שתף קטע נבחר

קנטטה לבטטה, עם פסטה

אצל איילת אין דבר כזה יותר מדי פחמימות, במיוחד אם מדובר בזכרונות מצפון איטליה, אז היא מבשלת פסטה עם בטטה, שיוצאת מהסיר כתומה, טעימה, צבעונית ומהירה

חנוכה מאחורינו ואיתו החופשות והארוחות המשפחתיות המושקעות, אבל החורף נשאר. התוצאה: הנפש משוועת למנה מחממת וטעימה, בלי הרבה השקעה. פסטה עם בטטה, עם ניחוחות מצפון איטליה, היא פתרון מוצלח לארוחת צהריים או ערב ממלאת וטובה.

 

  

 

 

המרכיבים ל-6 מנות

לבטטות:

5 בטטות בינוניות קלופות 

1 כפית סוכר חום (כדאי דמררה)

1 כפית מלח

 

לפסטה:

1/2 חבילה (25 גרם) פסטה קצרה כמו פוסילי או פנה אחרת

 

לרוטב:

100 גרם חמאה 

כ-20 עלי מרווה טריים

מיץ מ-1/2-1 לימון 

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

מלח, פלפל שחור

 

להגשה:

עוד גבינת פרמזן

  

 

ההכנה

1. הבטטות: חוצים את הבטטות וחותכים כל מחצית לקוביות גדולות. שמים את קוביות הבטטות בסיר (או מחבת בעלת שוליים גבוהים) מפזרים עליהן את הסוכר והמלח ויוצקים כוס מים (כמעט עד כיסוי, אך לא מעבר). מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית 10-15 דקות, במהלכן בודקים מדי פעם ואם חסרים נוזלים מוסיפים עוד קצת מים. הבטטות מוכנות כאשר הקוביות רכות וכל הנוזלים התאדו מהסיר. מעבירים לצלחת נפרדת.

 

2. בינתיים, מבשלים את הפסטה: מרתיחים מים בסיר נפרד, ממליחים ומבשלים את הפסטה.

 

3. הרוטב: בינתיים, שמים את החמאה בסיר בו בושלו הבטטות, מוסיפים את המרווה ומחממים על להבה בינונית-גבוהה עד שהחמאה נמסה ומתחילה להזהיב וריחה הופך אגוזי. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה נוספת, מוסיפים את הפסטה, מערבבים, מוסיפים את הבטטות ומערבבים בעדינות. מוסיפים את גבינת הפרמזן ומערבבים שוב. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים בעדינות.

 

4. ההגשה: מחלקים את הפסטה לצלחות הגשה ואם רוצים זורים עוד גבינת פרמזן מלמעלה. מגישים.

 

 

עוד מתכוני פסטה קלים וטעימים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פסטה עם בטטה, כתומה וטעימה
צילום: יוסי סליס
פסטה. במתכון זה משתמשים בפסטה קצרה
צילום: shutterstock
בטטה. תהיה מושלמת עם סוכר חום
צילום: איי פי
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים