד מהם
פלאפל באמת טעים וממכר בטעם של פעם שמואל ורויטל תמיד מקבלים בחיוך ומפנקים ברוחב לב
יניב לוי
| 30/11/2021 | 20:59
הגיבו לתגובה
35.
לא אהבתי בכלל (לת)
רמי
| 30/11/2021 | 17:42
הגיבו לתגובה
פלאפל
טוב שלא כתבת מגילת אסתר כולה פלאפל
מוטי
| 01/12/2021 | 07:42
הגיבו לתגובה
34.
אחלה פלאפל, טעים, טרי, חם. שמואל מפנק מכל הלב
שווה להגיע במיוחד
דודו
| 30/11/2021 | 17:31
הגיבו לתגובה
33.
מקום רחוק בשביל מנה הכי פשוטה שיש ודי יקרה,בשביל מה זה טוב?
לא שווה לסוע במיוחד למקום כזה.
שי.ע
| 30/11/2021 | 17:29
הגיבו לתגובה
32.
פלאפל טוב
כולם לשם מהר
דני
| 30/11/2021 | 16:48
הגיבו לתגובה
31.
פלאפל ירוק על הדרך
פלאפל מומלץ בחום טעים טרי וממכר
יניב
| 30/11/2021 | 16:26
הגיבו לתגובה
30.
ישראלים מטורללים. במקום לפרגן משמיצים
מה יוצא לכם יא כרובים כבושים שכמותכם. תנו שאפו להמלצה. חייבים להרוס כל דבר. בשביל זה המדינה נראית ככה. תפרגנו יא חלאות
תקוה
| 30/11/2021 | 16:25
הגיבו לתגובה
29.
הפרענק העילג, מספק עוד טור לערסים (לת)
ללא שם
| 30/11/2021 | 16:19
הגיבו לתגובה
תגובה לא הולמת! היכן הצנזור שלכם? (לת)
צביקה
| 30/11/2021 | 16:24
הגיבו לתגובה
אתה בושה לאינטליגנציה, למדת מילה חדשה , אין לך חיים ואתה להתחיל, אין אלגוריתם שמונע מבטולים כמוך להגיב פה ? (לת)
נתן קטוביץ
| 30/11/2021 | 17:32
הגיבו לתגובה
מה הם אמורים לצנזר פה בדיוק? את האמת? (לת)
ללא שם
| 30/11/2021 | 20:44
הגיבו לתגובה
גזען
את השנאה.
גזען מגעיל.
יצחקלה
| 01/12/2021 | 04:31
הגיבו לתגובה
28.
הטור האהוב עלי
כתוב מעולה ומביא מידע שלא מגיעים אליו לבד.
לא מפריע ליפול עם המלצה לא מוצלחת (לטעמי), אז אני לא חוזר.
לא ייאמן
| 30/11/2021 | 16:16
הגיבו לתגובה
לא אוכלת שם (לת)
טלי
| 30/11/2021 | 16:29
הגיבו לתגובה
27.
אני מגירה פה ריר... נשמע מעולה. אשמח לדעת מה הכשרות. (לת)
יהודיה
| 30/11/2021 | 16:15
הגיבו לתגובה
26.
כמה רוע וגועל בתגובות לקובי טעים לא מתאים
לא חייבים לרסס רעל
דלגו לכתבה הבאה
| 30/11/2021 | 15:58
הגיבו לתגובה
25.
טיפ חשוב כשמטגנים שמן- לשים גזר אחד כדי שיספח את האוקציאנטים
עברנו שם יאנה אשתי מחארקוב ואני ביחד עם חמותי..חשוב להחליף את השמן אחרי כל טיגון! ובשום אופן וזה סכנת נפשות להרתיח שמן שוב ושוב בגלל האוקציאנטים והרדיקלים החופשיים בשמן. אז בגלל לא ראיתי גזר בשמן קניתי רק לחמותי מנה שלמה ועוד 32 כדורים פלאפל שיהיה לה לאח"כ...ולכל החיים
יעקב מבלפוריה
| 30/11/2021 | 15:23
הגיבו לתגובה
לא אוכלת שם בטח מחליף את השמן
אחרי יומיים
מירי
| 30/11/2021 | 15:56
הגיבו לתגובה
24.
וואלאק,רציתי לברר לפני שאני אץ רץ...
וואלאק,רציתי לברר לפני שאני אץ רץ יחד עם גיברת זליבנסקי למקום הזה אם במידה ואזמין שמה יחד עם המנה פיילעפל בקבוק קווינס (זוכרים את הפרסומת המיתולוגית "דור הז'ינס שותה קווינס"?) תפוזים בציר 1981 בשביל להרטיב את הלוע האם הבל"בת יגבה ממני איזה 50 זובה דמי חליצה כמו הטרנד החביב שמונהג לאחרונה בכל מיני מסעדות של נובורישים טחונים בת"א ואפילו בכמה דוכנים של פיילעפל היי צוצייטי:-)
אילה ליקה ותברחו וצ'עדו לכוווווווווווווווולן:-)
יענק'ל זילברשפריץ
| 30/11/2021 | 15:08
הגיבו לתגובה
כמה זמן אתה בלי הכדורים גבר? (לת)
מוציאל
| 01/12/2021 | 13:20
הגיבו לתגובה
23.
חפירות בשביל מנת פלאפל
לא צריך את המסביב ,תאכלס
מני
| 30/11/2021 | 15:32
הגיבו לתגובה
22.
למה הוא בלי כפפות (לת)
תמר
| 30/11/2021 | 15:20
הגיבו לתגובה
21.
זאת כתבה או מגילה.ס"ה בודקע (buDe,buDke) + פיתה וכדורי פלאפל (לת)
כדור חומוס מטוגן
| 30/11/2021 | 15:08
הגיבו לתגובה
20.
כולה פלאפל, חברה להרגע ! (לת)
זבנג
| 30/11/2021 | 14:59
הגיבו לתגובה
19.
מה זה החרטה הזה? שיעור שירה מודרנית ???
כאילו עוטף אותם אל תוך השמן עצמו ושם לב לכל כדור ולכל לקוח שמצטרף. בריזה קלה עברה בתוך היער עד שאפשר היה לשמוע את הרוח. כבר שכחתי מתי הייתה הפעם האחרונה ששמעתי רוח בין עצים.
ללא שם
| 30/11/2021 | 14:56
הגיבו לתגובה
18.
פלאפל ירוק ייחודי העוקף את כולם - ביישוב קציר
"הבוריקה של עופר" - שווה להכיר ולהגיע. יישוב קציר מזרחית לפרדס חנה בואכה צפון השומרון
יעל
| 30/11/2021 | 14:53
הגיבו לתגובה
17.
אתה חוסך בדלק ? תגיע לצפון גם (לת)
יובל
| 30/11/2021 | 14:51
הגיבו לתגובה
16.
20 שקל לפלאפל באמצע שומקום- פרייארים לא מתים...
במרכז תל אביב פלאפל עולה 20 שקל וגם זה מחיר מופקע, אז באמצע שומקום?! בדיחה טובה הבאתם לי פה!
חנה
| 30/11/2021 | 14:46
הגיבו לתגובה
פשוט
ולעניין אבל המחיר לא טוב
רוני
| 30/11/2021 | 15:40
הגיבו לתגובה
יקר
בלי שכירות בלי ארנונה שילוט. 50 אחוז בשחור הבן אדם טייקון
מקום קטן פלאפל פצצה
פלפלים חריפים שעושה במקום נגמרים דיי מוקדם
מומלץ בחום וזול ממש
עוז
| 30/11/2021 | 14:45
הגיבו לתגובה
למה לחרטט?
שלשלתי יומיים. הילדים שאלו למה אבא צועק איה איה על האסלה.
ירון
| 02/12/2021 | 17:17
הגיבו לתגובה
11.
אין כזה "בני בנימין". אולי יד בנימין? (לת)
שי
| 30/11/2021 | 14:44
הגיבו לתגובה
תגובה מדויקת. (לת)
תושב האיזור
| 07/12/2021 | 16:11
הגיבו לתגובה
10.
למה הרבה מלח
מי צריך את זה
רמי
| 30/11/2021 | 14:43
הגיבו לתגובה
יש מלח אין הרבה חיידקים (לת)
אורן
| 30/11/2021 | 16:06
הגיבו לתגובה
9.
לא הכי נקי שם
עוד פעם בוטקה על אי בודד...זה ממומן ..לא אוכלת שם
רינה
| 30/11/2021 | 14:31
הגיבו לתגובה
8.
ממליצה על הפלאפל התורקי בנהריה ליד בניין העירייה. (לת)
הזללנית
| 30/11/2021 | 14:30
הגיבו לתגובה
לכאורה מאוד קמצנים
לכאורה מאוד קמצנים התורקי
אבי
| 30/11/2021 | 14:42
הגיבו לתגובה
ממליץ על פלאפל השכונה בשעריים ( רחובות )
ממליץ על פלאפל השכונה בשעריים ( רחובות ) וקריטי ליד קניון רחובות אם כי יקר ליד הקניון עולה 22 ש"ח .
חרטא
| 03/12/2021 | 17:11
הגיבו לתגובה
7.
אף אחד לא אוכל שם בכלל (לת)
דני
| 30/11/2021 | 14:26
הגיבו לתגובה
6.
יש עמבה ? (לת)
אחמד בר לפת
| 30/11/2021 | 14:05
הגיבו לתגובה
5.
פלצני להחריד. (לת)
אייל
| 30/11/2021 | 14:09
הגיבו לתגובה
4.
איך קיבל רשיון עסק?
ברמת השרון נתנו לכמה עבריינים להקים דוכני אוכל כאילו ניידים
בגלל שישבו בכלא וצריכים שיקום
אל מול זה יש שומרי חוק שלא מקבלים שום אישור
אני ועוד רבים וטובים מחרימים את העסקים האלה
מצידי שיכנסו שוב לכלא
החברה מסתדרת טוב מאוד בעלדיהם
המבקר
| 30/11/2021 | 13:32
הגיבו לתגובה
מי אמר שקיבל? (לת)
טא
| 30/11/2021 | 14:28
הגיבו לתגובה
מי שנכה מעל 75% יכול לקבל רישיון רוכלות ומשם הדרך קצה
איך הילד הקטן שאומר " המלך הוא עירום " אוהב את הנודניקים האלו .
הפולני
| 30/11/2021 | 14:45
הגיבו לתגובה
3.
המדור החביב עליי (לת)
קרן
| 30/11/2021 | 12:35
הגיבו לתגובה
2.
20 שח למנה פלאפל בטיז אל נבי, לא פסו פראיירים מן העולם
ועוד לא דיברנו על איכות והיגיינה
נוסע בזמן
| 30/11/2021 | 12:03
הגיבו לתגובה
אכן טיז אל נבי
מתאים לתושבי האזור .מסתפק בפלאפ אורית של שלום המעולה בפינת גן העיר טבריה
פולי
| 30/11/2021 | 13:18
הגיבו לתגובה
תן לי לנחש אתה לא עצמאי נכון ?
כי אם היית עצמאי היית עוצר לרגע וחושב לפני שהיית מתבטא כך
נכון 20 ש"ח זה לא זול
אבל אם קבלת פלאפל סופר טרי וטעים בתוך פיתה גדולה מהרגיל
עם סלטים טריים זה לא שווה את המחיר ?
ואיך אתה כבר קובע או מרמז שההגיינה שם לא טובה ?
או שאולי אתה מעדיף שמן שטיגנו עליו שבוע עם פיתה מקרוסקופית
וסלט עייף...
אבי
| 30/11/2021 | 14:23
הגיבו לתגובה
חחח..כאילו טבריה זה לא טיז-א-נאבי? (לת)
מוחמד תל אביב
| 30/11/2021 | 16:53
הגיבו לתגובה
1.
כמה רשמת צומת נחשון, צומת נחשון. לא פשוט יותר "צומת חולדה"? (לת)
אני
| 30/11/2021 | 12:05
הגיבו לתגובה
שני צמתים קרובים אבל שונים (לת)
אתה
| 30/11/2021 | 14:47
הגיבו לתגובה
נכון, ואנדרטת חיל ההנדסה יותר קרובה לצומת חולדה. (לת)