שתף קטע נבחר

יוזמה בריטית לחרם כלכלי בינלאומי על ישראל

איגוד העובדים הגדול בבריטניה, שהטיל ב-2002 חרם כלכלי על ישראל וביטל אותו בשנה שעברה, מתכוון לחדשו ולנסות אף להרחיבו לאיגודי עובדים אחרים בעולם. עופר עיני במכתב ליו"ר האיגוד: "החלטה אומללה ומרושעת"

עוד חרם בריטי על ישראל? אחרי שארגון המרצים פתח בדיונים על הטלת חרם אקדמי נגד ישראל, יוזמת הנהלת איגוד העובדים בשירות הציבורי הבריטי (UNISON), המייצג 1.6 מיליון עובדים לחדש את החרם הכלכלי שהטילו בעבר על ישראל. בארגון מנמקים את ההחלטה כמחאה על מלחמת לבנון השנייה ופעולות ישראל בעזה.

 

בשנת 2002 הטיל UNISON חרם על על רכישת סחורות מישראל והשקעה בישראל. בתחילת 2006 ביטל האיגוד את החרם, בעקבות ההתנתקות.

 

הנהלת האיגוד מתכוונת להציע את חידוש החרם בכינוס הבא של האיגוד, שיתקיים בעוד שלושה שבועות. לפי ההצעה, מתכוונים באיגוד הבריטי לנסות להרחיב את החרם גם לאיגודים המקצועיים המובילים באירלנד, קנדה ודרום אפריקה. ארגון האיגודים המקצועיים של דרום אפריקה כבר הודיע שיצטרף לחרם.

 

כיוון שהאיגוד - הגדול בבריטניה ואחד הגדולים בעולם - שולט על ההשקעות של חלק מקרנות הפנסיה בבריטניה, הוא יכול להוביל למשיכת כספים שקרנות הפנסיה משקיעות בחברות ישראליות.

 

לפי מידע שהגיע להסתדרות, לא מנע האיגוד עד כה השקעות של קרנות פנסיה בריטיות בישראל. ואולם, בנוסח החרם החדש מופיעה קריאה מפורשת למשיכת כספים המושקעים בישראל. בנוסף, קורא הארגון לחדש את החרם הצרכני שהטיל בעבר על רכישת סחורה ישראלית.

 

ההסתדרות: נטרפד את ההחלטה המרושעת 

יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, הגיב בזעם על היוזמה הבריטית. עיני שלח היום מכתבים חריפים לנשיא האיגוד, דייב פרנטיס, ולמזכ"ל קונפדרציית האיגודים המקצועיים בעולם, גיא ריידר, וקרא להם לבטל לאלתר את הצעת החרם.

 

"מדובר בהחלטה אומללה ומרושעת שאינה עולה בקנה אחד עם הערבות ההדדית והסולידריות שצריכה לאפיין כל איגוד מקצועי בעולם", אומר עיני, "ההסתדרות תפעיל את כל קשריה עם איגודים מקצועיים בעולם לטרפד את ההחלטה".

 

במכתב ששלח לפרנטיס כתב עיני: "למרות שישראל הפסיקה את הכיבוש בעזה, החליטו הפלסטינים להמשיך בדרך האלימות. ילדים, נשים, עובדים וגימלאים בשדרות סובלים ונהרגים מידי יום ביומו מירי טילים פלסטיניים, הופכים לפליטים בארצם ואינם יכולים להתפרנס בכבוד. למרות כל זאת לא העלתי על דעתי לקרוא לחרם כלכלי על הפלשתינים. כל חרם הוא אמצעי פסול שישיג את המטרה ההפוכה: החרפת המתיחות בין הישראלים לפלסטינים".

 

לשכת המסחר ישראל-בריטניה: צער ואכזבה

יו"ר לשכת המסחר ישראל-בריטניה, לני יודס, מוסר בתגובה: "לשכת המסחר ישראל-בריטניה מביעה צער ואכזבה מההחלטות המתקבלות בבריטניה ביומיים האחרונים בדבר הטלת חרמות וסנקציות על מוסדות האקדמיה וארגוני העובדים בישראל. אנו יודעים שהמהלכים האחרונים אינם משקפים כהוא זה את מדיניות הממשלה הבריטית, התומכת בישראל והנוקטת מאמצים אמיתיים לקידום השלום במזרח התיכון. איננו מקבלים את ההחלטות החד צדדיות הללו, הנובעות מבורות, דעות קדומות ושיקולים זרים, ומקווים שיבוטלו במהרה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיני. פועל נגד החרם
צילום: ירון ברנר
איגוד העובדים בשירות הציבורי הבריטי
מומלצים