17

מסעדות, מעדניות ובתי קפה: 30 מקומות טבעוניים ברחבי הארץ

לכבוד יום הטבעונות הבינלאומי, בדקנו עבורכם: מהן המסעדות הטבעוניות הכי טובות בארץ, איפה תמצאו שיפודי טופו בלאפה ואיפה הקינוחים הכי מושחתים?

הדר סתיו | פורסם:01/11/2021
יום הטבעונות הבינלאומי הוא רק תירוץ בשביל לעשות את הרשימה הכי שווה שיש לכם: המסעדות הטבעוניות הכי טובות בארץ - מצפון ועד דרום, מהמבורגרים ועד חריימה וסושי. בואו לגלות שטבעונים לא אוכלים רק חסה.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

מסעדות טבעוניות בתל אביב ובמרכז

באנה

מסעדת באנה מגדירה את עצמה כ"בית אוכל טבעוני, בריא ומושחת". המסעדה מתמקדת באוכל בריא ומזין המבוסס על תפריט עונתי ומרכיבים טבעיים, לצד שיתופי פעולה עם יצרני בוטיק מקומיים.
צילום: יח (צילום: יח"צ)
בין המנות: מסבחה לימה עם אבוקדו, מרווה ואריסה; ספגטי כוסמין מלא בפרפום עגבניות שרי; חיטה מעושנת, כרוב סגול וזוקיני ועוד.
ראשון-שבת, 11:00-23:00 נחמני 36 תל אביב, 050-6991062

אנסטסיה

אנסטסיה הוקמה ב-2014 על ידי רועי עזר ותמר איילון ומאז היא משמשת כבית אוכל לטבעונים, טבעונים בתחילת דרכם, בריאותנים ואוכלי כל. המקום שם דגש על טריות ושימוש בחומרי גלם איכותיים, ללא סוכרים וקמחים לבנים, ומציע מגוון של מנות באווירה אורבנית.
צילום: יח (צילום: יח"צ)
כל המוצרים וחומרי הגלם מיוצרים במפעל הטבעוני של המסעדה שמייצר את כל מוצרי המעדנייה - גבינות, רטבים, מאפים, קינוחים ועוד. אפשר להזמין: ארוחות בוקר, כריכים, סלטים ועיקריות כגון קיש בצלים וכרישה מקמח כוסמין ופטוצ׳יני ברוטב בשמל, לצד קינוחים ומוצרים מהמעדנייה.
ראשון-חמישי 09:00-22:30, שישי 09:00-16:00, שבת 10:00-22:30 פרישמן 54 תל אביב, 03-5290095

416

תפריט המסעדה מורכב כולו מהצומח - 100% מחומרי הגלם מגיעים מהאדמה וכוללים פירות, ירקות, דגנים, קטניות ואגוזים. צוות המטבח מכין הכל החל מהבצקים, הרטבים, תחליפי הבשר, הגבינות וגם כל הקינוחים.
צילום: אנטולי מיכאלו (צילום: אנטולי מיכאלו)
כאן התפריט מתבסס על מנות SHARING המיועדות לחלוקה בשולחן. בעיקריות: רוסטביף סייטן בחלה; מוקפץ טופו אננס; עוף היער - פטריות יער וקייל במרינדת שום-עשבי תיבול צלויות על הגריל עם נגיעת לימון, קרם שורשים וטבעות בצל ועוד. במתוקים: טארט לימון בזיליקום; בראוני סאנדיי ועוד.
ראשון-שבת, 12:00-23:00 הארבעה 16 תל אביב, 03-7755060

OPA

המסעדה היא מסעדת פיין דיינינג טבעונית של השפית שיראל ברגר שפרצה לתודעה לפני מספר שנים עם מסעדת הפופ־אפ הטבעונית "מיס קפלן" במתחם שרונה. טבעונים וגם כאלה שלא יכולים להישבע שזו המסעדה הטובה ביותר בארץ, ולנו לא נותר אלא להסכים. התפריט מתמקד בפירות וירקות עונתיים וכולל 11 מנות זוגיות שנעות מהקל אל הכבד במחיר של 230 שקלים לסועד.
צילום: אביב שקורי (צילום: אביב שקורי)
צילום: אביב שקורי (צילום: אביב שקורי)
כל מנה בנויה על בסיס חומר גלם אחד ופלטת הטעמים נוצרת על ידי שימור חלקים של הירק או הפרי. המטבח הוא מטבח ניסיוני שמשלב טכניקות חדשניות ויחודיות וגם טכניקות עתיקות ובסיסיות.
שני-שישי 19:00-24:00 החלוצים 3 תל אביב, 052-5838245

משק ברזילי

המסעדה הצמחונית בכפרית שהחלה את דרכה במושב ירקונה בשנת 2002 ועברה לנווה צדק, הוקמה על ידי מירב ברזילי שפתחה מסעדה צמחונית אורגנית. המטבח מתמחה בבישול צמחוני בריא עם דגש על טריות ועונתיות, תוך שימוש בירקות ופירות אורגניים ובמגוון רחב של קטניות (מאש, סוגי שעועית מיוחדים, עדשים וכו'), דגנים (קינואה, אורז מלא, דוחן, בורגול, קוסקוס וכו') ותחליפי חלבון מהצומח (סויה, טופו וכו').
צילום: שי בן אפרים (צילום: שי בן אפרים)
בעיקריות: פטריותיזם - שיטאקה, אויסטר, פורטובלו ופורצ'יני על אורז אסור וקרם אגוזי מלך; רביולי אספרגוס - ממולא גבינת שקדים בקרם שקדים לימוני, נתחי ארטישוק ואספרגוס טרי עם פרמז'ן שקדים ועוד. לצד המסעדה, פועלת גם המעדנייה עם מגוון מנות, גבינות, ממרחים וכו', לאיסוף עצמי או במשלוח.
ראשון-חמישי 18:00-23:00, שישי 18:00-24:00, שבת 18:00-23:00 אחד העם 6 תל אביב, 03-5166329

סימונצ'ו

סימונה ויילר, חובבת אפייה מושבעת ובוגרת לימודי קונדיטוריה ב"בישולים", עבדה מספר שנים בכמה קונדיטוריות נחשבות, ולאחר מעבר לתזונה בריאה יותר, היא התחילה לאפות בריא יותר – פחות שומן, פחות סוכר, עם חומרי גלם איכותיים ובריאים מהצומח, ברובם אורגניים. הבייקרי ובית הקפה הקטן מציע מגוון מאפים, קישים ועוגות טבעוניות, בחלקם ללא גלוטן, לצד מיני כריכים וקפה.
צילום: ליאל סנד (צילום: ליאל סנד)
בין המאפים: קראנצ'ים המבוססים על בצק שמרים עם חמאה טבעונית שפותחה במקום מחומרי גלם אורגניים, בטעמים שוקולד, קינמון, קרם שקדים; בקטגוריית העוגות והטארטים ניתן למצוא עוגת בוסטון - עוגת גבינה אפויה בסגנון שמנת חמוצה, שכבת שוקולד נימוחה ומעל קרם "גבינה" מבוסס על קשיו; עוגת קרם וניל עם פטיסייר לימון בזיליקום ועוד.
שני-שישי 08:00-16:00 סלמה 3 יפו, 052-5243334

גודנס

גודנס הוקמה לפני שש שנים על בסיס מסעדת השווארמה הטבעונית, שהייתה מחלוצות המסעדות הטבעוניות בארץ, ושמה לעצמה למטרה להראות שאוכל טבעוני שמבוסס על הצומח יכול להיות עשיר, טעים ולא פחות חשוב - מושחת. המנות נעשות במקום מדי יום מחומרי גלם טריים על טהרת הצומח.
צילום: אסף קרלה (צילום: אסף קרלה)
המסעדה התחילה כדיינר רחוב טבעוני עם אינטרפטציה טבעונית למנות אמריקאיות-ישראליות כמו סלופי ג'ו עשוי שעועית שחורה ופטריות שימג'י ברוטב ברביקיו, שווארמה סייטן, המבורגר מבוסס סויה, קונפי שום ובצל ופטריות פורטובלו ועוד.
ראשון-שישי 11:00-23:00, שבת 12:00-23:00 המלך ג'ורג' 41 תל אביב, 055-9735792

ריינבו

מזנון אוכל רחוב טבעוני עם מנות שמוגשות בפיתה, טורטייה או בצלחת ומספק פתרון אידיאלי למי שמעוניינים להפסיק או להפחית את צריכת הבשר שלהם, משיקולים בריאותיים או אידיאולוגיים.
צילום: יח (צילום: יח"צ)
מה בתפריט? תחליפי בשר טבעוניים על בסיס צמח הסויה ללא גלוטן, כמו: ריינבורגר - המבורגר על בסיס פטריות וסויה, שמגיע עם חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, בצל סגול ורטבים שווים; שניצבורגר - שכבות דקות של סויה בציפוי פנקו. מגיע עם חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, בצל סגול, מיונז וחרדל.
ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי 12:00-16:00, שבת 18:30-23:00 אבן גבירול 88 תל אביב, 03-5223040

מיכלאנג'לו

קפה מיכלאנג'לו הוקם ב-2015, בקרבת שוק הפשפשים ביפו ומייצר עצמאית את שלל מרכיבי המנות, החל מסירופ לקוקטייל ועד למיונז. במקום מוצגים גם תכני תרבות מקומיים עם תערוכה מתחלפת על קירות המקום וערבי הופעות חיות מידי סוף שבוע.
צילום: יעקב בלומנטל (צילום: יעקב בלומנטל)
תפריט הצהריים כולל מנות כמו: ריזוטו שיבולת שועל עם רבע כרוב סגול מבושל ביין, סויה וסילאן, קרם פרש שקדים ורסק עגבניות; סלט קוסקוס עם דלעת יפנית וגרגירי חומוס ועוד. החל משעות הערב מוגשת במקום פיצה רומאית על בסיס בצק המוכן במקום בשיטה מסורתית עם רוטב עגבניות טרי ו"גבינת" פולנטה עשירה.
ראשון-חמישי 08:00-22:00, שישי-שבת 08:00-16:00 בן תרדיון 2 יפו, 058-3963077

ויוידה

ויוידה היא מעדנייה טבעונית עם אוכל בריא ומאפים מושחתים (בהשגחת ארגון רבני צוהר). במטבח מכינים מדי יום כריכים, תבשילים, מרקים וסלטים, מאפים בעבודת יד וקונדיטוריה טבעונית עם עוגיות ענקיות, עוגות בחושות, עוגות שמרים, עוגות מעוצבות לאירועים ועוד. המעדנייה מציעה גם מארזי אירוח מפנקים וארוחות לאירועים.
צילום: שחר קיכלר (צילום: שחר קיכלר)
בימי שישי מתקיים שוק אוכל במקום וניתן להגיע לקחת אוכל הביתה במשקל. אפשר להזמין אוכל הביתה בכל יום דרך האתר לפי ההיצע היומי. יש משלוחים מרחובות ועד רעננה בתוספת דמי משלוח.
ראשון-רביעי 8:00-17:00, חמישי 8:30-20:00, שישי 9:30-15:30 ידידיה פרנקל 28 תל אביב​​, 051-2809061

הקצב הירוק

הקצב הירוק הוא מקום טבעוני ומשפחתי בגבעתיים עם מנות על בסיס חלבון אפונה המוגשות בלחם פרנה מרוקאי שנאפה במקום לצד סלטים ותוספות. בין המנות ניתן למצוא: המבורגר, עראייס, מטחונא בטעמים, שווארמה, קבבונים ועוד.
צילום: עופר חג'ייב (צילום: עופר חג'ייב)
ראשון-שני 11:00-20:00, שלישי-חמישי 11:00-22:00 כצנלסון 53 גבעתיים, 077-7870058

גרין רול

המסעדה האסיאתית הטבעונית הראשונה בישראל בבעלות שירן שחר ובירן פרץ, היא מסעדה מזרח אסיאתית עם דגש על תפריט סושי צבעוני ועשוי 100% מהצומח, שלא משאיר מקום לגעגוע לדג. התפריט מתבסס על ירקות, שורשים, פירות וחלבונים צמחיים. מלבד סושי, גרין רול מציעה באנים, סלטים, מוקפצים וקינוחים, ויש גם יתרון לנשים הריוניות - המטבח סטרילי מדגים ומתאים ובטוח גם עבורן.
צילום: שירן שחר (צילום: שירן שחר)
ראשון-חמישי 11:30-22:30, שישי 11:30-16:30 מונטיפיורי 30, תל אביב יפו, 03-5245731

טופו אן

מסעדה יפנית-טבעונית שנמצאת בלב שכונת מגורים בבנימינה עם תפריט מנות שכולל מנות מתחלפות רבות הסובבות סביב המטבח היפני ובעיקר הטופו, וממחישות את מגוון הטעמים והמרקמים שאפשר לקבל מחומר הגלם הזה. בין המנות: קציצות טופו לצד תבשיל קארי חמאת בוטנים, ירקות וטופו; אגדאשי טופו - טופו מצופה בטמפורה בציר דאשי טבעוני; מרק אטריות עשיר בירקות ואצות עם שני סוגי טופו ועוד.
שני-חמישי 12:00-21:00, שישי 12:00-16:30 דרך העצמאות 74 בנימינה, ‏04-8444140‏

מעדניית ויטופיה

ויטופיה מרקט היא מעדנייה טבעונית שהתחילה כחנות קטנה עם מטבחון בראשון לציון, שם התחילו בהכנת גבינות מבוססות קשיו וסויה. החזון היה לייצר בועה טבעונית, כך שכל טבעוני ירגיש בנוח לקנות ממבחר החנות מבלי לבדוק האם המוצר טבעוני. בהמשך גדל המגוון ונוסף גם אוכל מוכן.
צילום: נועה קסטל (צילום: נועה קסטל)
כיום יש בויטופה מפעל ושירותי קייטרינג בהם מכינים את האוכל ומייצרים את תחליפי הגבינות והסלטים, חנות נוספת בהוד השרון, וגם אתר שדרכו ניתן להזמין משלוחים הביתה. לאחרונה נוסף שירות משלוחים והמעדנייה מתפקדת גם כמסעדת משלוחים קטנה. אפשר להזמין ארוחות צהריים או ערב דרך וולט ותן ביס.
ראשון-חמישי 09:00-20:00, שישי 09:00-14:30 הנחשול 30 מרכז מסחרי אחוזת ראשונים ראשון לציון, 076-5422299
ראשון-חמישי 09:30-21:00, שישי 09:00-14:00 קניון עזריאלי - מרגליות הוד השרון, 09-9752047

מסעדות טבעוניות בשרון

טבע האוכל

מסעדת טבע האוכל מגישה בישולים ביתיים וטבעוניים בלב כפר סבא. ב-2010 המסעדה נפתחה כחומוסייה ביתית ועם הזמן נכנסו לתפריט תבשילים טבעוניים המוכנים במקום, טריים וללא חומרים משמרים. בתפריט מבחר מנות ללא גלוטן, גבינות טבעוניות, תחליפי בשר, סלטים, מגוון רחב של קינוחים, עוגות, יינות טבעוניים (תוצרת חוץ) ועוד.
צילום: יונת אבורוס (צילום: יונת אבורוס)
ניתן גם לקחת אוכל מוכן הביתה במשקל - לחמם ולהגיש. ניתן לבצע הזמנות עד הרכב ואיסוף עצמי, ויש שירות משלוחים להוד השרון, כפר סבא, רעננה הרצליה ועוד.
ראשון-חמישי 9:30-22:00, שישי 9:00-15:00 ויצמן 140 כפר סבא, 077-4504201

הבית

מסעדת הבית המסעדה נפתחה חודשיים לפני פרוץ הקורונה בארץ ומאז מגישה מאכלים ביתיים מהטבע בכפר סבא. במסעדה מגישים מדי יום אוכל ביתי חם וטרי, לצד מאכלים מכל העולם: הודו, תאילנד, מקסיקו, מרוקו ועוד.
צילום: וולט ישראל (צילום: וולט ישראל)
כל המנות טבעוניות ומוכנות מחומרי גלם בריאים, בין התבשילים: תבשילי קטניות המוגשים עם אורז או קוסקוס; תבשיל הטריפולטאית - טבחה בסלק, תבשיל שעועית טריפוליטאי עם תפו"א והמון עשבי תיבול; תבשילים עם תחליף בשר - שווארמה, מעורב, מפרום וקציצות מרוקאיות. בנוסף לישיבה במסעדה ניתן גם לקחת אוכל הביתה בטייק אוויי או במשלוחים.
ראשון-חמישי 11:00-15:45 התע"ש 23 כפר סבא, 09-7400104

יאמימה

מזנון אוכל טבעוני במתחם הטרקלין בפרדס חנה עם מקומות ישיבה, איסוף עצמי או משלוחים באזור פרדס חנה כרכור. בין המנות: שווארמה סייטן או טופו, המבורגר בלחמנייה, סטייק טופו בלחמנייה, עראייס ומנת ספיישל לחורף - צ'ילי נון קרנה עם סלט ואורז ריחני בצד. בגזרת הממרחים המתלווים למנות ניתן להוסיף מיונז, ממרח בצל עם אגוזי מלך, סלסה פיקנטית, צ'ימצורי, איולי, סרירא'צה ועוד.
ראשון-חמישי 11:00-21:00, שישי 11:00-16:00 אורוות האמנים פרדס חנה, טלפון: 050-7265775

בטבע של בני - בצל התאנה

בני כהנר מגיש בחצר ביתו ארוחות טבעוניות ממצרכים מקומיים מהצפון ואזור הגליל שמבושלות במטבחו הפרטי. הארוחות מוגשות לצד סוגי לחמים שונים מקמח שנטחן במקום וכלי ההגשה נעשים כולם בעבודת יד על ידי אמנים מקומיים.
צילום: בני כהנר (צילום: בני כהנר)
התפריט הינו קבוע ומחירו 120 שקלים לסועד, וכולל מנות משתנות וביניהן מנה ראשונה עם לחמים ומטבלים שונים מירקות ופירות, מגוון סלטים, מאפים מקמח טף וקמח עדשים, סורבה פירות ועוד. הארוחות מוגשות בליווי הסברים על מרכיבי הארוחה ואופן ההכנה. ניתן להזמין ארוחות בוקר, צהריים וערב.
נבטים 28 כרכור, בתיאום מראש 052-6124683

מיקימאיה

מסעדה טבעונית שהוקמה ביישוב צור משה על בסיס מסעדת גוטה גוטה מרעננה שנסגרה בעקבות הקורונה. התפריט מוכן כולו במקום וכולל סלטים, כריכים, פסטות ועיקריות כגון: חריימה טופו, שיפודי סויה מקורמלים, פד טאי, באן טופו ועוד. בקינוחים אפשר למצוא פונדט שוקולד לוז ועוגת גבינת קשיו אפויה. ניתן גם להזמין מארזי פיקניק וקייטרינג לאירועים.
שני-חמישי 09:00-17:00, שישי 10:00-15:00 הערבה 16, צור משה, 09-7404140

מסעדות טבעוניות בירושלים

שווארמה טבעונית

שווארמה טבעונית מחנה יהודה נפתחה לפני שנה בשוק על ידי ליאור וגמן ואיל גיא חיים. המסעדה היא 100% טבעונית וכשרה בהשגחת הרבנות ירושלים. במסעדה אפשר למצוא מגוון מנות טבעוניות עשירות בחלבון, סלטים בהרכבה עצמית, עשרות רטבים ייחודיים, וגם קינוחים טבעוניים שנעשים במקום.
צילום: יעל בונפיס (צילום: יעל בונפיס)
מנת הדגל היא המעורב הירושלמי הטבעוני ובנוסף מגישים גם שווארמה סייטן, שווארמה סויה ללא גלוטן, המבורגרים עסיסיים מקטניות וירקות, טופו וטמפה צלויים, פלאפל ירוק, שניצל סייטן דקיק, מנות באינג׳רה, צ׳יפס ירקות שורש, כנאפה טבעונית, טפיוקה סילאן וקוקוס ועוד.
ראשון-חמישי 11:00-22:00, שישי 11:00-16:00 רחוב האגוז 8, שוק מחנה יהודה, ירושלים, 077-5323634

אני פה בגלל אשתי

מסעדת המרקים הירושלמית שנפתחה ב-2018 מציעה תבשילים, מרקים, כריכים, ארוחות בוקר, שייקים, מיצים טבעיים עם אפשרויות מגוונות, לטבעונים ולמי שמחפש אוכל בריא, ללא גלוטן או ללא סוכר.
צילום: ניסים בן כהן (צילום: ניסים בן כהן)
בין המנות: שקשוקה, פודינג צ'יה, פודינג טפיוקה, חריימה, פטה ערמונים ועדשים ירוקות ועוד. אפשר להזמין עסקית צהריים ב-46 שקלים בכל יום בין 12:00-17:00.
ראשון-חמישי 8:00-21:00, שישי 8:00-13:00 הלל 4 ירושלים, 02-6265588

מסעדות טבעוניות בדרום

שאקטי

מסעדת שאקטי מגישה אוכל טעים ומגוון, בקונספט ייחודי של תפריט שמתחלף בכל יום ובסגנונות בישול שונים. שאקטי סופגת השראות מהמטבח ההודי, האסיאתי, הצפון אפריקאי, וגם האיטלקי. במסעדה תמצאו מנות הודיות מפורסמות כמו המלאי כופתה והסמוסה, מנות איטלקיות כמו לזניה וקלצונה, ארוחות ישראליות כמו חריימה ומפרום ונשנושים כמו שניצלונים וקורנדוג - והכל טבעוני.
צילום: שיר פריימן (צילום: שיר פריימן)
בנוסף, ניתן לרכוש במעדנייה מגוון רטבים וממרחים המיוצרים במקום: גבינת שקדים ביתית, מיונז טבעוני, סקורדליה, סלט "כמו ביצים", מטבוחה ועוד. אפשר גם להזמין טייק אוויי ומשלוחים.
ראשון 18:30-22:00, שני-חמישי 12:00-22:00, שישי 11:00-15:00 רבי עקיבא 9 באר שבע, 08-6674155

סול ויגן & וייבז

​בתוך מתחם מלון הבוטיק של הזוג בריטני ויטיבה, שוכנת מסעדה טבעונית שבראשה עומדת בריטני, שפית בוגרת בית הספר לקולינריה קורדון בלו, שמציעה מגוון רחב של אוכל טבעוני ייחודי - מגבינות טבעונית המיוצרות במקום, "פיש אנד צ'יפס" מתפרחת עלי בננה ועד לקינוחים מושחתים.
ראשון-שבת 09:00-22:00 הר ארדון 8 מצפה רמון, 050-2770042

מאונה

ארנון ויעלי כרמי, היזמים והבעלים לשעבר של קייל, מטבח טבעוני ביתי שפעל בהרצליה, סגרו את קייל ב-2016, עברו לגור במצפה רמון והקימו את מאונה - קפה וחנות בריאות, במרכז המסחרי בכניסה למצפה רמון על הדרך לאילת.
צילום: יח (צילום: יח"צ)
כל מנה ומוצר הנמכרים במאונה נעשים מרכיבים טריים וטבעיים, מהצומח בלבד, ומטרתם לשמח את הלב ולהזין את הגוף. בתפריט: ארוחות בוקר, כריכים, סלטים, תבשילים ומתוקים.
ראשון-חמישי 07:30-19:00, שישי 07:30-15:00 שד' דוד בן גוריון 2 מצפה רמון, 08-6647397

מסעדות טבעוניות בצפון

סלמתרק

הסלמתרק הוא פודטראק (משאית אוכל) המגיש אוכל טבעוני ממטעמי המטבח ההודי הצבעוני ומחומרי גלם טבעיים וטריים.
צילום: שני הלוי (צילום: שני הלוי)
בתפריט תבשילים הודיים מתחלפים כמו ראג'מה מסאלה, ווג' קורמא, ומנת הדגל, מלאי כופתה - קציצות תפוחי אדמה, טופו, קשיו, צימוקים וכוסברה בקארי עגבניות וקשיו לשתייה יש צ'אי שמכינים כל בוקר מחלב אורז-שקדים. הפודטראק נודד ואפשר גם להזמין אותו לאירועים פרטיים.
שני-שישי 16:00-21:00, בשבת 13:00-21:00 טיילת גוראל בת גלים, 051-5072526

אום כולתום

מסעדת אום כולתום מציעה מגוון רחב של אוכל טבעוני ביתי בשילוב של טעמים ים-תיכוניים ומזרחיים. המסעדה שוכנת בשדרות מוריה בכרמל, ומציעה תפריט שחרת על דגלו “חזרה לטבע” - כל מנות המסעדה נעשות מחומרי גלם מן הצומח, שפע של חומרי גלם איכותיים, טריים ועשירים בטעם.
צילום: יח (צילום: יח"צ)
בין מנות המסעדה תוכלו למצוא מבחר גדול של מנות חומוס: חומוס אסלי, חומוס פול עם פול בבישול לילי ארוך, חומוס שווארמה פורטבלו ועוד. מנות נוספות חמות מהטאבון הן מסאחן בלאדי, פיצה שוק, בורקס דרוזי, לחמעג’ון טבעוני ועוד.
ראשון-שבת 11:30-22:30 שדרות מוריה 60 חיפה, 04-8552227

פודטראק שיבולים

מסעדה על גלגלים שמגישה מנות טבעוניות חמות וטריות, עשויות חומרי גלם איכותיים ורעננים, באווירה ביתית ובמחירים נוחים - 28 שקלים למנה.
צילום: מרסלו שקולניק (צילום: מרסלו שקולניק)
הפודטראק נמצא בקיבוץ רבדים שליד גדרה, עם מנות עיקריות המשתנות מדי יום: ישראלי, אסיאתי, מרוקאי, איטלקי והודי. ניתן לתאם טייק אוויי בתיאום מראש.
ראשון-חמישי 12:00-16:00 קיבוץ רבדים, 050-7378764

חומוס בר

מסעדה 100% טבעונית הפועלת בחיפה משנת 2019 עם חזון להנגיש את האוכל הטבעוני לכלל האוכלוסייה. המסעדה מתמחה בתחליפי בשר העשויים במקום. בתפריט מגוון רחב של מנות, החל מלזניה איטלקית וכלה בשיפודים מזרחיים וקינוחים.
ציום: חומוס בר (ציום: חומוס בר)
ראשון-שבת 12:00-22:00 נתנזון 22 חיפה, 04-6906808

אלף

אלף נפתחה בסוף שנת 2017 בעיר התחתית בחיפה, ויש לה תפריט טבעוני עשיר המציע מגוון רחב של מנות המבושלות ממוצרי גלם איכותיים וטריים. לצד האוכל ואלכוהול, המקום נותן במה לאמנים להציג את יצירותיהם בגלריות מתחלפות, להופעות חיות ולהרצאות על הבר. בתפריט: מומו (דאמפלינגס טיבטים) - 5 כיסונים ממולאים בהכנה ביתית; חומוס שווארמה; ווג'י בורגר - בורגר ביתי עם מיונז וירקות, מוגש עם צ'יפס ועוד.
ראשון-שבת החל מ-20:00 עד הלקוח האחרון דרך יפו 44 עיר תחתית חיפה, ​050-7501324

קפה מקום

קפה מקום בהררית שבגליל התחתון נמצא על גבעה המשקיפה על עמק נטופה, עכו וצפת. הקפה מציע ארוחת שף מהצומח במחיר של 95 שקלים לסועד, ומוכן כולו במקום מחומרי גלם טבעיים כגון: אורז, קטניות, כוסמת, כוסמין, שקדים, אגוזים, קקאו, קוקוס, שמן זית מקומי וירקות בשפע. בין המנות: טאלי גלילי - צלחת טאלי עם דוסה ומבחר מטעמים בסגנונות שונים; מבחר גבינות טבעוניות תוצרת בית; קדרת ירקות שורש - בסגנון "נישימה" יפני; קראמבל אגסים; פרלינים בעבודת יד ועוד. בקפה נמנעים משימוש בכלים חד פעמיים מטעמי אקולוגיה - ניתן להשאיל כלים במקום או להביא מהבית.
הררית יחד (גוש משגב בגליל), בתיאום מראש 052-3216987
לכתבה זו 17 תגובות
הוספת תגובה
17

תגובות

close-fullscreen-comment
הוספת תגובה
11.

שאפו להדר סתיו

10.

מה עם: אלגריה, דוסה בר, הרצוג בתל אביב?

9.

8.

comment-2-comment

מפריע לך אל תאכל

comment-2-comment

7.

בית התמר בעין יהב לא קיים כבר כמה שנים, אבל סחתיין על התחקיר נטול חומרי יח"צ

comment-2-comment

6.

5.

אוכל סביר במקרה הטוב והשירות פשוט מזעזע, תחסכו לכם עוגמה

comment-2-comment

4.

היום לא חסר כלום, ניתן לאכול מהצומח ולהנות מהכל

3.

טבעונות זאת מחלת נפש!!

comment-2-comment

אידי יוט

comment-2-comment

אתה אומר שמי שמתנגד להתעללות והשמדה של בעלי חיים, ומגבה את זה במעשיו, הוא "טבעונאצי". אז איך קוראים למי שמממן התעללות והשמדה? צדק חברי, אתה אכן אידי יוט

2.

1.

לכל התגובות
0
מצב לילה
מצב לילה